ПРЕДВИЂАЊЕ КИНЕСКОГ ЕКСПЕРТА: Нови талас епидемије у новембру

PREDVIĐANJE KINESKOG EKSPERTA: Novi talas epidemije u novembru

13 aprila 2020

Čovečanstvo neće moći u potpunosti da izađe na kraj s pandemijom virusa korona ovog leta, a u novembru je moguć novi talas obolevanja, iako on neće biti toliko ozbiljan, piše portal „Huankajo“ pozivajući se na reči šefa infektivnog odeljenja šangajske bolnice „Huašan“, eksperta za lečenje KOVID-19 Džana Venghuna.

„Posle novembra susrešćemo se sa ozbiljnim izazovom, smatram da sledeći talas epidemije može da se dogodi otprilike u novembru“, izjavio je ekspert.On je rekao da je bolest počela je da se javlja u zemljama Južne Amerike, Afrike i Jugoistočne Azije, zbog čega, prema postojećem matematičkom modelu, ovog leta nećemo moći u potpunosti da se rešimo tog virusa, a kada dođe zima – ponovo će svi sedeti kod kuće.
S tim u vezi, Venghun je istakao da, zahvaljujući iskustvu koje su mnoge zemlje stekle za vreme trenutnog epidemiološkog talasa, posebno u oblasti dijagnostike, sledeći talas epidemije neće biti toliko opasan.

„Međutim, zemljama koje nemaju dovoljno medicinskih resursa verovatno će biti teško da prežive sledeću zimu, među njima su Afrika i Južna Amerika“, ocenio je ekspert.

Prema njegovim rečima, kontrola nad epidemiološkom situacijom u svetu ne zavisi od Kine, SAD ili Evrope – već od toga kako sa epidemijom mogu da se nose upravo zemlje koje su najmanje sposobne da je kontrolišu.
Širom sveta od novog korona virusa obolelo je 1.853.505 osoba, preminulo je više od 114.000, a ozdravilo je više od 423.000 ljudi, prenosi sajt Vorldometers.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Nemojte da cekamo toliko, dajte sto pre jer je ocito da radite za globaliste koji bi da nas zastrase do koske. Zivele nacije i narodi, smrt globalizmu.

  2. persida says:

    Kad zapadni mediji prenose sta kazu Kinezi, to znaci da doticni Kinezi rade za Zapad. To su sve sorosevci, zasto bi ih inace uvazavali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *