ПОЗНАТИ БЛОГЕР „очитао лекцију“ Биљани Србљановић!

POZNATI BLOGER „očitao lekciju“ Biljani Srbljanović!

11 juna 2017

To drugosrbijanstvo ili na ivritu „samomrzeći sindrom“ je, sasvim suprotno mitologiji koja se pažljivo neguje novcem iz fondova za evroatlantske integracije, apsolutno sveprisutan u srpskom javnom prostoru. Ozbiljni istoričari i ozbiljni analitičari, ili baš ako moram da budem eksplicitan, intelektualno pošteni, automatski se diskvalifikuju kao mitomani i ismeju kao maskote srbovanja. Njih možete čitati na malim ćiriličnim portalima i gledati u malim improvizovanim TV studijima sa nerešenim tehničkim problemom mikrofonije. Drugosrbijanstvo je kulturna politika kolaboracionističke vlade koja iz budžeta finansira srbomrzeća Markovićeva celuloidna sranja, gostovanje Anri Levija ili dane „Kosovske kulture“ u Beogradu, jer ima tu i neke poezije, nije samo da je trgovina bubrezima i heroinom u pitanju kako bi zlonamerni da vas ubede.

Raspon je širok, od blagog Kojinog antiguslarskog, do otvorenog ustaškog Biljane Srbljanović i Dubravke Stojanović. Teško da ćete da pustite gusle dok brišete prašinu, ja se slažem. Ali, o malom Radojici zaista ne možete pevati uz harfu. Epika i tragika te veličine, kojoj u šatro civilizovanoj Evropi (u stvarnosti germansko-romansko-katoličkoj) parira još samo Homer, i to ne kažem ja već Gete, može samo na guslama da se peva. Za očekivati je da neko ko je priznati umetnik ume da prepozna problem forme i sadržaja. Biljana Srbljanović, poster girl drugosrbijanstva, što divno ironično ide uz njeno prezime, istoriju Republike Srpske sumira ovako – „prvo je bio genocid pa je onda bila država“. Naivni ili potpuno neupućeni bi zaključili da misli na ustaško-balijski genocid koji je nužno doveo do potrebe da se formira srpska država onako kako je holokaust doveo do potrebe da se formira Izrael. Ali ne, ona ne misli na silne zabetonirane bosanske jame pune zaklanih Srba, već na ničim izazvane srpske zločine nad bosanskim muslimanima, danas uz kosovske Šiptare glavne izvoznike džihadista iz Evrope u levantski kalifat.

Moguće da bi Dubravka Stojanović imala objašnjenje za ovako protivrečne fenomene. Svojevremeno je objasnila da su Srbi izgubili Kosovo zbog svoje nesposobnosti da integrišu Albance. Sposobnosti koja, inače, ide uz civilizovane, nije rekla ali pretpostavljam. Recimo Francuze, kojih ima nekih stotinak hiljada konvertovanih u islam. Ali da ne špekulišem, slab sam s tom vrstom mentalne akrobatike.

Aleksandar Lambros

Patriot

KOMENTARI6 komentara

 1. hristina says:

  Aλεξανδρος ο Μεγας!

 2. kuka says:

  Drugosrbijanci verovatno (a Biljana Srbljanović sigurno, uverio sam se lično) i ne znaju šta je to "Mali Radojica". Neko od njih misli da je to nešto kao "srneća ledja" ili sličan specijalitet. Možda tek poneko naslućuje da je to neko književno delo, ali ne može da se odluči je li Zmaj Jovino ili Radičevićevo. I kad čuju ovu pesmu uopšte je ne razumeju, jer oni nisu čitali srpsku poeziju, kao ni većinu srpskih književnika. Ni Andrića ne poznaju, a kamo li druge. Čak ni Latinka Perović ne poznaje srpsku književnost. A ona je navodno studirala srpski jezik i književnost, a onda preko postdiplomskih studija na Fakultetu političkih nauka postala ni manje ni više nego istoričar(ka). Koja vratolomija!!! Oni su oduvek mogli sve. A Srbima go*vance. Oni ne razumeju ništa, a pokušavaju da pameti nauče nas koji znamo sto puta više od njih i razumemo sve ono što znamo.

 3. Sančo Pansa says:

  Svaka čast na ovom tekstu!!!Osvježava a ne goji!!!

 4. Batina says:

  Ta biljana je djubre, talog na dnu dna. Trebalo bi je na tucanje (kamena) u neki kamenolom da ima neke koristi od nje.

 5. Prva linija says:

  u srbiji ima 10-15% gradjana koji nisu srpskog porekla, hrvati,muslimani,madjari,to je rezervoar ,,gradjanske" srbije, to su glasovi jankovica,canka,cede i ostalog olosa, oni ne misle dobro nasem narodu sto je i razumljivo,ubijali su nas kroz istoriju i opet bi ako bi im se ukazala prilika, njima treba dodati 5-10% lopova koji su kriminalom stekli imovinu, i oni ne zele uspesnu srbiju jer jednog dana ce morati da odgovore na pitanje o poreklu kapitala, pogledajte rezultate izbora,sve se poklapa, njihova mrznja je podmazana novcem zemalja koje su nas bombardovale

 6. Svetozar says:

  Kad smo već kod statistike, ima i dosta budala (posledica "vaspitno-obrazovnog" sistema). Ne znam procenat, ali sam siguran da nije mali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *