Правни комитет доњег дома Конгреса САД затражио документа од лица око Трампа

Pravni komitet donjeg doma Kongresa SAD zatražio dokumenta od lica oko Trampa

21 marta 2019

PRAVNI komitet donjeg doma Kongresa SAD planira da uskoro zatraži drugu seriju `izuzimanja dokumenata` od lica u okruženju Donalda Trampa – objavio je The Wall Stree Journal.

Isti list navodi da će se sva dokumenta ticati Trampove predizborne kampanje iz 2016-te i njegovog biznisa.

Dokumenti će biti zatraženi od Trampovog advokata Rudolfa Đulijanija, bivšeg ličnog advokata predsednika SAD  Majkla Koena, bivšeg državnog sekretara Reksa Tilersona i bivšeg ekonomskog savetnika šefa države Gerija Kona.The Wall Stree Journal tvrdi da je pomenuti komitet već uputio 81 pismo `privatnim licima` i organizacijama, uključujući Belu kuću Ministarstvo pravde SAD, saradnike Trampovog izbornog štaba i njegove sinove. Od svih se traži – tvrdi list – da u roku od dve nedelje tražena dokumenta stave na raspolaganje onima koji vode „parlamentsku istragu“.

CNN prenosi da komitet protiv Trampa `čačka`: ometanje pravosuđa, zloupotrebu ovlašćenja i dil sa Rusijom.

Ovo je novo zahuktavanje antitrampovske kampanje, ali joj mogu – bar donekle – `izduvati gume`tvrdnje  bivšeg šefa britanske špijunaže Džona Skarleta koje je preneo američki portal Daily Wire. Jer, on je potpuno doveo u pitanje dosije koji je za novac izbornog štaba Hilari Klinton protiv Trampa sačinio bivši britanski obaveštajac kristofer Stil.

U tom dosijevu se tvrdi da je Rusija više godina Trampa snabdevala poverljivim informacijama o njegovim političkim oponentima, da Moskva ima snimke „Trampovih orgija u Moskvi sa prostitutkama“, Tramp i Rusija su se tajno dogovorili da mu Moskva pomogne da postane predsednik SAD i najvažnije – Tramp je Moskvi, u zamenu za kompromitujuće materiiijale o Hilari Klinton, obećao RF ustupke u spoljnoj politici.

A bivši šef MI-6, Skarlet, je – upitan veruje li u „Kristoferov dosje“ – kategorično rekao: „Ne! Pogledao sam taj dosije i pomislio da je to zabavno istraživanje napravljeno za novac. Njegovi izvori se ne znaju, ali se već preispituju“.

Skarlet je sa „ne“ odgovorio na pitanje postoje li izgledi da optužbe iz dosijea na Trampov račun budu potvrđene.

Upitan zbog čega se Stil –  koji mu je jedno vreme bio potčinjen – služio `neproverenim stvarima`, odgovorio je: „To je plaćeni zabavni izveštaj – to je veoma primetno“.

Skarlet, koji je i sam abio agent u Moskvi i odlično govori ruski, otvoreno, dakle, taj dosije naziva i lažljivim i političkom narudžbinom.

Neki već procenjuju da je on ovim rizikovao da bude osumnjičen da je „agent Kremlja“…

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *