ПРЕ 3 ДАНА СЕ ИСПУНИЛО ГАДАФИЈЕВО ПРЕДВИЂАЊЕ: Западни медији ћуте о овоме!

PRE 3 DANA SE ISPUNILO GADAFIJEVO PREDVIĐANJE: Zapadni mediji ćute o ovome!

26 maja 2017

Nakon što su SAD, Britanija i njihovi saveznici „oslobodili“ Libiju, sve prethodno zabranjene i žestoko potiskivane radiklane džihadističke grupe imale su odrešene ruke da rade šta hoće u Libiji.

Mediji i političari ne žele da se zna prava istina o terorističkom napadu u Mančesteru: Salman Abedi, 22-godišnjak koji je ubio 22 ljudi na koncertu u gradskoj Areni, proizvod je zbacivanja Moamera Gadafija sa vlasti od strane SAD i Velike Britanije, kao i politike “promene režima” u Siriji.

Abedi je bio radikalizovani Libijac čija porodica je pobegla iz Gadafijeve sekularne Libije, kasnije je bio treniran kao naoružani “pobunjenik” u Siriji, u borbi SAD i Britanije za “promenu režima” Asadove sekularne vlade. Prema pisanju ovog medija, bombaš samoubica je direktan proizvod intervencije SAD i Britanije na Bliskom istoku i severnoj Africi.

Londonski Telegraf piše da je Abedi, sin libijskog migranta koji je živeo u radikalizovanom muslimanskom naselju u Mančesteru, bio u Libiji nekoliko puta nakon pada Gadafija. Pre nekoliko nedelja posetio je poslednji put Libiju. Nakon što su SAD, Britanija i njihovi saveznici “oslobodili” Libiju, sve prethodno zabranjene i žestoko potiskivane radiklane džihadističke grupe imale su odrešene ruke da rade šta hoće u Libiji.

U ovu Libiju se Abedi vratio, gde je najverovatnije pripremao svoj samoubilački napad na pop koncertu Arijane Grande. Pre napada saveznika na Libiju 2011. godine, tamo nije bilo Al Kaide, Islamske države, niti bilo koje druge terorističke organizacije.

Sam Gadafi upozorio je Evropu u januaru 2011. godine da će ako ga svgrnu, rezultat biti napadi radikalizovanih islamista u Evropi. Ali, evropske vlade nisu obraćale pažnje na njegovo upozorenje. Post-Gadafijevska Libija postala je inkubator islamskih terorista i terorizma, uključujući i to što je postala primarno tlo za vrbovanje ekstremista u borbu za džihad u Siriji, protiv takođe sekularnog Bašara al Asada.

U Salmanu Abediju imamo konvergenciju obe savezničke intervencije: ispostavlja se da on nije samo putovao u Libiju i tamo bio radikalizovan i treniran za terorističke napade, već je bio i u Siriji u ulozi “pobunjenika”, boreći se na istoj strani kao SAD i Britanija kako bi srušili Asadov režim. Antimedija se pita da li je možda čak bio i treniran u programu CIA?

Dok mejnstrim mediji i oportunistički političari tvrde da je jedino rešenje više intervencija na Bliskom istoku, istina je da bar delimično snose odgovornost za napad u Mančesteru oni koji su na Zapadu “gurali” i tražili intervenciju u Libiji i Siriji.

Kako piše Antimedija, ne bi bilo kampova za obuku džihadista u Libiji da Gadafi nije nasilno zbačen sa vlasti od strane SAD, Britanije i saveznika. Ne bi bilo “eksplozije” ISIS-a ili Al Kaide da nisu tražili “promenu režima” u toj zemlji. Kada razmišljate o krivici Abedija zbog gnusnog čina, ne zaboravite intervencioniste koji su zapalili fitilj, koji je i započeo ovaj požar, navodi portal. Krivica leži isključivo na njihovim ramenima, takođe.

Ipak, mediji se sve više bave porodicom Salmana Abedija, naročito ocem. Gradijan piše da su Ramadan i Samija Abedi, Salmanovi roditelji, pobegli iz Libije i od Gadafijevog režima 1993. godine i da danas žive u Tripoliju.

Otac Ramadan vratio se u Libiju 2011. da se bori protiv Gadafija. Tada se i život cele porodice potpuno promenio. Građanski rat trajao je osam meseci, a Ramadan nijednom od tad nije vratio u Britaniju do pre nekoliko meseci kada je završavao papirologiju u Britaniji. U Libiji je ostao da radi u policijskom odeljenju u Tripoliju.

(theantimedia.org/Telegraph.co.uk)

KOMENTARI2 komentara

  1. hristina says:

    Slava pukovniku Moameru Gadafiju!

  2. Vukašin Golubović says:

    Živeće pukovnik Gadafi još dugo među ljudima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *