Позоришни „Мајстори“

Pozorišni „Majstori“

1 aprila 2015

kul-majstori_620x0 6754Za Večernju scenu Pozorišta „Boško Buha“ priprema se predstava „Majstori, majstori“, na osnovu istoimenog filmskog scenarija i u adaptaciji samog autora Gorana Markovića – premijerno izvođenje je 2. aprila u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“.

U rediteljskoj postavci Milana Karadžića priča ostaje ista, smeštena u jednu beogradsku osnovnu školu, krajem sedamdesetih godina prošlog veka. U školu dolazi mladi inspektor da bi istražio navode o seksualnom zlostavljanju profesorke engleskog jezika, za šta je optužen zamenik direktorke škole. Istog dana odvijaju se pripreme za ispraćaj u penziju tetkice Keve. Kroz ova dva događaja upoznajemo lice i naličje školskog sistema, ali i sistema uopšte.

U pozorišnoj adaptaciji, predstava će biti u žanru mjuzikla, ili komada sa pevanjem, koji će doneti odmak od filmskog originala.

Dramaturg je Milena Depolo, scenograf Boris Maksimović, kostimograf Dragica Laušević, a koreograf Nebojša Gromilić. Igraju Milica Mihajlović, Zoran Cvijanović, Uroš Jovičić, Nebojša Ilić, Borka Tomović, Nemanja Oliverić, Boba Latinović, Aleksandra Tomić, Andrija Milošević, Aleksandra Radojčić…

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *