Председник Србије се огласио из Америке: Од Вашингтона сам чуо ДВЕ СТВАРИ, једна је ЛОША ПО НАС!

Predsednik Srbije se oglasio iz Amerike: Od Vašingtona sam čuo DVE STVARI, jedna je LOŠA PO NAS!

22 avgusta 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se direktno iz Njujorka u Dnevnik RTS-a i sumirao utiske nakon sastanaka koje je imao u Americi.

Naime, on se juče sastao sa državnim sekretarom Majk Pompeom, a danas je imao sastanke sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom i izvršnim potpredsednikom Atlantskog saveta Dejmonom Vilsonom.Kosovo je bilo dominantna tema razgovora u Americi.

– To što sam čuo nije potpuno novi stav SAD, oni su 2008. priznali nezavisnost Kosova i tu odluku neće da promene. Postoje dve dobre stvari koje sam čuo, jedna je loša po nas. Ta dobra stvar je da oni podržavaju naš evropski put, ne ulaze u to kakav je dogovor, ali da postoji između nas i Albanaca i traže međusobno priznanje Beograda i Prištine. To nije suštinska novost – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da će Srbija nastaviti da se boti za srpski narod na Kosovo u Metohiji.

– Mogućnost da Albanci dobiju sve, a mi ništa ne dolazi u obzir. Mi ćemo da radimo marljivo i da se borimo za naš narod na Kosovu i Metohiji – poručio je on i dodao:

– Mislim da oni do kraja novembra do početka decembra neće ukidati takse, iluzorno je očekivati da bilo ko od njih traži nešto racionalno. Očekujem da je to moguće da se desi u decembru, uz jaču podršku SAD. Mi moramo da se spremimo da budemo dovoljno, snažni i mudri i da znamo šta je realno da bismo sačuvali mir i naše državne interese, i da nam ekonomija napreduje – rekao je Vučić.VUČIĆ O STAVU AMERIKE

Predsednik je rekao za RTS da je za njega bilo važno da iznese stavove Srbije i da američki zvaničnici čuju šta Srbija misli.

– Neću da prodajem maglu narodu, kako će SAD sutra da odustane od nezavisnosti Kosova i kako se tu sve promenilo. Niti sam neozbiljan i neodgovaran, niti ću da dajem lažna obećanja svom narodu – poručio je Vučić.

Vučić dodaje da su oni koji su došli na vlast 2000. govorili da je Kosovo samo demokratsko pitanje, pa da su govorili „standardi pre statusa“ i da je usledio martovski pogrom 2004. godine, kao i da su reagovali na proglašenu nezavisnost Kosova 2008. samo sa dva saopštenja i da je tada 85 zemalja priznalo nezavisnost Kosova. Ističe da ova vlast radi mnogo pametnije po pitanju KiM iako su uslovi veoma teški.

– Ne razgovaram sa svama zato što bi da kukam na bilo koji način, već želim da kažem da ćemo raditi marljivo i borbeno. Mi ćemo da štitimo narod na KiM, da se borimo za naše interese. Hvala Pomepu, Palmeru i Vilsonu koji su hteli da me saslušaju, sastanci sa svakim od njih su trajali najmanje sat i po trajali – rekao je predsednik.

Vučić je, takođe, rekao da se oni najviše pitaju, pored Boltona sa druge strane o odnosima Beograda i Prištine.

– Ko god podcenjuje Sjedinjene Države, ne mora meni da drži predavanje kako se stvari odvijaju i menjaju u svetu, ali ko god misli da ukoliko imamo loše odnose sa SAD i na toj osnovimopžemo da napredujemo ekonomski, gradimo puteve, taj se mnogo mnogo vara – istakao je Vučić.

Kako je kazao, danas u bilateralnim odnosima između SAD i Srbije postoji više razumevanja nego što je to bilo ranije i što je dobro za naš narod.

 

KOMENTARI9 komentara

 1. Milos says:

  Oni nece da odustanu od nezavisnog Kosova ali ti si vec odavno odustao od Ustava ove drzave.Polozio si zakletvu.Moji clanovi porodice su zbog date zakletve rado isli pod zemlju.No, to sad nije bitno.Bitno je da se ti do kraja ogolis.Da do kraja otkrijes svoje karte i da cak i najnaivniji Srbin vidi ko si i da radis za srpske neprijatelje.Negde je i pravda sto sebe poredis sa Milosem Obrenovicem.On je bio sluga tudjinu i neprijatelju.I ti si.On je koristio sluzenje tudjinu kako bi vladao kao tiranin u Srbiji.I ti to radis.Isti ste, samo sto je 1839. najuren iz Srbije jer je "dobro vladao."

  • test01 says:

   Odlicn poredjenje Milose samo sto je ovaj `prvorodjeni` jedna obicna seljacina i ljencuga, jednim recju kriminalac u odelu kojim zapad manipulise kao sa krpenom lutkom!

 2. Garo says:

  Mars dzukelo, ti i EU ...

 3. Velika Metla says:

  Postoje dve dobre stvari koje sam čuo, jedna je loša po nas.Hahahahahahahahahaha..............,ovo je priča za "esenesovske mozgove"! Dve "dobre"stvari,ali je jedna loša! Odluči se,da li su dve stvari od koje je jedna loša,ili.......? Hahahahahahaha....,cirkus!

 4. Miroslav says:

  Ajde, nemoj vise da nas pravis budalama, priznaj sta si obecao, pa da krenemo sa Vojvodinom, da se razgranicimo od tebe.

  • Predrag says:

   Amerikom vladaju kauboji ili čobani, sve njihove metode su siledžiske. Podržali su šiptare jer su oni bili bolji čobani od nas. Nemamo moćan lobi u americi nismo povezani sa podzemlje. Da smo na vreme imali veze sa italijanskom mafijom i amerika bi povukla priznanje kosova.

 5. Goran Swe says:

  Žalosno. I najžalosnije je da pored ovakvog njega postoji još gora opozicija, koja bi sve izdala još brže i bez rukavica,da odrade obećano i za šta su plaćeni debelo.Čak i kod stranaka sa patriotskom bazom, na čelu sjede ljudi okruženi stranim agenturama. Ima naroda da branu svoje, imamo prijatelje koji sad mogu da pomognu ali nema političara s inegritetom pri vrhu pozicije ili opozicije. Sve marionete.

  • Za Srbiju says:

   Istina!

 6. Baja says:

  Ovaj je odlepio !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *