ПРАЉАК ОСТАВИО опроштајно писмо

ПРАЉАК ОСТАВИО опроштајно писмо

1 децембра 2017

Хрватски генерал Слободан Праљак, који се убио у судници хашког трибунала непосредно након изрицања правоснажне пресуде којом је осуђен за ратни злочин на делу територије БиХ, још пре две године оставио је запечаћено писмо, пише загребачки Вечерњи лист.

Листнаводи да је реч о опроштајном писму, иако је Праљак у њему отавио практичну последњу жељу на који начин жели да буде сахрањен у случају његове изненадне смрти.

Писмо Праљка је пронађено у његовој кући на Краљевцу у Загребу и у њему стоји:

„Не желим ни гроба ни погреба, а мој пепео проспите по Мирогоју“.

Лист спекулише да је писмо доказ да је Праљак пажљиво планирао своју смрт и да о тим плановима нису знали чланови породице, ни пријатељи.

Иначе, смрт Праљка, једног од шеторице осуђених Хрвата и БиХ, који су били на високим функцијама тзв. републике Херцег Босне, бацила је у сенку саму пресуду која којом је утврђено постојање удруженог злочиначког подухвата који је у том делу БиХ спроводио први хрватски председник Фрањо Туђман.

Праљку је у Хашком трибуналу потврђена првостепена пресуда, као и петорици његових сабораца, а сву они су већ одслужили по 14 година казне.

Хрватски медији су већ покренули причу о томе на који начин и где ће бити сахрањени посмртни остаци генерала Праљка и да ли ће том догађају присуствовати и чланови државног врха с обзиром на то да је реч о осуђеном за почињени ратни злочин.<

KOMENTARI3 коментара

 1. h2o says:

  Koja iskompleksirana osoba, on je umislio da je nešto posebno bitan, sve je neko dužan da vuče tvoj pepeo po Mirogoju...

  • Hruscov says:

   Hoce li i njega u svetce? Kao sto su i psa dzekija i stepinca!

 2. Radojko says:

  Zakonima cele Evrope zabranjeno zagađivati životnu sredinu i okoliš štetnim materijalom. Očekujmo da će Hrvatska vlast izvršiti polaganje posmrtnih ostataka ovog Praljka na službeni način. No u balkanskim zemljama moguće je sve.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u