Predviđanja srpskih monaha

Predviđanja srpskih monaha

2 januara 2014

tadI pored toga što predskazanja srpskih monaha postoje godinama unazad, mnogi su na njih obratili pažnju tek kada su zaista i počela da se ostvaruju.

Starac Tadej (1914-2003), monah manastira Vitovnica kod Petrovca na Mlavi u istočnoj Srbiji, bio je poslednjih decenija života poštovan kao „najprosvetljeniji monah u Srbiji“. Njegove propovedi, pre 2000. godine, rasute su po raznim publikacijama, a zabeležene su i na zvučnim i video zapisima.

O ovom mistiku, mudracu i filosofu, koji je likom veoma podsećao na patrijarha Pavla, napisana je i knjiga „Duhovne pouke srpskom narodu“. Za oca Tadeja kažu da je imao pogled deteta, a reči pune mudrosti. Mnogo godina pre bilo kakve najave o svetskoj ekonomskoj krizi, Tadej je najavio globalnu recesiju koja će u velikoj meri promeniti izgled sveta.

Prema njegovim rečima, velika ekonomska kriza iz 30-ih godina prema ovoj biće kao malo dete. Starac Tadej je upozoravao da će novac postati bezvredan.

Kada je Kosovo i Metohija u pitanju, otac Tadej je još 2000. godine govorio da će Albanci sigurno proglasiti nezavisnost, koju će podržati Amerika i Evropa. Ipak, zapadne sile će u skorijoj budućnosti doživeti težak poraz usled ekonomske krize i većih planetarnih sukoba.

“I Amerika i Zapad će Srbe ponovno goniti. Ipak, posle velikih srpskih stradanja, iznenada, Amerika i Zapad će doživeti strahoviti poraz, pućiće kao balon, pa će se sva njihova vojska povući sa Kosova. Tada će Srbi, za veoma kratko vreme osloboditi svoju duhovnu kolevku. I Šiptara tamo više neće biti”, govorio je Tadej.

Uoči bombardovanja 1999. godine, Tadej je prognozirao skori pad Miloševića, ali je ukazivao da će oni koji ga na vlasti zamene biti još gori od njega. U to vreme predvideo je i da će se Crna Gora odvojiti od Srbije, ali da će ona na kraju ponovo ući u sastav jedinstvene srpske države.

Sve više pažnje se posvećuje i besedama monaha Gavrila, koji se upokojio 1999. godine (rođen 1902.). Knjiga “Monah Gavrilo prorok poslednjih vremena” donosi čitav niz ispričanih srpskih sudbina. Dok je otac Tadej umeo da proceni pozadinu svih dešavanja krajem prošlog veka i da iz toga zaključi dalji tok događaja, Gavrilo je, prema svedočenju ljudi iz njegove okoline, imao predskazanja.

Monah Gavrilo, koji je godinama pre NATO intervencije ukazivao da će Srbiju bombardovati zbog Kosova, najavio je da će Srbiji posle južne pokrajine, zapadne sile pokušati da otmu Vojvodinu i Rašku oblast.

„Na Kosovu mnoge mrtve nikada neće ni naći. Isti oni koji su nas bombardovali uzeće nam Vojvodinu. Posle Kosova otcepiće nam i Sandžak. Tuđini će se pitati u Srbiji. Mnogi će verovati lažnim obećanjima stranih vladara, ali će se na kraju narod pobuniti“.

Gavrilo je najavio i velike pritiske da Papa poseti Srbiju.

“Nema šta kod njega da se traži. Papa one koji Srbe muče svecima proglašava. Tražiće u Beograd da dođe, ali će se narod usprotiviti“.

Ono što su oba proroka tvrdila je da će se Srbi vratiti Bogu tek posle velikih stradanja.

(Srbin.info)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *