Предраг Живковић Тозовац: Отишао је краљ српске народне песме

Predrag Živković Tozovac: Otišao je kralj srpske narodne pesme

24 jula 2017

NA vest o smrti jednog od najboljih vokala u Srbiji Predraga Cuneta Gojkovića reagovale su mnoge njegove kolege i prijatelji porukom da je otišao kralj srpske narodne muzike.

PREDRAG ŽIVKOVIĆ TOZOVAC: KRALJ PESME

– Otišao je kralj srpske narodne pesme. Izuzetno mi je žao. Veliki smo bili prijatelji. Nenadoknadiv gubitak za dobru pesmu i za muziku uopšte, jer on je pevao sve, i romanse i zabavne pesme. Takav se još nije rodio. Bio sam uz njega kada mu je bilo najteže, kada je doživeo šlog. Slična situacija sa Mikijem, samo što je Cune duže živeo. Žao mi je što nisam u Beogradu, da jesam bio bih sa njegovom porodicom. Prenesite moje najdublje saučešće porodici.

LEPA LUKIĆ: SRPSKA LEGENDA

– Joj, znam zašto zovete. Baš me je potresla ta vest. Siromah, bolovao je dugo. Nije se uopšte pojavljivao u javnosti. Teško mi je, ali šta ću. Toliko smo on, Tozovac i ja proputovali zajedno. Uvek su birali nas troje i pokojnu Usniju Redžepovu kada god je trebalo. To je naša legenda koja je ostavila mnogo lepih pesama. On nikada neće umreti u našim srcima.

MIROSLAV ILIĆ: VRHUNSKI PEVAČ

– Saučešće porodici. Žao mi je, veoma sam ga poštovao kao kolegu i saborca. Hvala mu za sve lepo što je uradio za naš zanat. Neka počiva u miru. Mi smo se takmičili po vrhunskoj interpretaciji, a ne ko ima lepše cipele ili kraće pantalone. On je bio sjajan interpretator, izuzetno muzikalan i po tome ću ga pamtiti.

JOVA RADOVANOVIĆ: VELIKAN NOTA

– Cune Gojković? Kada? Nisam ni znao. Ah, šta da vam kažem osim da je on bio i ostaće legenda. Onakva kakvi su i ostali velikani bili tada kada je narodna muzika bila prava, iskrena i kvalitetna narodna muzika.

MERIMA NJEGOMIR: VEČNA ENERGIJA

– Bio mi je veoma blizak, bili smo dobri prijatelji i kolege. Često sam znala da kažem da je on moja najbolja drugarica jer smo se potpuno razumeli. Bili smo na istoj duhovnoj visini i voleli iste stvari, iako je Cune bio stariji od mene, to nije smetalo, jer je bio mlad duhom celog života. Imao je neiscrpnu energiju da sa njim nisu mogli da se mere ni mnogo mlađe kolege. Neverovatan profesionalac. Mnogo puta smo jedno drugom gostovali na koncertima i to je bilo pravo drugarstvo. Veoma mi je žao.

SAŠA POPOVIĆ: VELIKI GUBITAK

– VEST o Cunetovom odlasku zatekla me van zemlje i veoma me je potresla i rastužila. Bio je veliki umetnik i sjajan čovek. Tužan julski dan za sve nas koji smo imali prilike da se družimo i sarađujemo sa njim, ali i za sve njegove poštovaoce, muziku uopšte. Zaista nenadoknadiv gubitak. Iskreno saučešće porodici.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *