PREDSEDNIK FRANCUSKE PRIZNAO: Rusiji treba ukinuti sankcije

PREDSEDNIK FRANCUSKE PRIZNAO: Rusiji treba ukinuti sankcije

5 januara 2015

Fransoa-Oland 4565Predsednik Francuske je rekao da bi sankcije koje su zapadnoevropske zemlje uvele Rusiji trebalo ukinuti ukoliko dođe do napretka u rešavanju krize u Ukrajini.

„Mislim da sankcije treba sada ukinuti. One moraju da budu ukinute ako dođe do napretka. Ukoliko ne bude napretka, sankcije će ostati na snazi“, rekao je Fransoa Oland u intervjuu Francuskom radiju, preneo je AFP.

Olandova izjava usledila je nakon što je juče nemački vicekancelar i ministar privrede Zigmar Gabrijel upozorio da bi oštrije sankcije mogle da destabilizuju situaciju u Rusiji i gurnu zemlju u haos.

Gabrijel je istakao da to nije u interesu Evrope, preneo je AFP.

„Cilj nikad nije bio da se Rusija politički i ekonomski gurne u haos, već da se Moskva vrati za pregovarački sto“, rekao je Gabrijel u intervjuu za list „Bild am zontag“.

„Ko god želi to izazvaće mnogo opasniju situaciju za sve nas u Evropi“, naveo je on, podsećajući da je Rusija nuklearna sila.

Prema njegovom mišljenju, oni koji žele još više da destabilizuju Rusiju ekonomski i politički vode se potpuno drugačijim interesima.

Neki u Evropi i SAD žele da vide starog rivala Rusiju na kolenima, ali „to nije u interesu Nemačke ili Evrope“, naglasio je Gabrijel.

„Mi želimo da pomognemo da se reši konflikt u Ukrajini, a ne da nateramo Rusiju da padne kolena“, zaključio je nemački vicekancelar.

KOMENTARIJedan komentar

  1. ARTILJERAC says:

    HA HA HA HA sad ste se setili kad vidite da ste mnogo pogrešili i da se urušavate iznutra. Propadnite svih 28 i da slavimo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *