Представа Оливера Фрљића неће бити изведена јавно на фестивалу у Сарајеву

Predstava Olivera Frljića neće biti izvedena javno na festivalu u Sarajevu

10 oktobra 2016

frljic_620x0

Direkcije Internacionalnog festivala MESS u Sarajevu saopštila je da predstava „Naše nasilje i vaše nasilje“, reditelja Olivera Frljića neće biti javno izvedena na ovom festivalu, kao i da je zbog pretnji nasilnih grupa i pojedinaca „dovedena u pitanje bezbednost publike Festivala MESS“.

Kako je preneo N1 direktor Festivala MESS Nihad Kreševljaković odlučio je da se predstava na 56. Festivalu MESS ne izvede javno, već interno, za članove žirija, goste Evropske teatarske konvencije, programere međunarodnih festivala i medijske pokrovitelje Festivala MESS.

U saopštenju se navodi da su mediji u BiH neodgovorno preneli i proizveli talas dezinformacija o predstavi Olivera Frljića, kao i da su autor i predstava lažno optuživani za bogohuljenje, vređanje verskih osećaja hršćana i muslimana u BiH.

Prijava nadbiskupa Vrhbosanskog Vinka Puljića Tužilaštvu BiH i napisi u hrvatskoj štampi koje su preneli mediji u BiH, proizveli su talas dezinformacija o predstavi reditelja Olivera Frljića, u kojima se autor i predstava lažno optužuju za bogohuljenje, za vređanje verskih osećaja hrišćana i muslimana u BiH“, saopšteno je iz Direkcije Internacionalnog pozorišnog festivala MESS.

Direkcija festivala je saopštila da će vratiti novac onima koji su kupili kartu za predstavu.

Predstava kontroverznog režisera Olivera Frljića „Naše nasilje i vaše nasilje“ izazvala je burne reakcije publike i kritičara, a na festivalu MESS trebalo je da bude izvedena večeras, u Narodnom pozorištu Sarajevo.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *