PREDAO SE KIJEV – Ukrajinska vojska se povlači iz Novorusije

PREDAO SE KIJEV – Ukrajinska vojska se povlači iz Novorusije

20 maja 2014

UkraineArmy2Ukrajinski vojnici raspoređeni u istoku zemlje trebaju odmah da se vrate u svoje baze, naveo je „parlament“ kijevske hunte u memorandumu. Sveže usvojen dokument, takođe, poziva na ustavne reforme i decentralizaciju.

Sa 226 glasova potrebnih da se donese zakon, ukrajinski parlament je konačno usvojio takozvani ‘Memorandum mira i saglasnosti „, za koji je glasalo 252 poslanika.

Konkretno, dokument poziva „na vraćanje zakona, reda i javne bezbednosti u državi i zaustavljanje krvoprolića i privođenje pravdi onih koji su odgovorni za ubistva civila tokom masovnih protesta, zaustavljanje anti-terorističke operacije na jugoistoku Ukrajine i povratak vojnika u mesta stalnog angažovanja. „

Kijevska hunta je pokrenula vojnu akciju u jugoistočnoj regionima zemlje u aprilu kao odgovor na masovne proteste protiv puča.

(Rusija Danas)

KOMENTARI5 komentara

 1. zuba zubic says:

  Dosta je krvi proliveno, pametni Car Putin nije odgovorio na provovokacije nego otisao kod Kineza da sklopi ugovor o energiji, kao i vojnoj saradnji.

 2. ARTILJERAC says:

  BRAVO VLADIMIRE TI SI DIPLOMATA 22 VEKA , OVAKVU POBEDU SKORO NEKO NIJE IZVOJEVAO U BLIŽOJ ISTORIJI.

 3. s@Ša says:

  Nadam se da sad nevjerne Tome u našem narodu koje su osuđivale to što Rusija nije poslala vojsku uviđaju svoju grešku(mada postoji veliki broj onih koji je to i priželjkivao da bi se Rusija proglasila za agresora).Putin i Rusija su odigrali sve pametno do sada nadam se da neće nasjesti na provokacije zapadnih štakora u budućnosti!

 4. Humano says:

  Zamka Kijevske hunte kako bi odrzali izbore koje bi svet priznao!

 5. Ivan says:

  kako nije vam sramota da pišete ovakve gluposti u toku je težak napad helikopterima u Lugansku BUĐENJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *