ПРАЉАК ОСТАВИО опроштајно писмо

PRALJAK OSTAVIO oproštajno pismo

1 decembra 2017

Hrvatski general Slobodan Praljak, koji se ubio u sudnici haškog tribunala neposredno nakon izricanja pravosnažne presude kojom je osuđen za ratni zločin na delu teritorije BiH, još pre dve godine ostavio je zapečaćeno pismo, piše zagrebački Večernji list.

Listnavodi da je reč o oproštajnom pismu, iako je Praljak u njemu otavio praktičnu poslednju želju na koji način želi da bude sahranjen u slučaju njegove iznenadne smrti.

Pismo Praljka je pronađeno u njegovoj kući na Kraljevcu u Zagrebu i u njemu stoji:

„Ne želim ni groba ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju“.

List spekuliše da je pismo dokaz da je Praljak pažljivo planirao svoju smrt i da o tim planovima nisu znali članovi porodice, ni prijatelji.

Inače, smrt Praljka, jednog od šetorice osuđenih Hrvata i BiH, koji su bili na visokim funkcijama tzv. republike Herceg Bosne, bacila je u senku samu presudu koja kojom je utvrđeno postojanje udruženog zločinačkog poduhvata koji je u tom delu BiH sprovodio prvi hrvatski predsednik Franjo Tuđman.

Praljku je u Haškom tribunalu potvrđena prvostepena presuda, kao i petorici njegovih saboraca, a svu oni su već odslužili po 14 godina kazne.

Hrvatski mediji su već pokrenuli priču o tome na koji način i gde će biti sahranjeni posmrtni ostaci generala Praljka i da li će tom događaju prisustvovati i članovi državnog vrha s obzirom na to da je reč o osuđenom za počinjeni ratni zločin.<

KOMENTARI3 komentara

 1. h2o says:

  Koja iskompleksirana osoba, on je umislio da je nešto posebno bitan, sve je neko dužan da vuče tvoj pepeo po Mirogoju...

  • Hruscov says:

   Hoce li i njega u svetce? Kao sto su i psa dzekija i stepinca!

 2. Radojko says:

  Zakonima cele Evrope zabranjeno zagađivati životnu sredinu i okoliš štetnim materijalom. Očekujmo da će Hrvatska vlast izvršiti polaganje posmrtnih ostataka ovog Praljka na službeni način. No u balkanskim zemljama moguće je sve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *