Predistražni postupak zbog poziva na linč srbomrzaca

Predistražni postupak zbog poziva na linč srbomrzaca

29 marta 2014

zenTužilaštvo pokrenulo predistražni potupak protiv za sada nepoznatih lica povodom spiska takozvanih „srbomrzaca“ i povodom poziva na linč „Žena u crnom“.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal saopštenju precizira da je postupak pokrenut zbog osnovane sumnje da je izvrseno krivično delo ugrožavanje sigurnosti i rasna i druga dikriminacija iz Krivičnog zakonika Srbije.

Predistražni postupak je pokrenut juče povodom treksta koji je objavljen na sajtu SP Nasi u vezi sačinjavanja i objavljivanja spiska takozvanih „30 najvećih srbomrzaca i izdajnika među javnim licnostima“, kao i povodom objavljivanja izjave na Fejskbuku u vezi javnog skupa udružnja „Žene u crnom“ povodom 15 godina od zločina nad albanskim civilima.

U okviru predistražnog postupka tužilaštvo je Odeljenju za visokotehnološki kriminal SBPOK-a MUP-a Srbije uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja i preduzimanje određenih radnji radi otkrivanja krivičnih dela i pronalaženja osumnjicenih.

U saopštenju se dodaje da su preduzete i druge radnje radi gonjenja potencijalnih učinilaca putem aktivirnja međunarodne saradnje u krivicnim stvarima kroz mrežu 24/7 za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

Tužilaštvo poručuje da će javnost blagovremeno biti upoznata sa rezultatima preduzetih radnji.

Pokret „Naši“ je putem društvenih mreža juče objavio spisak nepodobnih i „srbomrzaca“, na kojem su se nasle mnoge poznate javne licnosti poput Mirjane Karanović, Gorana Markovića, Svetislava Basare, Verana Matića, Nataše Kandić, Biljane Srbljanović, Gorčina Stojanovića, Latinke Perović, Borke Pavićević, Branka Raduna, Vladimira Arsenijevića, Ivana Vejvode, Srđe Popovića…

Takođe, portparol PTJ MUP-a Srbije Radomir Počuca preko svog Fejsbuk profila 25. marta pozvao je navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da „ne troše pesnice između sebe“, već da se udruže i da pretuku „Žene u crnom“ koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

(B92)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Milan says:

    Ovo sve nedoj.....o. Sve ove zenturace nemaju porodicu 90% njih. Ostavile i muzeve i decu i pametuju i potpomazu u rasutranju sopstvene drzave zbog para.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *