ПОЗНАТИ ГЕНЕРАЛ ПРОЗВАО БАЈДЕНА, ШОЛЦА И СУНАKА, ПА УПОЗОРИО: Kинези прате, мислите ли да ће бити импресионирани кад се потегне питање Тајвана?!

POZNATI GENERAL PROZVAO BAJDENA, ŠOLCA I SUNAKA, PA UPOZORIO: Kinezi prate, mislite li da će biti impresionirani kad se potegne pitanje Tajvana?!

27 maja 2023

Penzionisani general-pukovnik Ben Hodžis izjavio je da Sjedinjene Američke Države moraju da obezbede da Ukrajina porazi Rusiju ako želi da izbegne rat s Kinom.

Bivši komandant vojske SAD u Evropi Hodžis kaže da je obećanje američkog predsednika Džoa Bajdena da će podržavati Ukrajinu „koliko god bude potrebno“ bilo „besmisleno“ kada je izazvao zapadne čelnike da jasno kažu šta žele da postignu i zatim opreme vojne snage ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog u skladu s tim.Kako kaže, Bajden, britanski premijer Riši Sunak i nemački kancelar Olaf Šolc, smatra Hodžis, trebalo je da kažu: „želimo da Ukrajina pobedi“.

– Kad bi to učinili, ovaj rat bi bio gotov do kraja godine… Pogledajte kako su Rusi krhki. Jedina šansa koju imaju je ako mi izgubimo volju da podržavamo Ukrajinu – kaže on, prenosi Tajms.

Ovaj bivši visoki američki oficir u Evropi, a sada viši savetnik organizacije Hjuman rajts voč, rekao je da je ruskog predsednika Vladimira Putina na napad na Ukrajinu ohrabrio neuspeh Zapada da odgovori na njegovu invaziju na Gruziju 2008. godine, potom njegova podrška upotrebi hemijskog oružja u Siriji i okupacija Krima i Donbasa 2014.

– Tako izgleda neuspelo odvraćanje. Da, odvraćanje jeste skupo, ali kao što sada vidimo, neuspešno odvraćanje je puno skuplje – ističe Hodžis, dodajući da Zapad mora jasno da sroči željeni strateški ishod.

Dodao je da moraju da kažu da žele da Ukrajina povrati svu svoju teritoriju, da obnovi svoju privredu, vrati hiljade ukrajinske dece deportovane u Rusiju i da odgovara za ruske ratne zločine.

Ukoliko se ne učini tako, upozorava, Kinezi neće biti previše impresionirani bilo čim što Zapad kaže o Tajvanu ili Južnom kineskom moru.

– A to će biti puno teži rat, s obzirom na geografiju i udaljenost – dodao je.

KOMENTARI6 komentara

 1. Gagi says:

  Ovi jastrebovi i krvopije NE odustaju. Kao sto sam navodio ranije, dok se ne zabave svojim jadima i dok ne pocne da gori njihova kuca, smiriti se nece.

 2. Cp6a says:

  "Poznati general" po monstruoznosti. Da ne zaboravimo, to je onaj što je sa drugim monstrumom zvanom Karl Bilt, pozvao na obračun sa Pravoslavljem. A onda je treći monstrum zvani Milo Đukanović, na komandu ovih nadređenih mu monstruma, krenuo u satiranje Srpske pravoslavne crkve. Dalje znamo šta se dešavalo.

 3. milorad5 says:

  njega su penzionislai zao što je odmah hteo nuk.udar amerike na rusiju..budali jedino nisu mogli da kažu da to više nije moguće...pa su morali da ga sklone jer je previše lajao i uzbunjivao ruse u toku propema ukrajinke plaćeničke pesnice za rat sa rusijom..medjutim rusi su shvatili da se nešto sprema sa ukrjainom a naročito su se uzbunili zbog biolaboratorija..jer kakad su su vašingtonu shvatil ida im više balsitičke reakete nisu nizašta odmah su krenuli da pripemaju biološki rat kao kontra-pretnju i potencijalni teg uzvratne odmazde rusima u slučaju da ovi prvi udare a sad to mogu komnotno sa kinžalima...dafinitivno sam ubedjen da je strateška ravnoteža totalno poremećena i da sem rketa krtkog dometa i jednim delom..sa mnogo sreće krstarećih raketa nATO NEMA ČIME DA NUKLEARNO ZAPRETI RUSIMA..CAR JE GO a rusi gomilaju kinžale...ovo će da pukne sigurno u nekom momentu u bliskoj budućnosti jer je u pentagonu jasno da politički i ekonomski gledano oni ne mogu da se povuku a nuk.napad na rusiju više nije opcija kojom raspolažu..USPEŠAN NUK. NAPAD.Zao se pribegava terorističkim pretnjama pema ruskoj nuk.industriji i elektranama kao potencijalno odvraćanje rusa ali mislim a to uvijanje zvečarke neće proći..zgazili su im rusi na rep..cela ova situacija liči na poker gde budala koja blefira zavrće po 100.000 $ a druga strana podogne ulog za još jedan doar preko..a budal opet zavrne 100.000 je NEMA KARTE i misli da će uplačiti lika preko puta koji ima karte..mislim da će rusi uskoro da dupliraju to suludo licitiranje i to žestokom cifrom a onda budali ostaje samo jedno..da baci karte...i tu će biti kraj...posle tog se potežu pištolji ..bar u kaubojskim filmovima:)...a ovo uopšte nije daleko od takvog scenarija...mogu mislii koliko su povileneli u vašingtonu što NIŠTA ne mogu i NEMAJU ČIME..to garantuje tužan kraj..i to njima.Rusi su dosad bil ineobično suzdržni na drski ulazak NATO snaga u direwktna rat sa ruskom armijom...ne nam koji su razlozi suzdržanosti ali strah sigurno nije...mnogo mi se više čini da je paničan strah u najvišim vrhovima NATO komande..ne računajući neobveštene penzionere i sitnu buraniju koja glami u krešendu krvožednosti vrhovna NTATO komanda je VEOMA TIHA...mislim na aktivne oficire a ne na stoltenebega i ostale ribice za pokazivanje u akvarijumu..bio je samit u ramštajnu i neobično su se tiho i gotovo tajno razišli:) bez ikakvih zaključaka očigledno osim uobičajenih propagandnih ratoborno-umirujućih izjava..to znači da neznaju šta sad..DAMOGU ONI BI VEĆ GADJALI RUSIJU NUKLEARNO:) ALI OČIGLEDNO NE MOGU...

  • Velika Metla says:

   Ovaj je uzbunjivao Ruse svojim govorima ???? Niko normalan se ne uzbuđuje na lajnje impotentnog džukca. Ovi " jastrebovi" su najjači u lajanju, kao najgore seoske prekoplotuše. Lajanjem moraju da opravdaju dolare koje dobijaju, jer na ratištu to ne mogu, pogotovo protiv Rusije. Politika pljačkanja ovih američkih satanista je u brzom opadanju, zato i ovako gromoglasno kevću. A inače mogu samo da kevću.

  • Velika Metla says:

   Ovaj je uzbunjivao Ruse svojim govorima ???? Niko normalan se ne uzbuđuje na lajanje impotentnog džukca. Ovi " jastrebovi" su najjači u lajanju, kao najgore seoske prekoplotuše. Lajanjem moraju da opravdaju dolare koje dobijaju, jer na ratištu to ne mogu, pogotovo protiv Rusije. Politika pljačkanja ovih američkih satanista je u brzom opadanju, zato i ovako gromoglasno kevću. A inače mogu samo da kevću.

  • EkRostand says:

   Ben Đubris bi da se obračuna sa pravoslavljem.Samo sanjaj gomno satanističko,taj film nećeš gledati ni u usranom Olivudu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *