ПРЕДЛОГ СТУДЕНАТА: Да ли ће на МиГ-овима бити слике пилота погинулих у НАТО агресији?

PREDLOG STUDENATA: Da li će na MiG-ovima biti slike pilota poginulih u NATO agresiji?

27 decembra 2016

studenti_za_istinu_mig

Organizacija „Studenti za istinu“, koju čine ljudi različitih profesija i uzrasta, zatražila je od Ministarstva odbrane Srbije da na avionima MiG 29, koje će Srbija dobiti od Rusije, budu naslikani likovi srpskih pilota poginulih u NATO agresiji 1999. godine.

Zahtev se pojavio na Fejsbuku i odmah izazvao brojne komentare, a aktivisti organizacije se nadaju da će predlog biti prihvaćen.

Član i jedan od osnivača te organizacije Neven Đenadija rekao je da je dolazak lovaca MiG 29 veoma važan za Srbiju.

– U svemu ovome postoji neka simbolika, jer je prvi avion srpske vojske bio „duks“ ruske proizvodnje, u to vreme kupljen u Rusiji novcem koji su prikupili SPC i čitaoci petrogradskog lista „Novo Vreme“ – rekao je on.

On kaže da je predlog ideje iznesen u pismu upućenom Ministarstvu odbrane, a aktivisti trenutno čekaju odgovor i spremni su da dostave svoje varijante maketa i nude pomoć u realizaciji ideje.

Izvor: rs.sputniknews.com

KOMENTARI2 komentara

  1. Trifun says:

    Bez mocnih PVO sistema koji ce moci da lagano skinu 100-200 NATO-nazi aviona u slucaju napada na Srbiju ili RS, u kratkom roku, ovi migovi nece znaciti puno. Osim u psiholoskom i simbolicnom smislu.

  2. Miroslav says:

    Aerodrom Batajnica, Sombor i Nis prepisati Rusima, to je jedini nacin da prezivimo zapadni fasizam i da sacuvamo svoju veru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *