Председник Филипина послао Обаму у Пакао, а Европску унију – у Чистилиште

Predsednik Filipina poslao Obamu u Pakao, a Evropsku uniju – u Čistilište

4 oktobra 2016

15510-duterte-9

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte ponovo je pokazao da ne „zarezuje“ zapadne lidere pred kojima se klanja ceo istok i jugoistok Evrope, uključujući i Srbiju.

Nakon što ga je, nedavno, nazvao „kučkinim sinom“ (prema drugoj verziji, „kurvinim sinom“), Duterte je predsedniku SAD, Baraku Obami, danas poručio da „može da se nosi u pakao“.

I ovo je bila njegova reakcija na kritike iz Vašingtona na njegov račun zbog kampanje koju vodi protiv trgovaca drogom i narkomana.

A Obami se obratio ovim rečima: „Sjedinjene Države nam ne pomažu da izađemo na kraj sa trgovinom drogom, pa vi možete, gospodine Obama, da idete u pakao“.

Istovremeno je kritikovao Vašington zbog toga što ne želi da njegovoj zemlji prodaje oružje i naglasio da „izgubio poštovanje prema Amerikancima“.

Duterte je prethodno već rekao da je spreman da raskine sporazum koji njegova zemlja ima sa SAD u sferi odbrane. Taj sporazum daje pravo američkim trupama da koriste neke vojne baze na Filipinima.

Ovoga puta se okomio i na Evropsku uniju, ali je prema njoj bo nešto blaži.

Njenim liderima je namenio „čistilište“, naglasivši da to čini samo zato što je „pakao prepun“.

Obama je nakon „kučkinog (kurvinog) sina“ prvo objavio da će izbeći susret sa filipinskim liderom (na samitu ASEAN u Laosu). Potom je ipak promenio odluku.

Objasnio je: „Nisam te reči predsednika Filipina doživeo lično“. Drugim rečima: kao ličnu uvredu…

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *