Prava meta je Ratko Dmitrović i svako ko spomene ljubav prema Srbiji, svako ko podrži Rusiju, a kritikuje Biserko, Milićku i Zapad

Prava meta je Ratko Dmitrović i svako ko spomene ljubav prema Srbiji, svako ko podrži Rusiju, a kritikuje Biserko, Milićku i Zapad

12 maja 2014

Novosti_8Piše: Vladan Dinić

Nisam, priznajem, gledao “Tešku reč” Dragana J. Vučićevića sa svojim stalnim gostom, predsednikom Vlade Srbije.

Znao sam šta će da kaže!

Gledao sam Olju Bećković, “Utisak nedelje” i njene goste: Srđana Škora, BIVŠI šef DESK-a Novosti, Nebojša Krstić, BIVŠI savetnik Borisa Tadića, BIVŠI član benda “IDOLI” i Nebojša Spaić, BIVŠI novinar Novosti, BIVŠI glavni urednik NIN-a, BIVŠI savetnik generalnog direktora, ubuduće – bivši, jer svuda gde je bio – postao je bivši.

Opravdano!

Tema: smena Srđana Škora posle gostovanja u jutarnjem “prelistavanju” na RTS i po mnogo čemu besmisleno saopštenje Srpske narodne stranke, izdato na dan kad je lider naprednjaka postao – predsednik Vlade Srbije i kad je Srbija u dve godine dobio treću vladu?!

I, tokom emisije, ispostavilo se – meta je bio, ne Vučić, ne SNS, ne cenzura, ne kabadahijsko ponašanje novih moćnika već – Ratko Dmitrović, glavni urednik “Novosti”, čovek koji je potpisao rešenje o smeni Srđana Škora i premeštanje na drugo radno mesto…

Iako se Olja Bećković, svojski trudila, da svoje goste natera da objasne, ako znaju, tehnologiju vršenja pritiska na medije, osim Škora, i Krstić i Spaić su potpuno opravdali svoj prefks – bivši.

Bivši “Idol”, Tadićev moćnik i cenzor, bivši “mag” marketinga i sadašnji bloger, ma šta to značilo, Krstić, je na delu pokazao – zašto je Tadić izgubio izbore.

Zbog pogrešnih saveta!

Čovek se, bar oko štampanih medija, pokazao nekompetentnim.

O medijima, ispostavilo se, pojma nema (ili je svoje znanje uspešno sakrio i od Olje i od gledalaca TV B92), ali je zato bio vrlo uspešan u streljanju Ratka Dmitrovića?!

Nebojša Spaić, s kojim sam svojevremeno radio u Novostima, tokom emisije, čudo jedno, nije rekao ništa – tačno!

Da ne kažem da je sve slagao…

Tu me je, priznajem, razočarala i Olja jer je znala da Spaić ne govori istinu, ali to je danas valjda tako…

U kritici cenzora, moćnika, medijskih kabadahija, partijskih apartčika, gosti su bili vrlo blagi, ali recimo u odbrani lika i dela znamenitih srbofila Sonje Biserko i Jelene Milić bili su svi, osim Škora, vrlo istrajni i odsečni…

Valjda je pomenuti Dmitrović, “koji i ne zna da je Srbija na putu u EU”, koji “pojma nema kako treba da vodi “Novosti” (osmislio Nebojša Krstić), bio planirana meta za odstrel (koji će tek da usledi), a onda su gosti, osim Škora, pominjali nekakav tekst u kojem su se skrivali navodni spiskovi Ratka Dmitrovića u kojima je pominjao, da kažem u negativnom kontekstu, kao osobe koje čine zlo Srbiji – Sonju Biserku i Jelenu Milić!

Ako ih je pominjao u tom kontekstu, evo ja kao njegov stari znanac, da izreknem jeres: pogrešio je!

Bio je mnogo blag.

Jer, ma koliko rizikujem da i ja ne postanem meta, dotične gospođe zaista svojim delovanjem u Srbiji naravno da ne zastupaju Srbiju, već su uvek protiv Srbije i vitalnih interesa naše države.

Čudno je da se svakome ko je protiv Srbije dozvoljava da pravi svoje spiskova, da ih javno producira, a da se oni koji su za Srbiju to onemogućava, sankcioniše, pritvara, samo ako se usude da naprave “spisak” anti Srba?!

Potpuno mi je nejasno, da danas, ko god pomene petriotizam i ljubav prema svojoj zemlji, postaje – meta!

Ko god smatra da je Rusija u pravu, a Ukrajina u krivu, taj je protiv evropskog puta Srbije…

Ispostavlja se, polako, izmigolji se po koja vest, da Zapad konstantno vrši pritisak na Srbiju (i njenu vlast, svakako) da – osudi Rusiju?!

Vučić, Dačić i Nikolić, zasad, nekako odolevaju: ali van pameti je da Srbija, ako je suverena zemlja, a vlast tvrdi da jeste, mora da poštuje smernice Brisela, zarad nekakvog, maglovitog, nejasnog i neizvesnog ulaska u Evropsku Uniju?

Kakve obaveze ima Srbija prema EU?

Pravno, nikakve?!

Osim koje sama sebi nametne!

Dakle, kad budemo u EU, ako ikada budemo, onda možemo da prihvatamo (ili i tada da odbijamo) zajednički interes evropske zajednice-ako su protiv interesa Srbije.

A stav Srbija protiv Rusije je – protiv Srbije!

Uostalom, verovatno sam politička analfabeta, naivčina, ili nepopravljivi srbofil kad, evo, javno kažem da ne razumem kako su nam prijatelji oni koji su nas nedeljama bombardovali i razarali zemlju bez ikakve saglasnosti UN, a neprijatelji oni – koji su nas u UN branili, ili bar, i to nije malo – nisu bombardovali?!

Očito je da su ovde mnoge vrednosti poremećene, da su argumenti činjenica poklekli pred argumentom sile, da su nacionalni interesi Srbije samo i ponekad fusnota, a zaslepljenost putem bez alternative – srpsko ludilo.

E, tu, odgovornost medija je evidentna.

Jer, danas je svaka kritika postojeće vlasti, evropskog puta, Zapada – proterana iz medija, praktično svedena na nulu i, sudeći po reakcijama – antidržavna.

Uostalom, lepo je u emisiji Srđan Škoro rekao “da nema ništa protiv da se država meša u medije, ali ima protiv da se partije mešaju”, jer one su potrošna roba.

Samo je Srbija – večna!

(Blog Vladana Dinića – Svedok)

KOMENTARI7 komentara

 1. velimir says:

  RATKO MORAMO SE BORITI I NE ODUSTATI, POKRENUO SAM PETICIJU DA SE SUDI SPODOBI SONJI BISERKO ZA SVA ZLA ŠTO JE NANELA SRBIJI. MOLIM ZA ŠTO VIŠE POTPISA I ŠALJITE DALJE LINK VAŠIM PRIJATELJIMA http://www.peticije24.com/sonja_biserko_na_sud ŽIVELA SRBIJA

 2. mitovi mitovi says:

  -D -D ?!

 3. velimir says:

  mitovi POZDRAVI ŠIMUNIĆA

 4. Za Srbiju says:

  Dok neko ne izgubi život od ovih raznih EU i NATO fanatika koji šire antisrBske interese, srbofobičnu povampirenost, prozivaju i javno linčuju rodoljube i srBske junake, neće stati.

 5. Vido'je says:

  Nedaj se Ratko legendo! Već sada si glavni nominovani kandidat za najboljeg srpskog novinara svih vremena!!!!! Ne odustaj, ne predaj se. San Dijego

 6. dr. Danilo says:

  ala srljate.

 7. ZARIJA says:

  ODAVNO SE PITAM KAKO TO DA JOS NISU NAPALI GOSPODINA DOSTANICA,JER JE ON JEDINI NOVINAR KOJI OBJEKTIVNO PRIKAZUJE STVARI I KOJI IMA HRABROSTI DA STVARI NAZOVE PRAVIM IMENOM.AKO USPEJU NJEGA DA SKLONE,BICE TO KRAJ SLOBODE STAMPE I DEMOKRATIJE.SA VELIKIM ZADOVOLJSTVOM CITAM NJEGOVE KOMENTARE I MISLIM DA JE IZVANREDAN.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *