ПРЕДСЕДНИКУ БЕЛОРУСИЈЕ ПРЕТИ ВЕЛИКА ОПАСНОСТ! ЕУ има сраман предлог по питању Лукашенка!

PREDSEDNIKU BELORUSIJE PRETI VELIKA OPASNOST! EU ima sraman predlog po pitanju Lukašenka!

9 juna 2021

Grupa Evropske narodne partije (EPP), kao najača grupacija u Evropskom parlamentu, pozvala je na uspostavljanje međunarodnog suda za krivično gonjenje predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka i njegovih sledbenika.EPP je, povodom današnje debate o Belorusiji u Evropskom parlementu, podržala predlog beloruske opozicione liderke Svetlane Tihanovske, za održavanjem međunarodnog samita o krizi u Belorusiji.

– Takav samit trebalo bi da se održi bez odlaganja pod vođstvom EU. Kao EPP grupa, već smo pokušali da organizujemo misiju posredovanja na visokom nivou u zemlji kako bismo istražili sve moguće načine za zaustavljanje nasilja, oslobodili političke zatvorenike i pomogli u stvaranju uslova za politički dijalog u zemlji. Nažalost, inicijativa je blokirana – kaže potpredsednica EPP, Sandra Kalniete.

Kalniete je naglasila potrebu za daljim jačanjem odgovora EU na „zločine koje je počinio Lukašenkov režim u Minsku“.

– Pozivamo na uspostavljanje međunarodnog suda za krivično gonjenje Aleksandra Lukašenka i njegovih poslušnika koji su ratovali protiv Belorusa. Pozivamo na suspenziju beloruskih reprezentacija sa evropskih i svetskih prvenstava, kao i sa olimpijskih igara. Pozivamo na proširenje trenutnih sankcija EU na sve one koji su povezani sa državnom represijom, uključujući one koji je podržavaju i pružaju režimu ekonomsku podršku i pomoć – navodi se u saopštenju EPP.

EPP navodi da je u beloruskim zatvorima više od 400 političkih zatvorenika i poziva na njihovo hitno oslobađanje.

KOMENTARI8 komentara

 1. Gardista says:

  Da nije ona slucajno lgbt, ili zastita nekih zivotinja ili soros fondacija za razvijanje krecenja poljskih wc-ova...? Retardi prodani.

  • Ivana says:

   Kad će glupi pravoslavni narodi da ukapiraju da se već vekovima vodi rat protiv pravoslavnih država i naroda? Vodi ga vatikan iu pomeć britanije, nemačke, amerike i ostalih "prijatelja" Srbe su izdelili na Srbe, hrvate, bošnjake, milogorce, makedonce podeli im vere da ih lakše unište i okrenuli da se međusobno pokolju. Isto primenjuju na slučaju Rusije i Ukrajine dok satanizuju Belorusiju. Grčku su uništli ekonomski, da ne govorimo o Bugarskoj ili Rumuniji. Ali pravoslavni i dalje glupi i razjedinjeni ovo je verski rat koji traje vekovima. Potrban je savez pravoslavnih država pod hitno inače nas neće biti Putine?

 2. archelay says:

  E sada,gospodo EU,nek vam je u zdravlje.Nakon plesa tutorskom muzikom plesatcete istom tempu i u cast vaseg nestanka.Mislili ste da mecka nece u vasem dvoristu?A sto se tice jugo-zemalja,nece biti zime jer savest morala na daleko visem nivou

 3. vanja says:

  Da stvari budu jasne. EPP je klerikalna stranka. Unutar nje je organizovano rusenje Jugoslavije, unistavanje pravoslavnih Naroda. Ova stranka ima monopol nad svim glavnim komisijama unutar parlamenta (spoljni poslovi, odbrana itd, politika prosirenja itd...)Oni vedre i oblace EU i uvukli su SAD u klopku velikog rata protiv Rusije.

 4. Duca says:

  Kada bi neko rekao da njihove vlasti nisu izabrane legalno (ko kontroliše izbore na zapadu, u americi nećemo ni de pričamo), nastao bi skandal zbog "mešanja u unutrašnje stvari". Jednostavno, rat već traje, samo mu je oblik takav da ga mnogi ne prepoznaju. A kada se rat započne, mora se i završiti, samo teško da će se završiti u ovom prikrivenom obliku. Pre ili kasnije, upotrebiće se sve što se ima, pa će preživeli kukati da nisu znali...

 5. Za Srbiju says:

  Beloruska "opozicija" je kao i naša, kao i u Srpskoj. Zbog vlastitih interesa prodaju i narod i državu. Baš je bedno.

 6. test01 says:

  EPP je pozvala je na uspostavljanje međunarodnog suda za krivično gonjenje predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka --> ZNACI isti recept po kome radi sud u HAGU, stvoren da radi protiv Srbije i Srba. Kada ce da zatraze da otvore sud za Kinu i Rusiju ili im je to malo veci zalogaj? Rusija i Kina treba da im pljunu u lice za ovo ! FASIZAM !!!

 7. Pingback: VELIKA OPASNOST ZA LUKAŠENKA: EU ima novi kontroverzni predlog za Belorusiju! - Preokret

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *