ПРЕДВИЂАЊЕ КОЈЕ ЈЕ ЗАТРЕСЛО ЕВРОПУ: Eвропу ће сачувати православни народи

PREDVIĐANJE KOJE JE ZATRESLO EVROPU: Evropu će sačuvati pravoslavni narodi

24 maja 2021

SRBIJA ne sme da izgubi ni pedalj svoje zemlje jer ako bi se odrekla Kosova, to ne bi zaustavilo njene neprijatelje da otvore nove krize u Vojvodini i Sandžaku.

Neprijateljima Srbije i naroda na Balkanu nije potreban stabilan mir jer im je lakše da upravljaju narodima koji su u stalnom konfliktu. Srpska elita treba da prevaziđe podele i shvati da mora biti jedinstvena u ovom odgovornom istorijskom trenutku. Srbi i drugi slovenski pravoslavni narodi moraju svoju budućnost da grade na vekovnoj tradiciji.Poznati ruski pravnik, profesor i lider partije Ruski narodni savez Sergej Nikolajevič Baburin, boravio je nedavno u Beogradu na konferenciji posvećenoj izazovima u međunarodnom pravu, a u intervjuu „Novostima“, ističe da ono danas ne samo da je u krizi, već je potpuno polarizovano:

– Posle NATO bombardovanja Jugoslavije, situacija je izašla iz pravnog polja. Amerikanci bombarduju zemlje koje nisu poslušne i za ta zlodela nikome ne odgovaraju.

Često pozivate na zbližavanje slovenskih naroda. Tvrdite da upravo oni mogu najviše da doprinesu spasavanju Evrope.

– Pravoslavni slovenski narodi su sačuvali moralnu čvrstoću. Zato je naša misija da spasemo Evropu, ali pre toga u sopstvenim zemljama moramo da poboljšamo situaciju. Uveren sam da jednog dana može doći do ponovnog ujedinjenja južnih pravoslavnih slovenskih naroda. U toj novoj Jugoslaviji pored Srbije, vidim Crnogorce, Srbe iz BiH, Makedonce, pa čak i Bugare, sve sem Slovenije i Hrvatske. Ako ostane sama, Makedonija će se pre ili kasnije pretvoriti u novo Kosovo. Zapadu trebaju samo poslušni političari iz Istočne Evrope. Zbog toga je pitanje koliko je opravdana težnja da se što pre uđe u EU, a zanemari tradicija pravoslavnih naroda.

Kako vi vidite situaciju u Ukrajini i njenu perspektivu?

– Ukrajina je okupirana. Tamošnjim neonacistima je cilj da nestane pravoslavlje. Ali, veliki deo Ukrajinaca su antifašisti koji bi u normalnoj situaciji bili za zbližavanje sa Rusijom. Nažalost, Ukrajina je sada kao veliki kotao koji može da eksplodira.

I u bivšim sovjetskim republikama, sadašnjim nezavisnim državama na Baltiku, sve su glasniji neofašisti.

– Iz te tri države, Litvanije, Letonije i Estonije, sve više mladih se iseljava. Ako ih napuste i Rusi koji tamo žive, one će ostati prazne. Moguće je da ih nasele migranti iz Azije i drugih zemalja.

Poslednji skandali sa proterivanjem ruskih diplomata iz Praga pokvarili su odnose Češke i Rusije.

– Optužbe iz Praga kako su ruski obaveštajci učestvovali u diverziji skladišta municije postaju smešne. Zbog toga se u Rusiji može čuti pošalica da će uskoro optužiti Petrova i Baširova, za koje se tvrdi da su otrovali Skripalja u Velikoj Britaniji, da su držali ruku Gavrilu Principu kada je pucao na Ferdinada u Sarajevu.

Kuda ide Rusija?

– Mi smo se umorili od kapitalizma. Ali, ne treba da idemo ni ka starom sovjetskom socijalizmu. Trebamo da uzmemo sve ono što je bilo dobro u socijalizmu, da visoko postavimo ciljeve i kada ih budemo ostvarivali, opet će svet krenuti za nama. Vi na Balkanu već imate iskustvo sa samoupravljanjem, a ono je po meni osnova za dobro društvo.

Na jesen su u Rusiji parlamentarni izbori. U čemu je razlika između vaše i Putinove Jedinstvene Rusije?

– U mojoj partiji su tradicionalisti. Ne borim se protiv Putina. Kad smo prvi put razgovarali kazao sam mu da će on na Zapadu uvek biti oficir KGB i uvek će im biti neprijatelj. Podržavam njegove dobre ideje razvoja Rusije.

Dobro poznajete situaciju u Srbiji, kako vidite sadašnju političku situaciju u našoj zemlji?

– Dolazio sam kod vas još u vreme Slobodana Miloševića. Bio sam svedok odbrane Miloševiću, Šešelju i Karadžiću na suđenju u Hagu. General Ratko Mladić je za mene bio i ostao veliki heroj. Oko glavnih pitanja za sudbinu srpskog naroda moralo bi postojati jedinstvo.

KOMENTARI8 komentara

 1. Ivana says:

  Opet teški idiotizam i podmetanje glupim i naivnim Srbima da ginu za naše najžešče neprijatelje osovinu zla katoličko-protestansku osovinu zla. Koja vekovima vredno radi na našem uništenju kao naroda i kao države fala nikako NE.

  • Mirjana says:

   Baburin ne nudi da idemo da ginemo za Evropu. Rekao je u kakvom sastavu nas vidi > "pored Srbije, vidim Crnogorce, Srbe iz BiH, Makedonce, pa čak i Bugare, sve sem Slovenije i Hrvatske". Nego mi smo već ginuli i pritom bili smo brana njihovom širenju 10-tak godina, tada smo im ponovo oduzeli dragoceno vreme za osvajanje sveta kao i ranije što se dešavalo. Sad tu BRANU drže Rusija, Belorusija i druge zemlje sveta. Na kraju ovakva Evropa će da kljokne, jer ne može da se širi onako kako je zamišljeno. Ne znamo kada, ali ovakva Evropa će nestati. Posle toga moraće da se konsoliduje na nekoj novoj osnovi, na taj način će biti spašena.

 2. Velika Metla says:

  Kad bi kojim slučajem, NE DAO BOG, pravoslavci sačuvali staru rvu-ku Evropu to bi ujedno bila i najveća greška. Ovakvu, satanističku, perverznu, pedersku, lezbijsku, degnerisanu, multi-kulti Evropu bio bi sevap uništiti do ispod temelja.

  • persida says:

   Nece dati nas sagovornik "Milan". On samo prihvata miroljubiva resenja, kao Tito.

   • Velika Metla says:

    Postupati prema zapadnim satanistima miroljubivo može samo onaj ko nije dovoljno inVormisan, ili žešća dala-BU !

 3. 1389 says:

  Neće evropu pravoslavlje spasiti. Nego će se evropa sama uništiti, u bliskoj budučnosti evrope kao što je znamo NEMA. ZNAJU TO I ONI, ZATO IM SE SPREMA PROPAST KAKVU SU TRAŽILI...

 4. petrovgrad says:

  Čim zapadna evropa bude došla do rešenja da pederi počnu da se oplodjuju i radjaju potomke eto napretka. Za sada uspešno vode ljubav, žive sretno,sklapaju brakove, samo da još uspeju da rode neku bebu. Malo fali, puno kvari. Nadam se da će i taj problem rešiti.

 5. Gagi says:

  Ako su pravoslavci glupi, neka cuvaju europu. To smo radili 1389, posle toga su nam se lepo oduzili, 400 god. su nemo posmatrali kako nas nabijaju na kolac. Iza toga su rusili nase dinastije i stabilnost Srpske drzave na svakakve bestijalne nacine. Ako nekome jos nije jasno, katolicima su muhamedanci blizi nego pravoslavci, to su pokazali i u ovim proteklim godinama u Bosni i sirom sveta, uostalom, primili su ih u svoju kucu i domacinski ugostili.I sta sada, da pravoslavci izvrse deratizaciju njihove kuce zbog nafte koju su im oteli, NECE moci ovog puta, nemamo mi visak dece za njihove pljacke. Da je srece i pameti, kao sto ih nece biti, da gledamo nasa pravoslavna opredeljenja i da se ukrupnimo pod nasim zivotnim krstom, gde bi nam kraj bio. Medjutim, TO je nemoguce, mi nemamo snage da se obracunamo sa raznim placenicima i rusiteljima nase sustine, tkzv "srbi" jos igraju siptarsku sotu i titino kozaracko kolo. Kako sludjen i raspamecen narod da dodje sebi i formira svoju nacionalnu buducnost i siru pravoslavnu koaliciju. Pa nikako, doveli smo sebe u zavisnu poziciju i nas zivot zavisi od toga koliko cemo da isprosimo od ovih bahatih koji vrednost stampaju. Nije to uopste lose, napravi se jedna savremena stamparija a potom se kupuju ljudske duse i prirodna bogatstva raznih drzava. Nase nacionalno bice su upropastili upravo ovi duhovni profiteri koji su se zaljubili u tu Briselsku stampariju. Nema za njih obzira i neke duhovne logike, emotivna secanja na pretke i njihove stvoritelje je apsolutno neprihvatljivo podsecanje. Katolicki Brisel im je danas deda i pradeda, to je njihov Bog koji ih danas cini sretnim u njihovom neradnickim i jalovim zivotima, TO je njihova snaga da rastiste zastarelo i retrogradno pravoslavlje, hriscanstvo i definisane postulate zivljenja. Kakvo crno ujedinjenje i sa kim, KO to da obavi, OVI materijalno gubavi i psihicki retardirani nastavljaci nase propasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *