ПРАВИ СЕ „СПЕЦИЈАЛНА ЈЕДИНИЦА“ Руска армија постаје непобедива, НАТО неће смети ни да писне! (ВИДЕО)

PRAVI SE „SPECIJALNA JEDINICA“ Ruska armija postaje nepobediva, NATO neće smeti ni da pisne! (VIDEO)

11 aprila 2021

U ruskoj vojci će se uskoro pojaviti specijalna jedinica tenkovskih robota, piše britanski list „Dejli mejl“.

Prema pisanju lista, jedinica će biti opremljena sa 20 udarnih robota.

S tim u vezi, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da će u bliskoj budućnosti u vojno-istraživačkom centru biti razrađeni oblici njene upotrebe.U članku „Dejli mejla“ opisani su različiti modeli borbenih bespilotnih vozila, uključujući „Uran-9“, a takođe su prikazani snimci njihovog rada tokom testiranja. Čitaoci su aktivno komentarisali članak.

– Rusija troši na odbranu manje od 70 milijardi dolara, NATO preko 1,3 biliona, a čini se da Rusija ima bolji rezultat za tu sumu novca – napisao je korisnik mike1450.

Jedan od komentara na članak bio je: „Ratovi robota“.

– Verovatno radi kao automatsko punjenje na T-72! Rusija je uvek stavljala akcenat na automatizaciju, pritom je otkrila da ona ne funkcioniše dobro kao čovek! – napisano je sa jednog naloga.

Drugi korisnik smatra da je pogrešno smatrati da u ratu sve zavisi od tehnologija i da je tehnološka prednost samo deo pitanja pobede.

– Ako se njima upravlja na daljinu, mora postojati neki oblik telemetrije za njihovo upravljanje, najverovatnije pomoću radio-signala. Pitam se koliko bi bilo realno da se onesposobi zvuk ili da se bar ometaju ti signali? – pita se treći.

KOMENTARI3 komentara

  1. M says:

    Autonomni robot ne mora biti daljinski upravljan,podložan ometanju,ili čak preuzimanju!?!Nego može djelovati sam,autonomno,vođen unešenim programom-zadatkom,glavnim i sporednim,,ili pak umjetnom inteligencijom,sve skupa teže podložno ometanju ili zavođenju itd.!Ali je preporučljivo da imaju i dobar sistem za samouništenje,da ne padnu oštećeni itd.u protivničke ruke,odnosno preuzimanje njihove tehnologije!

  2. Pingback: PRAVI SE „SPECIJALNA JEDINICA“ Ruska armija postaje nepobediva, NATO neće smeti ni da pisne! (VIDEO) – Prava istina o svemu

  3. miliorad5 says:

    rusi nato i usa su daleko od pouzdane robotske samostalne mehanizovane borbene jedinice.Ako neko ima šanse da to napravi ,to su kinezi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *