„ПРЕ НЕГО ШТО БУДЕ ПРЕКАСНО“ Орбан још једном позвао ЕУ да се уразуми

„PRE NEGO ŠTO BUDE PREKASNO“ Orban još jednom pozvao EU da se urazumi

28 septembra 2022

PREMIJER Mađarske Viktor Orban izjavio je da cela Evropa čeka od Brisela odgovor koliko dugo će trajati antiruske sankcije, te je pozvao da se na tu temu razgovara sa SAD „pre nego što bude kasno“.

– Evropskim preduzećima je teško ili nemoguće da se nose sa cenama energenata u uslovima sankcija. Čekamo odgovor, cela Evropa čeka odgovor iz Brisela na pitanje do kad ćemo to da radimo (da uvodimo sankcije). Ako se ovako nastavi, to će pogoditi celu Evropu. Došlo je vreme da otvoreno razgovaramo o tome sa našim američkim prijateljima. Pre nego što bude prekasno – napisao je Orban na društvenim mrežama.Kako je dodao, „stanovnici Evrope su postali siromašniji“ zbog antiruskih sankcija, te da to „oružje“ ima suprotan efekat.

– Ukoliko sankcije protiv Rusije budu ukinute, cene energenata će pasti duplo, a evropska ekonomija će moći da se oporavi – rekao je juče Orban, a preneo list „Mađar Nemzet“.

Orban je dodao da je od februara „Rusija mnogo profitirala od visokih cena energenata“, dok su sankcije, prema njegovom mišljenju, dale suprotan efekat, jer „Evropljani postaju siromašniji, Rusija postaje bogatija“.

Podsetimo, ranije je mađarski premijer saopštio da Mađarska prva u Evropi pokreće nacionalne konsultacije kako bi proverila kakvo je mišljenje građana o sankcijama EU protiv Rusije.

(Tanjug)

KOMENTARI2 komentara

  1. Gagi says:

    Ceo slobodoljubivi svet bi morao da se ujedini i dogovori o uvedjenju sankcija Americi. To bi znacilo kompletnu blokadu u svim sferama zivota. Ne ovako, Amerika uvede sankcije koje njoj odgovaraju i ne stete njenoj privredi. Totalne sankcije su lek za mamurluk.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *