ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БУДВА: „Између вјере и вечере – бирам моју СПЦ“

PREDSEDNIK OPŠTINE BUDVA: „Između vjere i večere – biram moju SPC“

31 maja 2020

PREDSEDNIK Opštine Budva Marko Carević odbacio je kao mizerne inicijativu za njegovu smenu i prozivke Crnogorske partije i saopštio da između fotelje i crkve bira svojuSrpsku pravoslavnu crkvu.

Ovoga nije bilo ni u Montenegru Mila Đukanovića, ni SR Crnoj Gori, ni u Crnoj Gori Petrovića.U socijalitičko-titovskoj crnij Gori nije bilo moguće, u knjaževini (kraljevini) Crnoj Gori nije bilo potrebno jer su u njoj (osim muslimana, Šiptara i nešto katolika) bili Srbi.

Carević je postao predsednik opštine Budva nastupajući kao Srbin. Vodio je opštinu – što se naročito jasno videlo u vreme litija, kojima bio na čelu – kao Srbin. A ovako je nastupio  povodom inicijative da bude smenjen.

Naglasio je da mu je ispod časti i nivoa da odgovara na prozivke Crnogorske partije i da uopšte nema nameru da se pravda, pa nastavio:

“Svi se znamo, svako nosi svoj krst. Svjedoci smo rušenja Ustava Crne Gore. Danas je u Budvi na sceni politička korupcija. Izborna volja građana je prekrojena u Nikšiću, potom u Kotoru, a evo sada pokušavaju i u Budvi… U opštini sam zatekao katastrofu koju je ostavila vlast Demokratske partije socijalista. Moj prethodnik, Dragan Krapović, i ja vratili smo 30 miliona vašeg sramnog kriminalnog duga. Za 16 mjeseci, koliko sam predsjednik, uradilo se više nego za 16 godina. Korupciju smo satjerali u mišju rupu, uveli rad u Opštinu. Nijesam dozvolio da nijedan lični interes bude ispred interesa građana. Gledao sam Opštinu kao svoju kuću, ostvarili smo suficit”.

Nabrojao je desetine projekata koji sssssu „odrađeni“ i predočio svojim političkim protivnicima:

„Zamjeraju mi se litije i blokada grada. Sa tri mjeseca sam kršten i od tada sam u crkvi. Ponosan sam što sam stao da branim svetinje i spreman sam da dam život. Nemam dilemu kada je u pitanju moj srpski narod u Crnoj Gori. Između fotelje i crkve biram moju SPC, biram svoju vjeru i ono što je moja tradicija“.

Kazao im je da neće uspeti da preuzmu vlast „sa svojim kornjačama“:

„Idemo na izbore. Pripadam generaciji koja ne prodaje vjeru za večeru. Ne izdajem prijatelje zbog politike. Ovo je moja država Crna Gora. Ja gradim Crnu Goru tradicionalnim vrijednostima. Vi Crnogorci ste meni rođaci, niko mi nije bliži od vas. Evo, gospodo, izađite na megdan, na izbore. Kako ćete izaći pred građane? Meni je sada inspirativno, i kandidovaću se na narednim izborima. Jer, nećemo dozvoliti da dođete više na vlast otimanjem. Gospodo, ‘ajde patriotizam da izmjerimo onako kako se svuda mjeri, plaćanjem obaveza ovoj državi, a ne lopovlukom”.

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Dozvolili krađu Referenduma o nezavisnosti od Srbije, dozvolili krađu srbskog jezika i zabranu srbskog pisma, dozvolili priznanje tzv.Kosova i ulazak u NATO. Šta su mislili? Da će monstrum da stane??? Neće. Dadeš prst, ode glava. Isto ćemo mi doživeti u Srbiji. Dajući Kosmet, neće ostati kamen na kamenu od Srbije.

  2. Gardista says:

    Svaka ti cas brate, skidam ti kapu za sve ucinjeno. Idemo napred, puno nas je vise nego sto misle. Kad krene Srpski inat, nema stajanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *