Предраг Антонијевић склопио буџет за филм, „Авала“ продуцент

Predrag Antonijević sklopio budžet za film, „Avala“ producent

8 jula 2017

KAKO „Novosti“ saznaju, reditelj Predrag Gaga Antonijević započinje pripreme za snimanje filma „Zaspanka za vojnike“, po motivima „Srpske trilogije“ Stevana Jakovljevića, a ovih dana zaokružio je budžet svog projekta – producenti su „Film danas“, „Dajrekt medija“ i „Avala film“.

„Zaspanka za vojnike“ će, tako, postati prvi film koji će producirati novi vlasnici nekada najvećeg filmskog studija na Balkanu. Podsećanja radi, „Avala film“ je prodat aprila 2015. kompaniji „Film Way“, koja je odmah ušla u konzorcijum sa „Dunav filmom“, koji je takođe privatizovan. Krajem juna prošle godine, „Film Way“ prodao je 20 odsto udela u „Avala filmu“ češkoj kompaniji SEBRE a. s. Novi suvlasnik se tada obavezao na kompletnu modernizaciju nekadašnjeg „srpskog Holivuda“, rekonstrukciju i njegovo osavremenjivanje, tako što će u narednih od tri do pet godina uložiti više od 10 miliona evra. Potpredsednik Upravnog odbora češke firme, Peter Njemec, najavio je tada i proizvodnju novih filmova, i plan da se naš studio vrati među glavne centre filmske produkcije u Evropi.

Odluka da „Avala film“ kao producent stane iza novog projekta našeg reditelja, čija se karijera s velikim uspehom više od dve decenije odvija u Americi, može samo da obraduje, pogotovu činjenica da se naš najslavniji studio vraća svojoj funkciji. Antonijević je potpisao ugovor sa Njemecom i Marinom Ivanović, direktorkom „Dunav filma“, a pripreme za početak snimanje „Zaspanke za vojnike“ planirane su za početak septembra.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *