Представљена јединствена књига у српској књижевности без слова А

Predstavljena jedinstvena knjiga u srpskoj književnosti bez slova A

19 januara 2017

zoran-radisavljev_620x0

Novinar i književnik Zoran Radisavljević predstavio je danas knjigu pod naslovom ;“Sve je moglo biti drukčije“, jedinstvenu po tome što u celom tekstu nema nijednog slova A.

Na predstavljanju u Medija centru, rečeno je da je knjiga jedinstveno delo u srpskoj književnosti i enigmatici.

„Kroz knjige želim da objasnim početnicima enigmatike šta je vredno, a šta treba odbaciti. Težim da moje knjige budu udžbenici enigmatike“ rekao je Radisavljević, koji je i pasionirani enigmata.

U pitanju je lipogramski tekst koji ne sadrži slovo A.

Delo se sastoji od dva dela. Prvog – koji je autobiografija u kojoj autor otvara dušu svojim čitaocima i priča o svom detinjstvu, kako je zavoleo enigmatiku i priča o ljubavi prema devojci.

Drugi deo posvećen je enigmatiskim radovima, anagramima, rebusima čak i magičnim likovima takođe bez slova A.

U pitanju je sedma knjiga koju je napisao Radisavljević, a na predstavljanju knjige on je rekao da se služio upotrebom asocijacija, kada je želeo da izbegne slovo A.

On je dodao da je pisao „iz glave“, kako bi knjiga čitaocu delovala što prirodnije.

Autor se okrenuo i položaju enigmatike u Srbiji i kazao da je za mnoge enigmatika vrsta zabave kojom se popunjava mesto u novinama, ali da je to pogrešno.

On je dodao da je današnja enigmatika raznovrsnija od vremena kada je nastajala i da, ako se razvijenost srpske enigmatike uporedi sa zemljama u svetu, može da se kaže da engimatičari idu „rame uz rame“ sa kolegama iz regiona i sveta.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *