PRAVILI SE PAMETNI: Crnogorci gube ruske turiste

PRAVILI SE PAMETNI: Crnogorci gube ruske turiste

24 juna 2014

009Na crnogorskom primorju ovog leta će „glavnih“ turista za četvrtinu biti manje nego lane. Zbog slabije posete mogao bi da pojeftini smeštaj, i to za pet evra.

Rusa će ovog leta, ipak, biti manje na Crnogorskom primorju nego lane. I to između 20 i 25 procenata – uveren je predsednik Odbora za turizam Privredne komore Crne Gore, Dragan Ivančević.

Ovaj poznati turistički radnik svoja predviđanja ne vezuje za politiku i apel ruskog predsednika Vladimira Putina upućen Rusima da letuju na Krimu.

„Taj poziv je i logičan i legitiman“, ističe Ivančević. „Problem leži na drugoj strani: ruska rublja je devalvirala za 25 odsto i postali smo skupa destinacija za Ruse“.

Čelnici crnogorskog turizma dodatnim promocijama u zemljama istočne Evrope nastoje da koliko- toliko poprave stanje. Nastoje da animiraju potencijalne turiste iz Belorusije, Azerbejdžana i drugih zemalja da krenu ka jugu Crne Gore.

Dragan Ivančević veruje da se nešto spektakularno neće dogoditi, ali da se očekuje pomoć Nacionalne turističke organizacije i avio-kompanija, kako bi se povećao dolazak sa drugih područja.

Kao jedna od mogućnosti da se u kratkom vremenu stvari promene nabolje, pominje se korekcija cena. Takav predlog čuje se, istina, nezvanično. On će pre svega biti „primenjen“ u privatnom smeštaju, koji će biti najviše pogođen jer su i Rusi i Srbi ranijih sezona najviše koristili privatne sobe i apartmane. Već sada neki tvrde da će cena kreveta pasti i do pet evra u odnosu na prošlu godinu. A to znači da će on koštati od 6 do 10 evra na najatraktivnijoj Budvanskoj rivijeri.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *