ПРЕД РУСИМА ЈЕ КЉУЧНА ОДЛУКА

PRED RUSIMA JE KLJUČNA ODLUKA

4 septembra 2022

Britanski obaveštajci objavili su jutros saopštenje o ratnom stanju u Ukrajini.

Današnja tema u kratkom saopštenju za javnost bila je ukrajinska kontraofanziva na jugu zemlje, koja se poslednjih dana dešava bez mnogo informacija.„Od 29. avgusta 2022. godine, ukrajinske oružane snage izvode obnovljene ofanzivne operacije na jugu Ukrajine. Jedan element ove ofanzive je kontinuirano napredovanje na širokom frontu zapadno od reke Dnjepar, fokusirajući se na tri ose u okviru ruske okupirane Hersonska oblast“, ​​pišu Britanci.

„Operacija ima ograničene neposredne ciljeve, ali su ukrajinske snage verovatno postigle određeni stepen taktičkog iznenađenja; iskoristivši lošu logistiku, administraciju i vođstvo u ruskim oružanim snagama. Kako se borbe nastavljaju i u sektorima Donbasa i Harkova, ključna odluka za ruske komandante u narednim danima biće gde da usmere sve operativne rezervne snage koje mogu da stvore“, pišu Britanci.

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad5 says:

    ode ukrima odesa, možda i još ponešto.

  2. Gagi says:

    Lepo je Putin izjavio na jednoj konferenciji za stampu da je nekada Rusija ratovala i dvadeset godina. Niko ga izgleda nije cuo a taj primer se moze tumaciti samo na jedan nacin, niko nije siguran koliko ce Rusi ratovati i gde ce sve stici. Postoji i tkzv. ratna privreda za koju su se izgleda dobro spremili za razliku od zapada. Sta li ce biti sa nama, kada smo svoju privredu i ekonomiju opredelili zapadnim investitorima i proizvodjacima koji i sami pojma nemaju kako da prevazidju ovu svetsku krizu i situaciju. Aha, setio sam se. Mi cemo od Rusa dobijati povoljno energente da bi te zapadne firme kod nas mogle nesmetano da rade i placaju porez. Ta "mudra" politika ce nam stvoriti zivotni prosperitet koji se samo mogao pozeleti. Rusi ce verovatno biti presrecni sto nam cine takvu uslugu, bezobzira sto zapad velikodusno pomaze otimanje teritorija i izginuce Ruskog naroda.

  3. Rista Bre says:

    Tipičan britanski propagandni članak. Nema nikakve tajne o ovoj ofanzivi, najavljena je pre 2 meseca i na insistiranje Britanije dogodio se samo deseti deo reklame, ali i najmasovnija pogibija Ukrajinskih vojnika još od početka ovog sukoba. Ima toliko ranjenih Ukrajinskih vojnika tako da čak i stanovnici Rusije daju krv da se spasi što se spasiti može. Ruski lekari i bolnice prihvataju ukrajinske ranjenike iz ove ofanzive. Na jednom mestu su prodrli čak 6 km u ruske teritorije a onda nisu mogli da se vrate jer su toliko stradali da nije bilo vojnika koji je mogao da vozi u rikverc. Na drugom mestu su istakli belu zastavu. Eto, toliko o tajnosti ofanzive. Na tim terenima su trenutno i većinom TO tih područja a sve su povučene sa pravca napada jer TO nisu ratne jedinice frontalnog tipa. Britanci su iskoristili vreme kada Rusija menja jedinice, povlači umorne sa fronta i odmara ih, dopunjava i nakon par nedelja vraća na front nove jedinice. Na taj način Rusija trenira dobar deo svojih jedinica a sada se sprema i neka "tajanstvena" ofanziva Ruske vojske i dovlači se modernije naoružanje koje Rusija želi da testira i na terenu. To se događa na većini frontova već treći četvrti put za 6 meseci. Ukrajinski generalštab je dva meseca odbijao da pokrene ovu unapred propalu ofanzivu, ali Džonson je pritisnuo Zelenskog i Zelenski nije imao gde nego da naredi da se krene sa onim snagama koje je imao. Posledice su katastrofalne i zato na Zapadu nema mnogo informacija u glavnim medijima, ali alternativni mediji Zapada koji se pojavljuju po jedan novi na dan javljaju o tragediji Ukrajinske vojske. Šojgu je dao javno i za medije mnogo informacija o toj katastrofi samo korporativni mediji Zapada to nisu preneli. Načelnik generalštaba Ukrajinske vojske, general Žaluzni neprekidno moli Zelenskog da se ofanziva pod hitno opozove a usput, generali se spremaju da smene Zelenskog. Ne verujem da će to pokušati ovih dana jer je Zelenski okružen specijalcima sa Zapada ali to može da se dogodi u neko dogledno vreme a pogotovo ako bude i dalje insistirao na ovako glupim akcijama. Već je svima jasno da Zapad koristi Ukrajinske vojnike kao topovsko meso u ratu protiv Rusije. Zapad je još pre 4 meseca "povukao" gotovo sve rezerve hrane Ukrajine, ispraznio skladišta i odvukao hranu na Zapad, veruje se u Britaniju i Nemačku, a sve pod izgovorom da "sačuva" rezerve od eventualnog ruskog prodora. To je jedna od najvećih pljački hrane izvedena od Zapada u zadnjih 10 godina. Pred Ukrajincima je teška, gladna i smrtonosna zima. Većina Ukrajinaca je već shvatila odakle vetar duva. Njihov hleb će ove zime jesti Džonsonov, Šolcov i Makronov narod. A bez hrane, nema ni patriotizma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *