PRAVI DEL BOJ: Ovo je čovek koji je bio inspiracija za glavnog lika „Mućki“

PRAVI DEL BOJ: Ovo je čovek koji je bio inspiracija za glavnog lika „Mućki“

20 oktobra 2013

article-2466412-18CCD46700000578-660_306x423Dejvid Džejson je prilikom stvaranja sada već kultne serije „Mućke“ kao inspiraciju za čuvenog Del Boja, čiji lik je u seriji tumačio, koristio „trgovca“ Dereka Hoklija.

Hokli ne samo da je voleo da bude prekriven zlatnim nakitom i zaštićen kaputom od kamilje kože, već je redovno članovima svoje porodice govorio „bićemo milioneri“.

Džejson je Hoklija upoznao kada je radio kao električar skoro 20 godina pre nego što je pisac Džon Salivan osmislio „Mućke“ a u seriji nije oslikan samo njegov smisao za stil već i akcenat, maniri i poznate fraze.

Dejvid tvrdi da mu je inicijalno ponuđena uloga deke u seriji, ali je on insistirao da proba da se okuša u ulozi Dereka Trotera nakon što je pročitao scenario i pomislio – „ja poznajem ovog čoveka“.

„Dok sam radio kao električar naišao sam na trgovca nazvanog Derek Hokli – čoveka u kaputu od kamilje dlake, sa besprekorno zalizanom kosom i elegantnim izgledom. Imao je kokni akcenat sa kojim ste nekoga mogli da povredite. Dok sam čitao scenario tačno sam mogao da ga zamislim“, priseća se Džejson.

Dok je renovirao stanove i dok je prodavao stari nameštaj tokom noći pokušavajući da zaradi novac, Hokni je uvek insistirao na besprekornom izgledu i prezentaciji.

A čini se da je i kombi sa tri točka inspirisan žutim Aston Hilijem koji je bio poklon njegovoj ženi.

Dok su scenaristi smatrali da bi Del Boj, koji je živeo u Pekamu, trebalo da ima neuredan izgled i višak kilograma, Dejvid se opirao toj ideji.

„Insistirao sam da lik bude više nalik Hokniju – kokniju koji se oblači kao maneken ali pričao kao radnih sa dokova. On je postao lik koji sam preuzeo za Dereka Trotera“, tvrdi Džejson.

Uprkos svemu, mnogi tvrde da Hokli, baš kao i Derek Troter, ima veliko srce i neverovatan smisao za humor.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *