ПРЕДСЕДНИК КИНЕ послао писмо Томиславу Николићу

PREDSEDNIK KINE poslao pismo Tomislavu Nikoliću

15 jula 2019

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa otpravnikom poslova Ambasade Kine Tijan Jišuom, koji mu je uručio pismo predsednika NR Kine Si Đinpinga.Predsednik Kine je u pismu poručio da je Nikolić, za vreme predsedničkog mandata, imao važan doprinos u uspostavljanju i razvoju strateškog partnerstva Kine i Srbije, izrazivši uverenje da će Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom pod njegovim rukovodstvom dati dodatni doprinos produbljivanju saradnje i prijateljstva dveju država i dvaju naroda.

Nikolić i Tijan su tokom razgovora konstatovali da se dosadašnji projekti Kine i Srbije uspešno realizuju.

„Kina mnogo pomaže Srbiji na njenom putu razvoja. Uspešna bilateralna saradnja naših dveju država utiče i na druge zemlje Jugoistočne Evrope da čvršće sarađuju sa Kinom. Lično prijateljstvo me vezuje za predsednika Si Đinpinga, radujem se njegovom ličnom uspehu i uspehu Kine“, naglasio je Nikolić, navodi se u saopštenju Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom.

KOMENTARI4 komentara

 1. teoretičar says:

  Imam nešto pametno da vam kažem. Ja isteoretiso. Evo da vam kažem - Najveći uspeh svih vremena pa i današnjeg je kada imate najzad u džepu lanac sa privescima, a na privescima ključ od nove kuće, novih kola, nove poslovne kancelarije pa makar to bila i portirnica i bar jedan ženski privezak, pa makar to bila i vaša žena.

 2. teoretičar says:

  Ovo reko jedan čoek sa stranim imenom koje kod nas verovatno ne bi naišlo na širu podršku narodnih masa, a on nije ni važan više. I on kaže lepo - Život je isuviše važan da bi se gledao ozbiljno. Tako nekako. Ja malo isteoretiso ali slažem se sušnjim. Ja se odmah setim mene i kako sam neozbiljan u životu celome, ali svi mi znamo da je to samo okretanje glave od nemogućih problema. Nismo mi precednici pa da moramo biti uvek savršeno ozbiljni. Ponekad, kada govore, ja im smanjim ton na nulu i ....Probajte, pa ćete videti kako izgledaju prasici kad piške.

 3. Miroslav says:

  Toma je bio gospodin predsednik...

 4. e. says:

  A Dragica - pominje li se i ona u pismu,a pošto je sezona branja travki je zauzeta pa nema vremena da odgovori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *