ПРАВА ПОЗАДИНА БАЈДЕНОВОГ НАПАДА НА ПУТИНА: Ил Манифесто тврди да је ово разлог!

PRAVA POZADINA BAJDENOVOG NAPADA NA PUTINA: Il Manifesto tvrdi da je ovo razlog!

21 marta 2021

List “Il Manifesto” tvrdi da se iza pretećih i uvredljivih reči, koje je americki predsednik Džo Bajden uputio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, krije u stvari “rat gasovodima”. Cilje je jasan, piše list, a to je da se minira ugovor o isporuci ruskog gasa Nemačkoj i Evropi, i zameni američkim, čak i ako bude koštao više.

“Bajden koristi rečnik hladnoga rata da bi naštetio Rusiji i njenim prihodima od izvoza gasa i nafte, a mi moramo biti deo te igre“, tvrdi list.“Il Manifesto” podseća da je upravo kada je Bajden nazvao Putin ubicom, Stejt department objavio na svojm sajtu da je “Gasovod Severni tok između Rusije i Nemačke loš posao za Nemačku i Ukrajinu, kao i za celu Evropu, jer deli njene države i slabi evropsku energetsku stabilnost”.

U objavi Stejt Departmenta je i “ultimatum kompanijama koje rade na gasovodu Severni tok, da odmah napuste posao inače će biti stavljene na američku crnu listu, a to znači, tvrdi novina, da će im biti onemogućeno da rade sa firmama ili vrše transakcije putem američkih banaka.

Ukratko, biće stavljene van zakona kao što se dogodilo sa Iranom, Kubom i Venecuelom, podseća list.

“Jasno je da su one zemlje koji žele da ostanu deo atlantske alijanse i budu američki partner, tretirani kao kmetovi”, piše list “Il Manifesto”

KOMENTARI2 komentara

  1. Si Ju Leter Aligeder says:

    Stvar je vrlo jednostavna, gde god ima nešto Rusko, ono slabi nešto Američko. A Putin je ubica, samo zato što primorava amerikance da ga toliko mrze da bi ga ubili.

  2. I Love persida says:

    Nadam se da kongres na vreme menja pelene dementnom Bajdenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *