ПРАВИ БУМ! Појавиле се прве фотографије ЗАГОНЕТНОГ РУСКОГ СИСТЕМА ОД КОГА СТРАХУЈЕ ЗАПАД

PRAVI BUM! Pojavile se prve fotografije ZAGONETNOG RUSKOG SISTEMA OD KOGA STRAHUJE ZAPAD

15 aprila 2019

Jedinice za protivelektronsku borbu, koje se nalaze u reonu grada Voronježa, dobile su prve primerke novog sistema za elektronsko ometanje “Palantin”.

Do sada se radilo o zagonentnom sistemu (barem kada je u pitanju spoljni izgled), na kom su primenjena najveća dostignuća, kada je u pitanju protivelektronska borba. Čini ga izuzetno moćni kompleks, sastavljen od povezanih elektronskih uređaja, koji u velikoj meri može kompromitovati moderne i perspektivne komunikacijske uređaje neprijatelja i izvoditi operacije radio-izviđanja i zapovedanja drugim kompleksima za protivelektronsku borbu.



“Mogućnosti ovog kompleksa su takve da on može potpuno paralizovati komunikacijske uređaje koji rade u KV i UKV-dijapazonima rada”, naglasili su u informativnoj službi Zapadnog vojnog okruga, prenosi informativna agencija RG.

Novi kompleks ima i sinergističku funkciju gde više različitih sistema za protivelektronsku borbu i radio-izviđanje objedinjuje u jedinstven skup, što značajno povećava ukupan efekat njihove primene. Svi ovi sistemi se nalaze na mobilnim platformama i na frontu su vrlo pokretljivi.

Kompleks za protivelektronsku borbu “Palantin” je visokozasićeni i automatizovani elektronski sklop, koji u sebi objedinjuje više sredstava za protivelektronsku borbu, koji su u poslednje vreme ušli u naoružanje ruske vojske.

Njegove osnovne funkcije predstavljaju vojnu tajnu, ali se pretpostavlja da ovaj sisten može ostvariti poražavajuće efekte na neprijateljska sredstva za komunikaciju, na operativnim i taktičkim pravcima razvijanja napadačkih borbenih delovanja.

“Palantin” je nedavno okončao fazu državnih testiranja. Predstavlja potpuno novi sistem za protivlektronsku borbu. Prvi kompletirani modeli ovog sistema su isporučeni specijalnim protivelektronskim sastavima Zapadnog vojnog okruga.

Operatori na novim sistemima su prošli obuku u Tambovskom centru za protivelektronsku borbu, a potom su upućeni u matične jedinice, gde su počeli da rade na usvajanju nove tehnike.

(hr.rbth.com)

KOMENTARI



3 komentara

 1. samostalan says:

  Sad ce Rusi i ovu gvozdjuriju prodati Siriji, a kad ih Izraelci ponovo nakantaju, pravice se da se nista nije desilo. Od Rusije je ostalo samo preduzece za prodaju vojne gvozdjurije. Od kada je Putin na vlasti, nema ni reci o ruskoj kulturi, ekonomiji, nauci (osim vojne)…

  • Musa says:

   Imas film "Balkanska medja"! Sta mislis o tome?

 2. Za predsednika Putina says:

  Jedino rešenje za Srbiju je da Putina kandidujemo i izglasamo za predsednika Srbije. Kao istovremeni predsednik Rusije i Srbije imaće obavezu da brani obe države svim sredstvima, što znači da sve što ima Rusija ima i Srbija.. Ima li čega boljeg od ovog rešenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *