ПОЗНАТИ БЛОГЕР НАПАО ГЛУМЦА: „Никола Којо је искомплексирани другосрбијански џибер који је заборавио своје корене!“

POZNATI BLOGER NAPAO GLUMCA: „Nikola Kojo je iskompleksirani drugosrbijanski džiber koji je zaboravio svoje korene!“

2 juna 2017

U svom autorskom tekstu objavljenom na sajtu Patriot, poznati srpski bloger Aleksandar Lambros osvrnuo se kritiku koju je Nikola Kojo uputio Studiju B zbog guslarske pesme.

Evo šta je o poznatom sprskom glumcu rekao Lambros:

„Nikola Kojo je na svom Tviter profilu okačio skrinšot televizije Studio B sa guslarom uz komentar „Staaaaara beogradska tradicija“. Baš tako, sa 5a, valjda da podvuče starinu tradicije. Možda 5a nisu slučajno otkucani. Rimljani su, naime, smatrali da se Rimljaninom ne može zvati neko kome preci pet generacija unazad nisu bili građani Rima. Možda je za Rim ova administrativna strogost opravdana, ali primenjena na Beograd dobija se da niko nije Beograđanin već da su svi seljaci. Što je ok. Ono što nije ok je to samoproklamovano beogradsko patricijstvo uz prateći prezir prema širokim masama pučanstva. Palatinsko brdo versus pučanskih nadžodžanih insula oko cirkusa Flavijusa, ili, prevedeno na beogradske prilike krug dvojke versus Kaluđerice. Dva klika na internetu i dođeš do podatka da je Nikolin deda protojerej iz Mostara, Hercegovac dakle. Epicentar guslarstva.

Gde je onda fasovao taj prezir? Kojo je od onih likova koji se broje u nekakvu srpsku umetničko-intelektualnu elitu, od onih vazda spremnih da podrže takozvane građanske inicijative, što se pojavljuju u takozvanim pristojnim i našminkanim iliti svezubenim političkim spotovima, urban lik, antiteza pinku, s par ozbiljnih uloga među kojima obavezno mora i da je neka na temu srpskog seljačenja poznatog kao srbovanje jer ako se Holivud uvaljao u govna do laktova mi moramo do ramena, što se šekspirovski teatralno klanjaju pred publikom u Sarajevu, uvek beogradsko mangupski spreman na nepodnošljivo lagani samoprezir.

Fasovao ga je gde i ja, u jugoslovenstvu u kome su Srbi imali da izleče sve komplekse inferiornosti takozvanih bratskih naroda i da se svedu na njihovu trećerazrednu habzburško provincijalnu meru. Setite se onog kvotaškog uguravanja u istu ravan epske srpske istorije i grofa Zrinjskog i nekakvog šatro prvog kamenog prestola nekog šatro slovenačkog kneza. Gde smo morali da se pretvaramo da je srpska državotvornost isto što i nekakva habzburška povelja na mađarskom s carskim obećanjem da će Hrvati jednog dana biti narod u okviru monarhije sa statusom slobodnih konjušara i s pravom da pevaju na zagorskom. Čim im pomognu da se reše Srba.

Vic je u tome što se pažljivo neguje mit da su Kojo i ala Kojo nekakva inteletualna gerila, poslednji gerilci u borbi protiv podivljalog srpskog nacionalizma, zračak kosmopolitizma u Srbiji koja je ostala zaglibljena u 1389-u, građani protiv seljaka i svezubi protiv krezubih. Vitez Kojo protiv srbovanja, jer guslanje je srbovanje. A od srbovanja nema ničeg goreg, to je kulturna praksa na margini civilizovanog sveta, onog na čijoj granici je valcer ostao da čeka da gusle zaćute pa da uđe da nas privede senci habzburškog trona ili kuloaru klimatizovane briselske kancelarije. Stvarnost je potpuno drugačija. Ova isfabrikovana drugosrbijanska elita je zapravo sveprisutna. I količina medijskog prostora koji možeš da dobiješ zavisi isključivo od toga koliko si se ubedljivo legitimisao kao drugosrbijanac.“

(Aleksandar Lambros, VIDOVDAN)

KOMENTARI13 komentara

 1. Goran NS says:

  Odlican tekst.

 2. goran says:

  Svaka cast autoru teksta.

 3. Dzo bagerista says:

  Ljigav,priglup,los glumac.Uvek ima istu,bezizrazajnu kamenu facu kao Baster Kiton u svim ulogama,tako i na ovoj slici.Cela njegova gluma je recitovanje.Nazalost nije jedini.Tu je Sergej Trifunovic koji je oslobodjen srpske vojske jer je zvanicno lud,koji je nosio na majici sliku ratnog (zlocinca) komandanta muslimanske vojske po Beogradu,pa Djuricko obicna blena koja se ljigavo uvlacila Sorosevoj manekenki Andjelini Dzoli.Svi oni su,a ima ih jos dosta postali Sorosevi janicari i spremni su da pljuju po Srbiji za pare.Oni su i Sonja Biserko i Natasa Kandic alter ego ili ti obicno smece.Nije mi jasno samo kako oni mogu igrati u filmovima koje finansira Srpska drzava.Ima li Srpska drzava dostojanstva?

  • RaDuKa says:

   baš tako, svaku tvoju potpisujem!

  • Goran Vukoje says:

   Ovo si prepisao od mene?

 4. Barakuda says:

  Svaka čast, na žalost Kojo nije jedini, gomila je drugosrbijanaca !

 5. hristina says:

  Alexander the Great! Briljantno!!!

 6. Kosovac says:

  Uzalud Aleksandar Lambros troši reči. Nikola Kojo i ostali eksponisani homoseksualci imaju različito shvatanje ponosa od normalnih ljudi.

 7. Voja says:

  Ne trosi Aleksandar reci uzslud MI moramo poslusati sebe i na pravcu Alemsandrovih razmisljanja preduzimati korake koji ce da kgole dvojkase i pritom otkrijemo koliko ih je malo,koliko yu jadni i koloko su procitani.Placeni du zs obo Dakle,placenici.

 8. Dragan says:

  Odličan tekst i fenomenalni komentari. Jednostavno nema se šta dodati ni oduzeti.

 9. Jovan Nikolić says:

  Koji ded? Bilo je informacija - članak o Cincarima, u kom je sa Vesnom Pešić, M. Manojlovićem i on spomenut! Sa napomenom o psovkama, prilikom traženog intervjua!

 10. Pastrovic says:

  U Hercegovini postoji ono cuveno "ili-ili", i to ni malo nije nekakvo crnogorsko odlicje. Koliko god da su Hercegovci pozitivni, isto ih je toliko negativnih. Cijela zapadna Hercegovina je katolicka i ustaska, i sve Srbin do Srbina, pa ne treba da nas cudi kad ispliva jos jedno hercegovacko govno, ovom prilikom ustasko-Pravoslavno. Imamo mi i Vuka i Tompsona, da slucajno ne zaboravimo da obogatimo hercegovacku septicku jamu!

 11. DUSKO says:

  NIKOLA KOJOSE PRODAO ZA PARE DA BI SNIMIO FILM I SAD MORA DA OPRAVDA SREDSTVA PLJUVANJEM PO SRPSKOJ ISTORIJI I NARODU !!! UOSTALOM I NIJE NEKI GLUMAC !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *