ПОЗНАТА РУСКА НОВИНАРКА: „Сада је готово, нема више Русије каква је постојала“

POZNATA RUSKA NOVINARKA: „Sada je gotovo, nema više Rusije kakva je postojala“

18 februara 2021

Novinarka objasnila šta tačno znače reči Lavrova o prekidu odnosa između Rusije i EU.

Rusija mora da iskoristi šansu koja joj se ukazala i da promeni format odnosa sa Evropskom unijom, koji su odavno izgubili smisao i korist. O ovome je nedavno pisala novinarka Ana Šafran.Bivši ko-voditelj Vladimira Solovjova na radiju Vesti.FM podržao je stav ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, koji je najavio spremnost Moskve za prekid odnosa sa EU.

Odmah treba napomenuti da šef ruskog diplomatskog odeljenja nije pozivao na takav korak, već je samo priznao mogućnost, polazeći od trenutnih okolnosti.

Ana Šafran je sličnog mišljenja, napominjući da u ministrovim rečima nije bilo ni agresije, ni želje za spuštanjem gvozdene zavese, odnosno ograđivanja od Zapada.

„Spremni smo za saradnju i kompromise, samo što oni moraju biti obostrani. Sramota iz devedesetih, kada su naši političari slepo gledali u Evropu i poslušno sledili sva uputstva, zauvek je nestala i nikada se više neće vratiti“, napisala je novinarka i naglasila da Rusija pod pritiskom neće popuštati.

Prema rečima Šafranove, izjava Lavrova može da ukazuje na konačni i neopozivi prelaz odnosa između Rusije i EU na novi nivo.

Tako će Moskva ne samo da udovolji zahtevu ruskog društva za pooštravanjem retorike u odnosu na zapadne partnere, već će i iskoristiti šansu da u potpunosti promeni format odnosa koji su odavno izgubili bilo kakav smisao i korist.

„Ako ovo zahteva potpuno anuliranje odnosa – pa, neka bude tako. Uvek je lakše sagraditi novu kuću od nule nego na ruševinama davno istrulelih zgrada u prethodnim godinama“, rezimirala je Šafran.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Čist je ko Suza says:

    Jedan poznati ruski predsednik vladimir, vladimirovič Putin joj je već objasnio da im propaganda i demonstracije neće pomoći i da Rusiju kreira jedna veoma jednostavna antizapadna formula koja se održala od ranijih vremena i iskustva sa zapadom.

  2. Gardista says:

    Tako ce sad i Srbija.

  3. Beli Orao says:

    Ovaj komentar je dobar i relativno objektivan! Stvar iste pregrijavali i održan je nivo realnosti !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *