ПРЕДВИДЕО ЈЕ СВЕ ЈОШ ОСАМДЕСЕТИХ

PREDVIDEO JE SVE JOŠ OSAMDESETIH

12 aprila 2021

NAJMRAČNIJA predviđanja bivšeg lidera Libije Moamera Gadafija o razvoju događaja u toj severnoafričkoj zemlji i drugim arapskim zemljama posle nasilnog svrgavanja legitimnih vlasti se obistinjuju, izjavio je ne tako davno brat bivšeg libijskog predsednika, lider Fronta za nacionalnu borbu u Libiji i nekadašnji koordinator libijsko-egipatskih odnosa Ahmed Gadaf el Dam.Deset godina posle Arapskog proleća, što je naziv za talas demonstracija, protesta i pobuna u prevashodno arapskim zemljama, koji je počeo 17. decembra 2010. godine, Libija je od najbogatije zemalje u Africi postala ratom opustošena zemlja koja živi praktično bez centralne vlade.

Nekada prosperitetni Libijci svakodnevno se suočavaju sa nestašicom hrane, goriva i lekova, nestankom električne energije. Zauzeti preraspodelom moći, novi lideri nisu u stanju da ujedine zemlju i započnu rekonstrukciju infrastrukture i privrede.

– Gadafi je bio istoričar i revolucionar sa životnim iskustvom. Imao je informacije o pretnjama u regionu Bliskog istoka… Upozoravao je na to još ’80-ih godina, sve je to zabeleženo. I sada se, nažalost, sve što je predvideo tačno ispunjava – rekao je on.

– Ako je problem bio u odlasku Gadafija sa vlasti ili (bivšeg iračkog lidera) Sadama Huseina, kako su oni tvrdili, onda zašto se sve to besmisleno razaranje i ubijanje i dalje dešava? – dodao je El Dam.

(Informer)

KOMENTARI4 komentara

  1. Pingback: PREDVIDEO JE SVE JOŠ OSAMDESETIH – Prava istina o svemu

  2. Gagi says:

    Nije potrebno da covek bude vidovit da bi znao sta ocekuje narode i drzave. Uvek je sablon apsolutno isti,kroz celu noviju istoriju sve se ponavlja u nesto izmenjenom obliku jer je tehnologija napredovala a sa njom i oruzje. Puno puta je svet bio na ivici propasti, ratovi su odneli bezbrojne zrtve i materijalno unakazili mnoge narode. Iz svih tih nesreca, uvek su jedni te isti izlazili bez posledica i nekih vecih zrtava, odnosno, bili su jos stabilniji i bogatiji. Uvek je posle takvih teskih nesreca potrebna obnova infrastrukture i duse, naravno i para. Ovi "obnovitelji" uvek nekako prodju neozledjeni a bankari nekim trikovima uvek sacuvaju svoje pare od tolikog bombardovanja i unistenja. Onda ponovno zaduzivanje drzava i naroda pa sve tako u krug do beskraja. Vrlo je interesantno, u svim ovim prethodnim ratnim unistavanjima, dvorci i zamkovi u europi nisu bili meta unistavanja, osim nekih slucajnih i pogresnih ekscesa. Takodje ni kraljevske palate i rezidencije, ocigledno je da su agresori uvek imali precizan plan i naredbu sta se i cije sme unistavati a sta ne.

  3. miliorad5 says:

    gadafi će postati svetac , žalosno je što je bio u pravu ali isto tako ovo im je zadjni p0ut da su ih naguzli, sve arape u kompletu.

  4. M says:

    Eto,revolucionari,narod koji su srušili Gadafija,su dobili što su željeli,zaslužili!I Ukrajina isto,i još tako neki!Koji ne drže puno do evolucije!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *