ПРЕДСЕДНИК НАЈАВИО: Првих 150 хиљада доза вакцине „АстраЗенека“ стиже у наредних неколико дана

PREDSEDNIK NAJAVIO: Prvih 150 hiljada doza vakcine „AstraZeneka“ stiže u narednih nekoliko dana

14 februara 2021

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić uručuje predsedniku Vlade Severne Makedonije Zoranu Zaevu prvi kontingent vakcina koji Srbija donira toj zemlji.

Predsednik je ovom prilikom najavio da će u narednih nekoliko dana u Srbiju stići prvih 150 hiljada doza vakcine „AstraZeneka“. Kako je predsednik istakao, pregovori za ovu vakcinu traju već mesecima.

Takođe, istakao je da će dolaskom vakcine „AstraZeneka“ građani Srbije moći da biraju između 4 dostupne vakcine: Sputnjik Ve, kineske Sinofarm, Fajzerove vakcine i vakcine AstraZeneka.

Podsetimo, predsednik je najavio i novčanu pomoć od 10 hiljada dinara za sve zdravstvene radnike u Srbiji koji su učestvovali u vakcinaciji građana.

KOMENTARI2 komentara

  1. test01 says:

    Ta vakcina je zabranjena u mnogim EU drzavama i kazu da nije efikasna. Ko je i zasto dao pare za to? Zasto Srbije nije odmah prihvatila Rusku ponudu i pocela da proizvodi Rusku vakcinu pa i da ZARADI na tome? Evo neki iz familije su mi bili ucenjeni (gubitkom posla) da se vakcinisu. Pristali su na Rusku ili Kinesku vakcinu i gle cuda - ima samo Fajzerova koju je najteze cuvati, treba da je na -80C itd.

  2. Si Ju Leter Aligeder says:

    Neka hvala ti druže picousti to tebi, gejši i drugovima članovima u guzu na zdravlje. To je u stvari i jako dobro jer vakcinom po glavi stanovništva puni se budžet Srbije jer bilijeva szo investira za razvoj covid-a u srbiji, pa makar njega i ne bilo ima da ga nađemo jer to je zadnja slamka za ekonomiju srbije, pa šta mi mislimo otkud onolika novčana pomoć stanovništvu srbije? Preliva iz budžeta, čim mi možemo da pomažemo i hrvatima i albancima i makedoncima, srbija - bogata bre. Ne znam samo ko može da me spreči da se živ ne zapalim pred skupštinom?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *