ПРЕДСЕДНИК О НАОРУЖАВАЊУ У РЕГИОНУ: Као да је неко дао сигнал…; У Србију стижу беспилотне летелице из Кине! СВИ ЋЕ ДА РАЗМИСЛЕ ПРЕ НЕГО ШТО НАПАДНУ СРБИЈУ

PREDSEDNIK O NAORUŽAVANJU U REGIONU: Kao da je neko dao signal…; U Srbiju stižu bespilotne letelice iz Kine! SVI ĆE DA RAZMISLE PRE NEGO ŠTO NAPADNU SRBIJU

7 septembra 2019

Videli smo snagu srpske policije i njenih specijalaca, konstatovao je predsednik Aleksandar Vučić posle pokazno-taktičke vežbe „Povratak 2019“ na poligonu u Nikincima i istakao da Srbija mora da jača svoje bezbednosne snage kako bi bile spremne za sve izazove.

„U uslovima nemrirnog sveta, u kojima ne znate šta će se sutra zbivati u celom svetu, moramo da jačamo naše bezbednosne snage i da budemo spremni za sve izazove i zaštitimo narod od opasnosti i od pretnje. To treba da deluje i preventivno. Ponosan sam na ove momke. Odličan su posao obavili i pokazali zavidnu fizičku spremnost i ogromnu vatrenu moć“, kazao je Vučić.Predsednik kaže da će sledeći put biti prikazani i helikopteri H145 sa mitraljezima.

„To je bila strahovita vatrena moć, tu ništa ne može da preživi. Mi smo time zadovoljni , moraćemo dalje da jačamo nase bezbednosne i odbrambene snage“, rekao je Vučić i čestitao MUP-u.

Dodao je da će biti nastavljeno ulaganje u novo naoružanje kako bi naši specijalci bili opremljeni kao i najbolje specijalne jedinice u svetu.

Vučić je posle vežbe na kojoj su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP – a prikazali veštine, opremu i naoružanje rekao da su učestvovala 133 pripadnika MUP-a i da su odlično obavili posao.

Posebno je istakao da su svi mogli da vide na „Milošu“ novi sistem Getling – mitraljez sa rotirajucim cevima koji odlikuje izuzetno velika brzina paljbe – od 3.000 do 4.000 metaka u minuti.

Sada ćemo da ih naručujmo u većem obimu, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su prikazala i druga borbena vozila Prage i „trocevci u pokretu, Lazare sa različitim kalibrima i do 30 milimetara.

„Momci su se pokazali kao vrlo spsobni. Treba u narendom periodu više da koristimo i raketne bacače“, dodao je Vučić.

Rekao je da je posnosan što je prisustvovao i kineski general Džang Jousja koji će zajedno sa njim sutra prisustvovati vojnoj vežbi u Titelu.

SRBIJA JE DANAS SNAŽNIJA, STIŽU I BESPILOTNE LETELICE IZ KINE

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija danas policijski i vojno neuporedivo snažnija nego u poslednjih 30 godina, a biće, kaže, i dvostruko snažnija, i to za veoma kratko vreme.

On je najavio da se u narednih šest meseci očekuje dolazak bespilotnih letelica iz Kine.

Kako je pojasnio, to će biti tri baterije bespilotnih letelica, odnosno šest ili devet letelica, koje će moći i sa automobila u pokretu, i na različite načine da se podižu u vazduh, a biće naoružane i imaće razornu moć.

Nije želeo da otkriva tip letelica, ali je rekao da one nisu na spisku za sankcije, zato što, kako je istakao, Srbija vodi računa da nas niko ne sankcioniše, jer su neki sebi dali za pravo da rade za šta hoće, a mi samo ono što oni zaborave da stave na listu.

Takođe, naveo je da, uz kinesku tehnologiju, Srbija razvija pegaze, pa će se videti i srpske bespilotne letelice, koje će biti za osmatranje terena, slanje podataka, izviđačka dejstva.

Vučić je poručio da će Srbija danas policijski i vojno neuporedivo snažnija nego u poslednjih 30 godina, a biće i dvostruko snažnija, nego danas, za veoma kratko vreme.

„Da bismo odvratili svakoga od potencijalne ideje da izvrši agresiju, invaziju ili bilo kakav napad na Srbiju. To piše u svim savremenim doktrinama sveta i to je za nas od ključnog značaja, posebno u svetu koji nije bastion sigurnosti i sigurne budućnosti“, rekao je Vučić.

On je istakao da su naše snage garant naše stabilnosti i budućnosti naše dece, pa će i ulaganja biti još veća.

„Nikome nećemo da krijemo, kao što ni od nas ne kriju, čak i kad se besmisleno naoružavaju“, dodao je predsednik.

Na konstataciju novinara da se sve zemlje u regionu naoružavaju, Vučić je primetio da izgleda neverovatno, kao da je neko dao signal za sveopšte naoružavanje u Evropi i svetu.

Dodao je da Srbija ne može da se meri sa mađarskim prijateljima, koji su za 500 miliona evra nabavili „avram“ rakete, koje će da stavljaju na avione, jer Mađarska ima više novca od nas, ali i istakao da nam je ta zemlja iskren prijatelj i da nam tu nikakva opasnost ne dolazi.

Takođe, primetio je i da se Rumunija ozbiljno naoružava, kao i Bugarska, ali i Hrvatska.

„Hrvati se ozbiljno naoružavaju, imaju ozbiljnu vojsku. Pitao bih neke koji im poklanjaju 60 “bredlija“ čemu to služi“, dodao je Vučić.

Vučić je istakao da je Srbija do sada uložila 650 miliona evra, a moraće i još više, jer ekonomija snaži, pa će morati da se poveća i budžet za Ministarstvo odbrane i MUP.

Ono čime nije zadovoljan je, kaže, nedovoljna promišljenost i zagledanost u budućnost domaće namenske industrije.

„Tim pitanjem ćemo da se pozabavimo i jačanjem naše namenske industrije“, rekao je Vučić.

PROVERIĆU DOKLE SE STIGLO SA SLUČAJEM „ŠĆEPANOVIĆ“ NA KIM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas odgovarajući na pitanje novinara da li srpska i kosovska policija sarađuju na rasvetljavanju ubistva Miloša Šćepanovića, 2017. godine u Kosvskoj Mitrovici, rekao da će se raspitati dokle se stiglo sa tim slučajem.

„Pogledaću o čemu se radi i da li imamo bilo kakve zaključke po tom pitanju“, rekao je Vučić i izrazio nadu da postoji saradnja dve policije na rasvetljavanju tog zločina.

Novinar je rekao da je „na severu Mitrovice razrešen taj slučaj, ali da postoji bojazan i kod osumnjičenog koji je u bekstvu da ne bi preživeo u zatvoru“.

Vučić je zapitao – znači vi znate ko je krivac?

Novinar je odgovrio da zna policijska direkcija za Sever, ali da je problem što u toj porodici nemaju poverenja da bi preživeo u zatvoru.

„Proveriću o čemu se radi, čini mi se da ciljate da su Srbi kriminalci, pa bi nekoga da ubiju, jer bi taj mogao da otvori Pandorinu kutiju i kaže kako u tome učestvuje ne znam ko sve i tako dalje“.

Novinar je na to rekao – „to oni kažu“.

„Ako se toga plaše, neka se preda to lice, ako oni imaju kontakt sa tim licem, garantujemo mu apsolutnu bezbednost, dobiće posebnu zgradu da bi bio zaštićen“, rekao je Vučić ali je nastavio opaskom da svi „neke zavere“ vide, u svemu…“.

„“Ajde, bre, ljudi, potrebno je s vremena na vreme malo sagledati to na ozbiljniji način, a ne praznim pričama sa društvenih mreža“, zaključio je Vučić.

U severnom delu Kosovske Mitrovice 27. septembra 2017. je ubijen Miloš Šćepanović (32) i tada je objavljeno da je osumnjičeni za zločin u bekstvu, kao i da je odranije poznat policiji.

VUČIĆ:ČULI STE MUDIS, ALI NJIMA SVE DOBRO ZA SRBIJU SMETA…

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas odbacujući pojedine kritike, da se plate i penzije povećavaju na zdravim osnovama i da se javni dug ne povećava.

„Smanjivaćemo javni dug, a povećavati plate, penzije. Valjda se po tome vidi uspešnost jedne vlasti, a ne neuspeh. Ali, njima to uvek smeta, njima sve što je dobro za Srbiju smeta“, rekao je Vučić novinarima u Nikincima.

On je dodao da je siguran da će se i ti ljudi radovati, makar oni koji dobijaju plate i penzije i zapitao: „Ljudi, da li ste za povećanje plata ili niste?“.

Ukazao je da se to radi na zdravim osnovama i da nam se ne povećava javni dug.

„Čestitam građanima Srbije na novoj oceni Mudisa, ocekujem i Standard end Purs da uskoro povećaju rejting“, rekao je Vučić.

On je naveo da za godinu dana ocekuje da ćemo biti na nivou tzv investicionog kreditnog rejtinga što je, kako kaže, fantasticno za Srbiju, jer su do sada sa stabilnog povećali na pozitivni.

Vučić je komentarisao da opadne tiraž NIN-u ako od ukupno 96 stranica tog časopisa 92 nisu posvećene njemu, dok tiraž, kada je to slučaj, bude veći od 4.100.

„To je ogromno povećanje tiraža, zato nemojte da odustajte, 92 strane protiv mene, to je jedino kada možete da prodate preko 4.100 primeraka“, rekao je i dodao da očekuje čestitke na prosečnoj plati od 500 evra u Srbiji, jer, dok je Ðilas bio na vlasti nije bilo ni 320 evra.

VUČIĆ O NAORUŽAVANJU U REGIONU: KAO DA JE NEKO DAO SIGNAL…

Neverovatno, kao da je neko dao signal za sveopšte naoružavanje u Evropi i svetu, prokomentarisao je predsednik Aleksandar Vučić danas konstataciju novinara u Nikincima da se sve zemlje u regionu naoružavaju i pitanje – može li Srbija to da isprati.

„Svi se naoružavaju“, primetio je Vučić.

On je rekao da Srbija ne može da se meri sa mađarskim prijateljima, koji su za 500 miliona evra naručili „amram“ rakete, koje će da stavljaju na vazduhoplove.

Takođe, dodao je da je Mađarska naručila iste helikoptere kao Srbija, samo – duplo više, jer imaju više novca.

„Oni su nam iskreni prijatelj i da tu nam nikakva opasnost ne dolazi“, istakao je Vučić.

Takođe, primetio je i da se Rumunija ozbiljno naoružava, sistemima „patriot“, kao i Bugarska, koja je kupila osam borbenih aviona F-16, koji imaju naprednije radarske sisteme, od nasih Migova, a za to je platila 1,2 milijardi dolara.

„Hrvati se ozbiljno naoružavaju, imaju ozbiljnu vojsku. Imaju i 60 “bredlija“. Pitao bih neke koji im to poklanjaju, čemu to služi. Ali, nemamo ništa protiv, neka svako radi svoj posao“, dodao je Vučić.

Crna Gora se, kaže, naoružava u manjem obimu, iako su izdvojili 70 miliona kredita.

Vučić je istakao da je Srbija do sada uložila 650 miliona evra, a moraće i još više, jer ekonomija snaži, pa će morati da se poveća i budžet za Ministarstvo odbrane i MUP.

Ono čime nije zadovoljan je, kaže, nedovoljna promišljenost i zagledanost u budućnost domaće namenske industrije.

„Tim pitanjem ćemo da se pozabavimo i jačanjem naše namenske industrije“, rekao je Vučić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *