PREDSEDNIK ČEŠKE: Kosovska vojska su zapravo naoružani teroristi

PREDSEDNIK ČEŠKE: Kosovska vojska su zapravo naoružani teroristi

2 aprila 2014

Milos-ZemanStvaranje Kosovske vojske značilo bi ponovo naoružavanje pripadnika Kosovske oslobodilačke vojske (OVK), koja je, tokom rata na Kosovu, izvodila terorističke akcije, upozorio je danas predsednik Češke Miloš Zeman.

„S obzirom na to da je OVK, za vreme ratova u bivšoj Jugoslaviji, izvršila niz terorističkih akcija, plašio bih se samostalne kosovske vojske, koja ne bi predstavljala ništa drugo do naoružani OVK“, rekao je Zeman tokom posete Srbiji.

Kako prenose češki mediji, Zeman je dodao da je raspuštanje OVK bilo jedan od zahteva tokom mirovnih pregovora.

Podsećajući da je Zeman odavno protivnik nezavisnosti Kosova, češki mediji prenose i njegove reči da je „Kosovo, koje niz zemalja nije priznalo, u najmanju ruku veoma čudna zemlja“.

„To je država gde veliki uticaj ima narkomafija“, rekao je Zeman i svoj negativni stav prema nezavisnom Kosovu dopunio da tamo, kao ni njegov prethodnik Vaclav Klaus nije imenovao češkog ambasadora.

Češki predsednik je pomenuo i sumnje da je OVK trgovala ljudskim organima, koja se prvi put pojavila 2008, a na nju 2010. godine ukazao Dik Marti u izveštaju Saveta Evrope.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *