„ПРЕ НЕГО ШТО БУДЕ ПРЕКАСНО“ Орбан још једном позвао ЕУ да се уразуми

„ПРЕ НЕГО ШТО БУДЕ ПРЕКАСНО“ Орбан још једном позвао ЕУ да се уразуми

28 септембра 2022

ПРЕМИЈЕР Мађарске Виктор Орбан изјавио је да цела Европа чека од Брисела одговор колико дуго ће трајати антируске санкције, те је позвао да се на ту тему разговара са САД „пре него што буде касно“.

– Европским предузећима је тешко или немогуће да се носе са ценама енергената у условима санкција. Чекамо одговор, цела Европа чека одговор из Брисела на питање до кад ћемо то да радимо (да уводимо санкције). Ако се овако настави, то ће погодити целу Европу. Дошло је време да отворено разговарамо о томе са нашим америчким пријатељима. Пре него што буде прекасно – написао је Орбан на друштвеним мрежама.Како је додао, „становници Европе су постали сиромашнији“ због антируских санкција, те да то „оружје“ има супротан ефекат.

– Уколико санкције против Русије буду укинуте, цене енергената ће пасти дупло, а европска економија ће моћи да се опорави – рекао је јуче Орбан, а пренео лист „Мађар Немзет“.

Орбан је додао да је од фебруара „Русија много профитирала од високих цена енергената“, док су санкције, према његовом мишљењу, дале супротан ефекат, јер „Европљани постају сиромашнији, Русија постаје богатија“.

Подсетимо, раније је мађарски премијер саопштио да Мађарска прва у Европи покреће националне консултације како би проверила какво је мишљење грађана о санкцијама ЕУ против Русије.

(Тањуг)

KOMENTARI2 коментара

  1. Gagi says:

    Ceo slobodoljubivi svet bi morao da se ujedini i dogovori o uvedjenju sankcija Americi. To bi znacilo kompletnu blokadu u svim sferama zivota. Ne ovako, Amerika uvede sankcije koje njoj odgovaraju i ne stete njenoj privredi. Totalne sankcije su lek za mamurluk.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u