ПРЕДСЕДНИК СЕ СЛУЧАЈНО РАЗОТКРИО? – ВУЧИЋ СЕ ПОВЕРИО АУСТРИЈАНЦИМА шта планира са Косовом!?

PREDSEDNIK SE SLUČAJNO RAZOTKRIO? – VUČIĆ SE POVERIO AUSTRIJANCIMA šta planira sa Kosovom!?

1 avgusta 2017

(foto: Youtube printscreen)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da želi, u vezi Kosova, da krene novim putem i da, iako Srbi za to još nisu spremni, neće popuštati.

– Lako je reći – idite i borite se za Kosovo. Međutim to nas je uvek vodilo u rat. Želim da krenem novim putem – za Srbiju. Želim da otvoreno i fer razgovaramo o rešenju kosovskog konflikta. Iako Srbi za to još nisu spremni, neću popustiti, jer će ta debata za sve nas imati lekovito dejstvo, bez obzira da li ćemo postići dobar rezultat ili neuspeh – objasnio je Vučić u intervjuu švajcarskom dnevniku „Blik“.

Nema nikakvih ličnih ambicija

Predsednik Srbije je podvukao da će, ako obe strane ne budu spremne da nešto izgube, konflikt večno trajati, a to škodi obema stranama.

Podsećajući da je bio najmlađi poslanik, nakon toga najmlađi ministar i premijer i sada najmlađi predsednik, ocenio je da je najbolji čovek za taj zadatak jer nema više nikakvih ličnih ambicija.

Istakao je da bi bilo bolje danas pronaći rešenje nego za 100 godina, jer se jednom konflikt mora rešiti, a Srbija je spremna na postizanje kompromisa.

– Znam da Albanci i Srbi u Švajcarskoj žive mirno i čak i kao dobri prijatelji, baš to mora da nam pođe za rukom i u domovini – ukazao je Vučić.

Na konstataciju da je u Briselu tražio jasan vremenski okvir za pristupanje EU Vučić je rekao da je znao da to ne može dobiti, a razlozi su Kosovo i odnosi sa Rusijom.

– Sve dugo, što se iznosi protiv nas, služi samo vršenju pritiska u vezi ova dva pitanja – uveren je on.

Nedostatak slobode štampe

Na pitanje da li se to odnosi i na kritike vezane za nedostatak slobode štampe i nezavisnosti pravosuđa, Vučić je odgovorio da nije isključivo to, dodajući da postoje problemi u srpskom pravosuđu, ali ne zbog nedostatka nezavisnosti, već zbog neefikasnosti pravosuđa.

Kada je reč o izjavi premijerke Ane Brnabić, da se Srbija već odlučila između Rusije i EU, Vučić je kazao da ne zna da li je to rekla, ali da je Srbija odavno donela svoju odluku, a ona nas vodi u EU.

– Međutim još nismo članica i moj zadatak je da negujemo što bolje odnose sa Rusijom – objasnio je on.

Ukazao je da Srbija nikada nije priznala Krim kao deo Rusije i da u tim odnosima Ukrajina nije centralna tema, već naša vojna saradnja sa Rusima, pri čemu imamo četiri puta više vojnih vežbi sa NATO ili američkom vojskom nego sa ruskom.

Srbija se nikad nije žalila

Kada je reč o izbeglicama Vučić je kazao da je danas stanje u Srbiji mnogo bolje, dodajući da Srbija nikada nije bila ta koja se glasno žalila čak i kada je najveći broj izbeglica prolazio kroz našu zemlju.

– Mi znamo šta znače izbeglice. Tokom rata u Jugoslaviji 30 pripadnika moje porodice je pobeglo u Srbiju – kazao je predsednik.

On je najavio da će se Srbija, bude li se ponovio izbeglički talas iz 2015.isto ponašati, i zasigurno neće podizati ograde.

Odbacio je da namerava da u zemlji uvede diktaturu i autoritarno vlada, istakavši da je u demokratiji treba prihvatati i poraze, što je on, kako je dodao, uvek činio.

Pobedio bi i na sledećim izborima, ali…

Upitan koliko namerava da ostane na vlasti rekao je da nema sumnje da bi i na sledećim izborima pobedio, ali da se možda neće kandidovati.

– U narednih pet godina imamo dosta posla, a onda nastupa vreme da neko drugi preuzme taj posao. Onda možete svi, koji ste skeptični, reći da ste pogrešili – poručio je Vučić.

Na opasku da u Bosni ne veruju da je čovek pomirenja, rekao je da je, prema istraživanjima u toj zemlji, pored Vladimira Putina najomiljeniji strani političar, kao i da ne krije svoju prošlost.

– Ne stidim se da kažem da sam se promenio. Samo se magarci ne menjaju. Ponosan sam da to svakog dana pokazujem i da mi građani veruju – objasnio je Vučić.

Dodao je da ne može da kaže da se stidi, ali da analizira svoje greške, i da je i dalje ponosan Srbim, ali da danas zna da se život ne sastoji od toga da posedujete neki kamen, već da treba poboljšati svakodnevnicu građana.

KOMENTARI12 komentara

 1. draganznas says:

  ti snobu,mozes planirati sta ces u bugojnu sa svojom zemljom,sa srbijom neces nista niti sa kim. na to zaboravi te tvoje sulude planove,namere,shizoidni kretenu.

 2. kuka says:

  Ej, nemoj ništa! Daj ostavku i sve poslove prepusti svom nasledniku. Ti znaš samo da pljačkaš, a već si sve opljačkao, to si završio. Sad idi! Što jedna budala pokvari stotine pametnih ne ispravi!

 3. Radomir says:

  Leteces ti jos sada sa ove vlasti kakvo crno sledece kandidovanje.

 4. slavica says:

  Sram te bilo Vučiću. Čega se pametan stidi, lud se ponosi. Ti se hvališ time što si spreman da konačno izdaš Kosovo. Pet godina ste ti i Dačić izdavali Srbe i Kosovo u Briselu. I sad si pametan, ti jedini, pametniji od celog srpskog naroda. Stvarno ti treba velika pamet da izdaš narod i prodaš Kosovo. Jadan je ovaj narod sa takvima.

 5. Nick says:

  Lepo si im sve dao sa izdajnickim Briselskim sporazumom i pripremio stolicu u UN za Tacija i Haradinaja. Kako te bre nije sramota?

 6. Branežac says:

  Zakleo se nad Ustavom Srbije da bi u prvom koraku najavio njegovo gaženje. "Dijalog" bi trebao da mu obezbedi legitimitet i zaštitu od vešala, po sistemu : svi smo učestvovali u dijalogu, kolektivna je odgovornost.Ekipa za "dijalog" je verovatno već uigrana sa sve nvo- suflerima. Pravnik zaboravio da nepoznavanje zakona škodi. I da se S A M O on zakleo da će čuvati Ustav. Ostali su tako odgajani i vaspitavani. .Uključujući i hiljade urezanih imena, poginulih generacija za oslobodjenje Metohije i Kosova.Hteo on ili ne hteo, i oni učestvuju u "dijalogu"- osvetnici Kosova.

 7. Trifun says:

  I onda se neki cude sto se je srpski narod obracunao brutalno sa toliko srpskih vlastodrzaca, a svaki od njih nam ponavlja da mi trebamo njima da sluzimo a ne oni njima. Toliko nas razoruzali nisu. Radicete vi olosu iz Beograda sve 100% do detalja sta MI hocemo, ne MI6 nego MI vasi pravi vladari. Zapamtite sto sam vam rekao. Nema nazad.

  • Trifun says:

   a ne oni nama...

 8. Zbunjen says:

  Kad propadne Srbija, propast će i on, nažalost. Ne postoji način da se on zaustavi niti da on nešto dobro za Srbiju učini.

 9. doktrina soka, says:

  Ode on ko zrela kruska,ne samo zbog KiM i druge se pita kao na Jalti,magare bilo magare ostalo.On je pravi kolonijalni predsednik kolonijalne drzave,samo zaboravi da su Srbi kidali okove ropstva i pobedivali mnogo jace neprijatelje ,a pogotovo sada kada se veliki kace i ruse Eu,magarac.Baci pogled a Tursku i sve ce ti biti jasno,ako ne vidis promeni dioptriju.

 10. Drago says:

  Reformator kaze da se promenio.Zbog delovanja i rijeci Vucica, Dradkovica, Seselja i drgih srpski narod je dozivio u ex drzavi istrebljenje. U Hrvatskoj ih je nekada bilo preko pola miliona, a sada ih ima moko 120.000 i to su gradani drugog reda. Mnogima se neznaju ni grobovi. Uzeta imovina, spaljene kuce, prezivjeli nemaju mirovie itd. U Bosni mnoge srpske msjke su u crnini i za sada opstaju zahvaljujuci Dodike, a sutra ...Na Kosovu isto stanje unisten narod i imovina i mnogo grobova. U Crnoj Gori obespravljen srpsli narod. Mnoge generacija Srba je unisteno na ovaj ili onaj nacin. Reformator kaze i njegovi su u drgom sv. ratu bili izbjeglice. Da nisi ti kriv za to, ali za izbjeglice od devedesetih pa do danas snosis veliki dio krivice. Da ti kazes da si promenio. Da nisi zavrsio posao koji trbas da odradis do kraja. Da ti se promenio.

 11. Blaf says:

  Ovaj treba da se leci. Jos neki ranije su isto hteli ali jm nije uspelo. Nece ni njemu. Toliko je zanesen svojom "velicinom" da nista ne shvata. Treba da se obrati strucnjacima za pomoc, ima u Srbiji jos dobrih psihijatara ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *