POZVAO POROŠENKA NA DVOBOJ: Neka izabere mesto i oružje

POZVAO POROŠENKA NA DVOBOJ: Neka izabere mesto i oružje

19 novembra 2014

40-milyonluk-bir-teror-orgutu-ortaya-cikabilirPredsednik Luganse Republike Igor Plotnjickij pozvao je Petra Porošenka na dvoboj.

U pismu koje je uputio ukrajinskom predsedniku, Plotnjickij je doslovno predložio:

„Hajde da se – uzevši za primer drevne slovenske vođe i slavne kozačke atamane – nađemo na dvoboju, pa – ko pobedi neka drugoj strani diktira uslove“.

Plotnjickij je posebno naglasio da je to njegov odgovor na Porošenkove reći nemačkom dnevnom listu Bild da on želi samo mir, ali da mora da uzima u obzir „i najlošije scenarije“.

Kao svoje uslove u slučaju da on bude pobednik dvoboja, predsednik LNR je naveo: trenutni prekid svih ratnih operacija, odlazak svih zakonitih, poluzakonitih i nezakonitih vojnih formacija Ukrajine izvan administrativnih granica Donjecke i Luganske oblasti i hitno otpočinjanje pregovora o miru između Ukrajine i Donjecke i Luganske Republike.

„Izbor mesta dvoboja, a i oružja, prepuštam Vama“ – napisao je Plotnjickij i naveo da jedino predlaže – da bi dvoboj bio pošten – da sa obe strane bude po deset posmatrača-sekundanata i po deset novinara.

Osvrnuvši se na Porošenkovu izjavu da je Ukrajina spremna i na „scenario totalnog rata“ i da je njegova armija u „znatno boljem stanju nego pre pet meseci“, Plotnjickij mu je napisao:

„Uveravam Vas da to isto važi i za narod Donbasa i njegove snage. Nemam ništa protiv ni direktnog televizijskog prenosa našeg dvoboja, ako Vi to budete smatrali mogućim. U svakom slučaju, moj predlog uopšte nije impulsivan, kao što se nekima može učiniti, jer je plod dugih razmišljanja. Zato od Vas očekujem da odmah odgovorite pošto će svaki sat Vašeg oklevanja značiti nove žrtve, stradanja ljudi – i stanovnika Donbasa i građana Ukrajine – a i gubitke u budžetu“.

Plotnjickij je napisao i da je uveren u svoju pobedu u dvoboju. I zato što je pravda na njegovoj strani.

„Predlažem Vam drevni način rešavanja spora u kojem Gospod kažnjava onoga ko nije u pravu“ – zaključio je predsednik LNR.

Porošenko se ovim povodom još nije oglasio. Jedino je portparol Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine, Jevgenij Perebijnis na Tviteru napisao:

„Plotnjickij zaslužuje dvoboj jedino sa ukrajinskim sudom“.

Plotnjickij i Porošenko – u bokserskom žargonu – pripadaju istoj kategoriji: obojica su viša od 180 santimetara i teška oko 100 kilograma.

Porošenko je godinu dana mlađi: rodio se 1965, a Plotnjickij 1964. godine.

Plotnjickij je artiljerijski oficir, a Porošenko se u mladosti bavio džudoom i sambom.

KOMENTARI2 komentara

  1. Miro says:

    Posteno !!!!!!!

  2. bruno says:

    Plotnickij,to bi Vam bilo ispod časti,Vaše oficirske!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *