ПОЗНАТИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТ: Ако почне – Русија ће специјалним оружјем контролисати све авионе у Европи

ПОЗНАТИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТ: Ако почне – Русија ће специјалним оружјем контролисати све авионе у Европи

20 јануара 2022

Руска Федерација има јединствене одбрамбене системе способне да неутралишу, као и да лише непријатељску војну опрему комуникације и навигације. До овог закључка дошао је познати руски војни експерт Јуриј Кнутов, након анализе борбеног потенцијала руских оружаних снага.

Кнутов је детаљно говорио о могућностима руских система за електронско ратовање, а такође је објаснио у ком случају би Русија зауставила све авионе НАТО-а.Јуриј Кнутов је пре свега скренуо пажњу на чињеницу да Русија има широк спектар различитих система и комплекса који непријатељу могу да ускрате комуникације, као и да потпуно онеспособе непријатељску војну опрему.

Дакле, домаћи системи за електронско ратовање имају велики потенцијал, захваљујући којем лако могу да неутралишу све циљеве који се налазе на удаљености од неколико хиљада километара.

Дакле, према мишљењу војног стручњака, пажњу треба обратити на комплекс Мурманск-БН, који је на борбеном дежурству на Криму, у Калињинграду и Мурманску. Реч је о јединственом систему који је способан да изврши моћан електронски напад на војне објекте земаља НАТО-а.

„Напад нашег електронског система је у стању да неутралише рад штабова и командних места, као и да пресретне информације са њих. И, наравно, можемо да им зауставимо све авионе“, објаснио је Кнутов.

Русија такође може брзо и ефикасно да лиши све земље НАТО борбене авијације тако што ће неутралисати све ловце и војне летелице уз помоћ моћног сигнала Мурманск-БН.

Дакле, пилоти ће прво изгубити навигационе системе и комуникације, а затим ће бити принуђени да се потпуно катапултирају, пошто ће електроника летелице бити онемогућена.

Међутим, према речима Кнутова, Москва ће предузети такав корак само у једном случају – ако Северноатлантска алијанса крене у војну агресију против Русије.

У овом случају, руска војска ће бити принуђена да предузме сличне мере изводећи снажан електронски рат.

Мурманск-БН је потпуно несмртоносно оружје. Ако нас неко нападне, онда ћемо, наравно, онемогућити све њихове авионе. Али ми у сваком случају нећемо бити први који ће напасти“, резимирао је Јуриј Кнутов.

(webtribune.rs)

KOMENTARI5 коментара

 1. Vojna i ojdeSve says:

  Ma ajde vec jednom... Neka pukne lopta 🌎.... Istrebljenje..... Ko oce zivot na zemlju... Ide u pakao....

 2. Rusofil says:

  Rusija će u principu biti defanzivna i na distanci po tom pitanju, jer zavera je u tome da se lopta diktature celom svetu prebaci na tzv. komunističku Rusiju kako bi se okrivila za teror i da bi je zatim kaznili nuklearnim oružijem kao što je bilo sa japanom.

 3. BeliOrao says:

  Баш лијепо зар невиђесте како Европом задњих мјесец и по дана цивилни авиони шпартају небом ,ПРАЗНИ БЕЗ ПУТНИКА , на стотине дневно !!!

 4. persida says:

  Vojna, da li si jos na Zemlji ili se javljas iz astrala?

 5. Toma says:

  Запад маше лажима и преварама,убедјује балтичке землје да им прети опасност од Русије да им продаје оружје,а и да им гарантује безбедност.Ту безбедност су добро осетили Нермци,Јапан и друге землје,као и варлјиви Енглези који су себе претбворили у колоније Америке, јер Америка за те услуге добро наплаћује.Ако сретнете паметног Нермца он ће вам рећи да је Немачка окупирана од Америке.Јер амери где додју никада више не оду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u