PRED VAŽNOM POBEDOM: Snage Novorosije opkolile ukrajinski garnizon koji je bombardovao Donjeck

PRED VAŽNOM POBEDOM: Snage Novorosije opkolile ukrajinski garnizon koji je bombardovao Donjeck

11 novembra 2014

a72b06d3b751f3924c3d3f740356156a.i600x399x474Armija Donjecke Republike uspela je da okruži gradić Avdejevka i da potpuno blokira garnizon ukrajinskih snaga koji se nalazi na njegovoj periferiji.

Objavljeno je da su snage DNR već počele da čiste Avdejevku od „okupatora”.

Ovo je veliki uspeh armije DNR jer je ukrajinska artiljerija upravo iz Avdejevke najčešće granatirala i raketirala Donjeck.

Ukrajinci su pretrpeli manji poraz i u borbi kod Nikišina, naselja nedaleko od Debaljceva. Izgubili su dva tenka i tri oklopna transportera.

Snage Luganske Republike su im uništile artiljerijom utvrđeni položaj broj 31 kod Bahmutke. Taj položaj je potpuno uništen a snage hunte imale su 2 ubijena i najmanje 10 ranjenih.

POROŠENKO I BAJDEN: Došlo je do odustajanja od dogovora iz Minska

Predsednik Ukrajine Petar Porošenko i postpredsednik SAD Džozef Bajden – koji su noćas ponovo telefonski razgovarali o „situaciji u Donbasu” – složili su se da je došlo do odustajanja od realizacije dogovora iz Minska.

Nije im bilo teško da se slože, a i nije im ni na pamet palo da makar pomenu da je Porošenko sam inicirao stavljanje van snage zakona o „posebnom statusu delova Donabasa”.

Zato su zajedno postavili prostu „forumulu”: odustajanje od Minska vodi daljoj eskalaciji situacije na istoku Ukrajine.

Međutim, sve je ovo potpuno „logično” ako se ima na umu da su Amerikanci u destabilizaciju Ukrajine uližili pet milijardi dolara, da su najneposrednije dirigovali februarskim prevratom u Kijevu i da ambasada SAD u Kijevu više utiče na zbivanja i procese u Ukrajini nego Porošenko i premijera Arsenij Jacenjuk zajedno…

(Fakti.org)

KOMENTARI4 komentara

 1. Zapadnjak says:

  Šta reći?Poraz Ukrajine biće veliki porazaz USpd,jedan u nizu poraza,ni pola jada što će oni izgubiti u tom sukobu,ali iza njih ostaju razvaline,materijalne i moralne,nezna se koje su gore.

 2. milan says:

  Od koga naplatiti sve te gubitke, stradanja?

 3. milan says:

  Rešenje je u neutralizaciji ambasade u Kievu! Sve ostalo pada samo. Znači Kremlj bi trebao indirektnim metodama rešiti problem angažmana USA ambasade u Kievu!

 4. Ljubomir Gjurceski says:

  Gospodine Milan ja se sa vama slazem da se mora izolovati delovanje ambasade SAD-a i Njemacke no kako to uraditi. Svima je jasno da ta banda sa kojom rukovodi CIA- sem voeni poraz nishta drugo ne priznaje. Isto je bolo i ovde na Balkanu. Ajde recite mi koi od ugovora koji su oni potpisali u stvarnost su poshtovali (Dejtonski, Kumanovski i Ohridski) Taa banda zna samo za okupaciju i svoje sluge, narod i pravo naroda njih ne zanima. Oni ne placaju za shtete bilo da su moralne bilo materijalne. Eto zato se taa banda mora voeno poraziti i prinuditi da placa visoke reparacije. Tako bi njihov narod svatio da kriminalci nemogu da vode drzavu i oni sami da ih se reshe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *