ПРЕДСЕДНИЧЕ, СПРЕМА СЕ ГРАЂАНСКИ РАТ: Драматично писмо 20 француских генерала Макрону! (ВИДЕО)

PREDSEDNIČE, SPREMA SE GRAĐANSKI RAT: Dramatično pismo 20 francuskih generala Makronu! (VIDEO)

24 aprila 2021

Bivši francuski generali i vojno osoblje su u pismu upozorili predsednika Emanuela Makrona da deluje protiv nadiruće opasnosti mržnje zbog socijalnih tenzija, verskog ekstremizma ili se u budućnosti suoči sa situacijom sličnom građanskom ratu.

Otvoreno pismo je inicijativa penzionisanog oficira žandarmerije Žan-Pjera Fabre-Bernadaka koja je objavljena na njegovom blogu Place Armes, internetskoj zajednici vojnog osoblja.

Potpisalo ga je 20 penzionisanih generala i više od 1.000 zvaničnika različitog ranga u vojsci, policiji i žandarmeriji koji su tvrdili da u trenutnim okolnostima ne mogu ostati „ravnodušni“ i „pasivni gledaoci“.

„Opasnosti se povećavaju, nasilje se povećava iz dana u dan. Ko bi pre deset godina predvideo da će jednom profesoru biti odsečena glava kad napusti fakultet?„, Pita se u pismu, napominjući sve veće socijalne probleme, verski ekstremizam i „mrske i fanatične partizane“.

U pismu se navodi da je islamizam u Francuskoj rezultirao pokušajem stvaranja okruga „tamo gde se zakoni Republike ne primenjuju“ i „pretvaranja u teritorije podložne dogmama suprotno našem ustavu“.

Tvrdi da vladajuća sila koristi policiju kao opunomoćenika i žrtvenog jarca u demonstracijama poput žutih prsluka kroz koje Francuzi izražavaju očaj.

Pismo podstiče vladajuću raspravu da se krene dalje od „tihovanja i mržnje“ i postupa u suprotnom, biće odgovorno za građanski rat i nekoliko smrtnih slučajeva nastalih u rastućem haosu.

Fabre-Bernadak čija najnovija knjiga Prokleta Francuska – između medijskog linča i svakodnevnog nasilja, objavljena prošlog meseca, takođe govori o sličnim narativima i prelomima u francuskom društvu zasnovanim na identitetima poput fašističkog, islamofobnog i homofobnog.

U raspravi na Sud radiju ranije ove nedelje, rekao je da se plaši trenutne situacije koja vodi ka eksploziji.

„Neću reći reč građanski rat, ali nije daleko“, rekao je.

Pismo je podržala liderka krajnje desnice Marine Le Pen na desničarskoj vesti Valee Akruel.

„Zabrinutost koju hrabro izražavate ne može ostati u fazi izražavanja ogorčenja, koliko god moćna bila. U demokratiji je potrebna potraga za političkim rešenjem koje se mora materijalizovati kroz projekat smenjivanja“, rekla je, pozivajući penzionisano vojno osoblje da se pridruži njenoj kampanji na predsedničkim izborima 2022. godine.

(Kurir)

KOMENTARI18 komentara

 1. independend says:

  Dosli divlji oterali pitome.Kasno je za pisma spremajte puske oni drugi ih vec imaju.Zato su i dosli kod vas u "goste"Samo ludi mogu primiti milione muslimana u svoju zemlju.Ta zemlja onda postaje njihova.Nece to biti gradjanski rat oni nisu gradjani oni su dzihadisti.

 2. Pingback: PREDSEDNIČE, SPREMA SE GRAĐANSKI RAT: Dramatično pismo 20 francuskih generala Makronu! (VIDEO) – Prava istina o svemu

 3. Isukrst of evil says:

  Kerovi laju zbog sebe a ne zbog kuce, tako i ovi generali zandarmerije cvikaju da ih mundjosi ne skrate za glavu :-))) Sta misle nasi "dragi" polismeni koji podrzavaju vakcinaciju i uopste okupacioni sistem,po principu "ja samo radim svoj posao", jel racunaju s tim da se narodu ne svidja njihov posao ??? Oni vole da dolaze na nase adrese...a kad pocnemo mi na njihove da dolazimo ???

 4. Rista says:

  Marija Le pena je rezervna varijanta Globalnih Francuza i biće upotrebljena samo u ekstremnom slučaju za razbijanje naroda, ali je ona vremenom porasla kroz svoju nemoć i bezvrednost i možda je iskoriste uskoro kao i Trampa u Americi. Razlika između Trampa i Lepenke je što je Tramp oma isproban pa sklonjen, a Lepenku drže već skoro jednu deceniju kao rezervu. Globalni kapital Amerike je uspešno sredio stvari oslanjajući se na Trampova naivna nacionalna ubeđenja. Svi potresi su isprobani u Vreme Trampa, samo on to nije znao. Oma posle Trampa, više nije bilo čak ni crnih demonstracija kada policija javno ubije kriminalca crnca. Nema više ni revolucionara u Sietlu, ni proglašavanja nezavisnih država po zgradama. Zahvaljujući Trampu, sve je pošlo kako treba. U Francuskoj Lepenka još uvek nije potrebna a od silne neupotrebe već je pomalo i zarđala. Interesantno je da su glavne finansije Lepenke "zajam" Rusije od nekoliko miliona dolara. To je Rusija imala pravo javno i bez sankcija da pokloni Lepenki. U znak prijateljstva sa Francuzima koji su mudrim Rusima uzeli pare za nosač helikoptera, jer ruska vojna industrija nije u stanju da napravi čak ni takvu vrstu nosača, a kad su ga napravili nisu teli da ga isporuče Rusiji. I nisu ga ni isporučili. Možda Rusi misle da će Lepenka biti ljubaznija francuskinja pa je malo podmićuju ali kao što rekoh, Lepenka je rezervna varijanta i biće ljubazna prema Rusiji kao i Tramp što je bio. A Tramp je "iz amerike s ljubavlju" Rusima nabio na desetine hiljada novih vojnika na granice ispred Moskve. Tramp je podmitio prevrtljivog Lukašenka i podvalio mu jeftinu američku naftu iz Sirije za crno skupe pare. Tramp je utvrdio američke vojne baze sa raketama srednjeg dometa u Rumuniji i Bugarskoj, Tramp je ujedinio Poljsku i Baltičke države u anti ruski savez. Bajden sada ne mora da prlja ruke jer sve ima gotovo završeno. A Makron je i pored neuspešnog starta izrastao u jednog od najvećih globalnih rasturača država. Samo prvo mora da rasturi Francusku što on već duže vreme vrlo uspešno radi. A ovi generali što pišu ljubavno patrijotska pisma nemaju pojma da su penzionisani prerano. To su generali a la naivni Tramp. E, sad! Pitanje je koliko je Tramp bio naivan i dal je uopšte bio naivan. Tramp se ni jednom nije sastao sa Putinom, osim što ga Putin sreo sličnim sistemom Tuđman sretanja Klintona. Na kratko i "nezabiravno". I tu ima razlike. Tuđmanu se isplatilo čekanje u klozetu.(Ne sviđa vam se? Vređa? Boli? Pa ružna istina o nama najčešće jako boli!)

  • Kosovac says:

   @ Rista, …..Mnogo si papira utrošio da bi zaštitio sorošoide i sva njihova zlodela prebacio i etiketirao na Donalda Trampa. Svi znaju da si ovo što pripisuješ Trampu preslikao sa sorošoida, neljudi koji ne samo iz Amerike, vršljaju po celom svetu. Bar da si odvalio glupost kao neki, da je Tramp takođe sorošoid, pa da onda razumemo tvoje ciljeve. ……….Sorošoidi su "iz amerike s ljubavlju" Rusima nabili na desetine hiljada novih vojnika na granice ispred Moskve. ………. Sorošoidi su pokušali da podmite prevrtljivog Lukašenka i podvale mu jeftinu američku naftu iz Sirije za crno skupe pare. ………. Sorošoidi su utvrdili američke vojne baze sa raketama srednjeg dometa u Rumuniji i Bugarskoj, ………. Sorošoidi su ujedinili Poljsku i Baltičke države u anti ruski savez. ………………..Ti se Rile očigledno plašiš upotrebe ovih amerikanizovanih judeo-sorošnih pokazatelja, rekli bismo da od toga bežiš kao đavo od krsta. Pa onda naivno pokušavaš da sve njihovo zabašuriš prebacujući loptu na Trampa. Mislim da ti ovo o Trampu ni deca iz obdaništa ne bi poverovala, a za mene jedino nepoznato je tvoj motiv ovakve priče, jer hvala Bogu to nije rezultat tvoje gluposti. Po malo mi deluje razočaravajuće tvoja odbrana i zaštita sorošoida i ovaj tvoj pokušaj da nam sa njih skreneš pažnju.

   • Rista says:

    Lepo sam ti napisao da on to nije znao a zaključak da je kasnije i on radio isto sasvim je očigledan na ruskim granicama. Ali nam treba "podrška" nekog precednika Amerika. Nema toga Kosovac. To san. A sad pročitaj onaj odgovor dole. Nemo te mrzi, lepi moj Kosovac.

 5. persida says:

  Ovakva ce i Srbija biti kad Vucko dovede jos milion terorista za koje je vec uzeo pare.

 6. E.Lirsch says:

  Perverzni pican Sorosevac... da deluje protiv krize i socijalnih nemira... Ajde generali ne brabonjajte. Vi ste se priklonili SOTONI i vas niko ad spase ne moze. A pogotpovo ne ovaj zvalavko i zutokljunac.

 7. Komsija says:

  Zaigrace mecka i pred njihovim vratima.

 8. Čist je ko Suza says:

  Pa dobro, i šta onda? Građani ko građani neka se oni međusobno poubijaju u tom ratu samo Makaronija da ostave na miru da čovek upravlja državom i radi svoj posao, to je tako i kod nas, samo što nije puklo ali fala bogu tu je i ta korona pa mogu da se pooštre mere i nema niko da iziđe jer odmah apse i vakciniraju ne? Ako treba i prekovremeno i to strogo sa astru zeneku. Ze-ze i zbogom živote. Ko nije dobar, boc-boc.

 9. uddu says:

  Kad gledam francuske filmove ili sportske manifestacije,pitam se :-Ima li uopšte još francuza u Francuskoj ?

 10. Pendrek says:

  Muje na svakom cosku ovoga sveta!Izrael je najzainteresovana drzava po stitu svojih judeo gradjana. Zato pamet u glavu, muje nemaju sta traze u Srbiji!

 11. miliorad5 says:

  ima da im naprave BOSNU u francuskoj to je viljiv ishod scenarija koji se već dugo gura tamo a makron je samo administrativni radnik koji nadgleda radove za banakarsku lopovsku elitu.Jer sada je jasno da su SVI veći bnakaraski karteli ČISTA BANDA RAZBOJNIKA i LOPOVA,i dok se oni ne obezglave i privedu zakonu i pravdi mira neće biti.Samo giljotina garantuje uspeh u vezi bankara isto ko i sa kraljvima, a francuzi će se setiti toga.Nadam se novoj francuskoj revoluciji i ona će verovatno i biti,još malo je potrebno da ih uvaljajju u govna, a onda radi bes i očaj, i posle toga NEMA više "arhitekata političke korektnosti" na štetu VEĆINE u francuskoj.To vreme dolazi i to će biti uskoro , za par god.Zato je "epidemija" zato pokušavaju da izazovu rat sa rusijom, zato širenje strajh o klimatskim promenama i zagadjenju (za koje je je upravo industrija i banakrski karteli odgovorno) oni znaju šta dolazi i koje pobune će imati u svojim zamkovima na zapadu ičine sve što im padne napamet da odlože i uspore taj proces.

 12. Pingback: (VIDEO) PREDSEDNIČE, SPREMA SE GRAĐANSKI RAT: Dramatično pismo 20 francuskih generala Makronu! - Šajkača

 13. test01 says:

  Pre 20 godina sam bio u Parizu kada su bili izbori i kada je stari Le Pen skoro dobio izbore. Vec tada je situacija bila vise nego alarmantna zbog islamskih imigranata i problema koje su pravili. francuzi su glasali za Le Pen-a (oca Mari Le Pen). Digla se strasna medijska buka protiv njega, kako je on fasista itd. Secam se to vece da su ulice Pariza bile prazne !!! Naravno da nije dobio izbore, posto je i Francuska pod kontrolom. ALi ja jos uvek verujem da ce Francuzi ustati da brane Francusku jer imaju to u krvi, kao i mi Srbi, da brane svoje pravo i slobodu. Kako ce proci e to je druga prica ()\tuci ce ih njihova policija kao i nas)..

 14. Rista says:

  Kosovac, ti si izgubio kompas potpuno. Ne krivim te, samo ti skrećem pažnju. Pisao sam ti da NEMA soroševaca, da je to izmišljena kategorija CIJE i služi kao žvaka za ludake, da je soroš jedna mala podmetačina kao i rotšild koji jede dečja srca ili Rokfeler koji se donekle ipak drži po strani. Oni dođu u medije, posluže svrsi i nestanu iz medija ali ostaju u glavama Kosovaca da im remete mir. Tako bio deda Rokfeler, jeo dečja srca i nestao. Onda došao Soroš, postao "najmoćniji" na svetu, malo vas guzio i nestao iz medija. Onda došao Gejc...Ko je sledeći da vam brlja po mozgu? Pokušao sam da ti objasnim a i ostalima, da je Zapadni kapital ono što vi pojednostavljujete sa soroševcima. To vam samo skreću pažnju na kojekakve izraubovane starce koji imaju kompleks više vrednosti a sa starošću taj se kompleks povećao zbog nemoći i očiglednog kraja, pa plaćaju kojekakve milićke i ostale prostitutke da takvima kao ti uvrću mozgove i drže iskompleksirane starce u centru pažnje. Nema sumnje da oni nanesu i dosta štete. I onda Kosovac ubije soroša i pobeda je naša? Pokušao sam ljudski da vam ukažem na najdužu istinu čovečanstva i čoveka koju ste izgubili isto tako CIJA podmetačinama i izvlačenja retardiranih ljudi koji su pederi, da to ustvari nisu ono što se zovu pederi, nego prljavština pederskog sveta kao što je to i prljavština Srba koji se zovu autošovinisti. Pokušao sam ljudski da ti ukažem na to da srpske pedere rađaju zdrave srpske majke i prave ih obični zdravi Srbi kao ti i ja i svi ostali ovde i da su oni greška prirode sa kojom moramo da živimo i mi Srbi i svi ostali narodi sveta. A ti samo što me nisi nazvao pederom. Eto kako se tvoje razumevanje oklizne na sapunu u zatvorenom prostoru. Nemo uvek trčiš ko ždrebe pred rudu. Nikakav Soroš nije važan na ovom svetu. Nikakvi pederi neće uništiti čovečanstvo. To žvaka za takve kao što si ti, roletna na oči, mada sam ja mislio da ćeš naučiti iz mojih komentara šta je soroš a šta je pravo zlo ovog Sveta. Izgleda džaba sam se nadao. Nema veze. Nastavi i dalje. Pravo da ti kažem, više i ne obraćam pažnju na tebe i smatram te trenutno izgubljenim slučajem, bar za sada. Aj sedi malo i razmisli. Ne pišem ja populističke komentare, jer od toga samo zaslepimo i ubrzo dobijemo batina. To sam ja pisao pre nekih 40 do 50 godina. Možda pogrešim poneki detalj, ali uopšteno gledam da otvorim oči ljudima i da im pretstavim današnju situaciju onakva kava jeste a ne da ih kitim kojekavim ukrasnim patritizmom. Ja nisam zapadni patriota nego srpski rodoljub. Biti rodoljub, ne sme i ne znači da treba biti slepac. Ima tih retarda koji se trgnu ko ubodeni ponekad i skiče ko pilići ali me čudi da ti sve više pokazuješ da si im sličan. Nije sa Altaj promenio nego je shvatio malo bolje šta se događa. Nisam sebi dozvolio da zaslepim u tragedijama koje su strefile i mene i moj Srpski narod. Ja vidim daleko jasnije šta se danas događa i zato vam pišem bez rukavica i bez pardona jer to ćemo uvek sresti na kraju a ako imamo rukavice, završićemo našu istoriju. Nije vreme da se zanosimo iluzijama. Eto, to je moj zadnji pokušaj da se obratim Kosovcima na ovom sajtu, Srbama i onim vašim pridruženim padobrancima koji se ponekad nemoćno oglase u pljuju do besvesti. Rekao sam vam da ružna istina o nama ponekad zna da zaboli da naprosto izludimo od besa, rekao sam vam da uljuljkivanje u snove neće osloboditi Srpski narod. Rekao sam vam i neprekidno vam ponavljam da nas pritiska gruba sila i gruba istina i da se tome ne možemo suprotstaviti gajeći naše populističke junake i heroje iz medija. Oni postanu ministri i ambasadori na kraju a mi i dalje bivamo mlaćen narod. Otvorte oči Srbi moji. Vaše omiljene patriote su koji nakon upotrebe bivaju uklonjeni na mesta ambasadora i ministara. Oni vam neće reći današnju istinu, jer neće onda postati ministri i ambasadori. Rista nema te privilegije i zato piše bez pardona.

  • Kosovac says:

   Jebali te izraubovani starci koji se zovu Soroši, utuvi matora Drtino da je to „Soroš“ i „sorošoidno“ izvedeno iz praktičnog rezultata Sorošoidnog delovanja, a ne što se javio neki ružni starac Soroš koji je delio pare oko svog prostora punog Slovena i zaglupljenih Zapadnjaka. On, Soroš je postao slavan još od vremena Đinđe Minđe i Vesne Pešić, što nije uopšte za zabašurivanje. ………………..Niko te nije pitao, a ti si se uhvatio za pedere. Kao pijan za plot. Otkrio si ameriku, da srpske pedere rađaju srpske majke, a da Američke pedere rađaju Američke majke. Da Austrijske pedere rađaju Austrijske majke. Da Malezijske pedere rađaju Malezijske majke. Lele, mlogo si pametan, ………………..Ne mogu da se setim šta su to „populistički komentari“, ali iz iskustva znam da su to oni isti koje neki zovu „sorošoidni komentari“. ………………..Eto, tvoj zadnji pokušaj da se obratiš Kosovcima na ovom sajtu će završiti neuspešnim propagiranjem Sorošoizma. Mlogo mi je žao zbog tvog neuspešnog obraćanja. Ako promeniš sajt, onda ti savetujem da uzmeš nik-name „Anonimus“.

   • Rista says:

    Mnogo si bre pažljiv. Ti čak ne znaš ni da se ljutiš. Da je moja baba Mileva ovo pročitala, smejala bi ti se. A da ti ona održala koji čas besa, ti bi znao kako se to radi. Ovako...ništa! Nemaš ti te škole.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *