ПОЗНАТИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТ: Ако почне – Русија ће специјалним оружјем контролисати све авионе у Европи

POZNATI VOJNI EKSPERT: Ako počne – Rusija će specijalnim oružjem kontrolisati sve avione u Evropi

20 januara 2022

Ruska Federacija ima jedinstvene odbrambene sisteme sposobne da neutrališu, kao i da liše neprijateljsku vojnu opremu komunikacije i navigacije. Do ovog zaključka došao je poznati ruski vojni ekspert Jurij Knutov, nakon analize borbenog potencijala ruskih oružanih snaga.

Knutov je detaljno govorio o mogućnostima ruskih sistema za elektronsko ratovanje, a takođe je objasnio u kom slučaju bi Rusija zaustavila sve avione NATO-a.Jurij Knutov je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da Rusija ima širok spektar različitih sistema i kompleksa koji neprijatelju mogu da uskrate komunikacije, kao i da potpuno onesposobe neprijateljsku vojnu opremu.

Dakle, domaći sistemi za elektronsko ratovanje imaju veliki potencijal, zahvaljujući kojem lako mogu da neutrališu sve ciljeve koji se nalaze na udaljenosti od nekoliko hiljada kilometara.

Dakle, prema mišljenju vojnog stručnjaka, pažnju treba obratiti na kompleks Murmansk-BN, koji je na borbenom dežurstvu na Krimu, u Kalinjingradu i Murmansku. Reč je o jedinstvenom sistemu koji je sposoban da izvrši moćan elektronski napad na vojne objekte zemalja NATO-a.

„Napad našeg elektronskog sistema je u stanju da neutrališe rad štabova i komandnih mesta, kao i da presretne informacije sa njih. I, naravno, možemo da im zaustavimo sve avione“, objasnio je Knutov.

Rusija takođe može brzo i efikasno da liši sve zemlje NATO borbene avijacije tako što će neutralisati sve lovce i vojne letelice uz pomoć moćnog signala Murmansk-BN.

Dakle, piloti će prvo izgubiti navigacione sisteme i komunikacije, a zatim će biti prinuđeni da se potpuno katapultiraju, pošto će elektronika letelice biti onemogućena.

Međutim, prema rečima Knutova, Moskva će preduzeti takav korak samo u jednom slučaju – ako Severnoatlantska alijansa krene u vojnu agresiju protiv Rusije.

U ovom slučaju, ruska vojska će biti prinuđena da preduzme slične mere izvodeći snažan elektronski rat.

Murmansk-BN je potpuno nesmrtonosno oružje. Ako nas neko napadne, onda ćemo, naravno, onemogućiti sve njihove avione. Ali mi u svakom slučaju nećemo biti prvi koji će napasti“, rezimirao je Jurij Knutov.

(webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Vojna i ojdeSve says:

  Ma ajde vec jednom... Neka pukne lopta 🌎.... Istrebljenje..... Ko oce zivot na zemlju... Ide u pakao....

 2. Rusofil says:

  Rusija će u principu biti defanzivna i na distanci po tom pitanju, jer zavera je u tome da se lopta diktature celom svetu prebaci na tzv. komunističku Rusiju kako bi se okrivila za teror i da bi je zatim kaznili nuklearnim oružijem kao što je bilo sa japanom.

 3. BeliOrao says:

  Baš lijepo zar neviđeste kako Evropom zadnjih mjesec i po dana civilni avioni špartaju nebom ,PRAZNI BEZ PUTNIKA , na stotine dnevno !!!

 4. persida says:

  Vojna, da li si jos na Zemlji ili se javljas iz astrala?

 5. Toma says:

  Zapad maše lažima i prevarama,ubedjuje baltičke zemlje da im preti opasnost od Rusije da im prodaje oružje,a i da im garantuje bezbednost.Tu bezbednost su dobro osetili Nermci,Japan i druge zemlje,kao i varljivi Englezi koji su sebe pretbvorili u kolonije Amerike, jer Amerika za te usluge dobro naplaćuje.Ako sretnete pametnog Nermca on će vam reći da je Nemačka okupirana od Amerike.Jer ameri gde dodju nikada više ne odu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *