ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ и МИНИСТАРКА МИХАЈЛОВИЋ „заратили“ због канала Дунав-Морава

PREDSEDNIK NIKOLIĆ i MINISTARKA MIHAJLOVIĆ „zaratili“ zbog kanala Dunav-Morava

3 novembra 2016

tomislav-nikolic-zorana-mihajlovic-foto-kurir-1478161811-1026849

Nema svako viziju i to je razlika između onih koji vode i onih koji slede, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nikolić je to rekao komentarišući za „Blic“ navode ministarke Zorane Mihajlović da izgradnja plovnog kanala Dunav-Morava-Vardar nije u planu Vlade.

Mihajlović je juče rekla da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nije razmatralo projekat izgradnje kanala Vardar-Morava, navodeći da je Vlada Srbije prošle godine definisala jasne prioritete ulaganja u infrastrukturu, te da se mora voditi računa o tome šta su zaista prioriteti.

„Nismo razgovarali o tom kanalu. Kada bude bilo mogućnosti da se uopšte priča o dodatnom zaduživanju, onda možda može o tome da se govori, ali za sada ne“, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje da li ministrastvo uopšte razmatra taj projekat i da li će se o tome razgovarati u Rigi, budući da je Nikolić izjavio da su Kinezi spremni da obezbede novac za finansiranje tog projekta.

Nikolić je nedavno prilikom posete makedonskog predsednika Đorđa Ivanova rekao da je kanal Morava – Vardar istorijska šansa za region koju zbog budućih generacija ne bismo smeli da propustimo.

On je rekao da postoje uveravanja da je Kina spremna da nađe finansijskog partnera za izgradnju plovnog kanala, ukoliko se o tom projektu dogovore Srbija, Makedonija i Grčka.

KOMENTARI5 komentara

 1. arso says:

  To je dobar projekat, bez obzira sta sada ko o tome mislio, a da li je realan sada to je drugo pitanje.

 2. NEŠO says:

  To je kao i kanal Rajna Majna za Nemce.Još očistiti postojeći lanac kanala Dunav Tisa Dunav i Srbija će biti ono što jeste i treba da bude.

 3. milovan says:

  Mislim da su Kinezi izjavljivali da je plan izvodiv,cak su pravili i predracun koliko bi to sve kostalo.

 4. micky says:

  glogov kolac...

 5. Dr Miggyy says:

  Želim da predsednik Srbije Tomislav Nikolić uspe u nameri da se izgradi rečnini plovni kanal Dunav - Morava - Vardar, a još bolje što su, osim Srbije, Makedonija i Grčka zainteresovani. Tomo zajedno sa prikom neka vam i Bog pomogne da se izgradi pomenuti kanal, a nakon izgradnje on neka ponese tvoje ime, zaslužio si. Ukoliko dotle budeš na mestu predsednika dodeli ordenje koliko ti duša želi. Nije mala stvar, plovni kanal kroz Srnbiju i Balkana, tu je još, osim plovidbe, navodnavanje zemljišta, turizam, rečni saobraćaj, zaštita od polpava zemljišta. Uz želju da uspeš u zamisli, još se molim da budeš živ i zdrav bar dok se kanal ne završi. Napred Tomo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *