ПРЕДВИЂАЊЕ РУСКОГ ФИЛОЗОФА: Ево како ће се завршити рат!

PREDVIĐANJE RUSKOG FILOZOFA: Evo kako će se završiti rat!

14 aprila 2018

Ruski filozof i otac četvrte političke teorije Aleksandar Dugin izneo je svoje viđenje završetka velikog rata koji je započet američkom agresijom na Siriju.

“Rat je počeo. Dakle, nemamo drugu opciju, nego da pobedimo. Biće teško. Mnogi znaci – Sveta Zemlja, uloga Izraela, učešće katehona Rusije i šiitskog Irana koji očekuje Mahdija, Damask kao mesto Drugog dolaska, Božanska predviđanja u SAD i tako dalje – ukazuju na njegovu apokaliptičku dimenziju“, napisao je Dugin na svom Fejsbuk profilu povodom najnovijih događaja.(Pravda)

KOMENTARI16 komentara

 1. Maximus says:

  Koja budala:)))

 2. goran says:

  Dugin je masoncina koja lupeta, prica kojesta, a nista konkretno. Sa izdajnickim ponasanjem Rusi mogu samo da filozofiraju, drugo im ne preostaje.

  • Filip says:

   Gorane, ko nije mason? Lakše ćeš nabrojati, po tebi su svi masoni!

   • Idi begaj:) says:

    On(goran)sve zna,jer je i sam pripadnik masonerije :))))))))

    • vindfaker says:

     ma “goran” je obicni gastarbajter , maksimalno “srednja skola”

   • goran says:

    Oni koji posteno rade i muce se da prezive gotovo nikad nisu masoni. Oni koji veruju u sebe i svoj rad, koji se ne prodaju i ne mastaju o uspehu preko noci. U svetu politike, bankarstva, vojske, pravosudja, medija... sve istaknute licnosti su clanovi ili masonerije ili drugih tajnih organizacija. Preporucujem ti knjigu poznatog istoricara Olega Platonova: "Rusija pod vlascu masona", imas je na srpskom, postoje cak dva izdanja. Javi mi sta mislis o knjizi kad je procitas.

 3. Miraš says:

  Osvajanje Bliskog Istoka kao izuzetno geopolitički važnog dela sveta od strane Zapada je prilično uzelo maha. Preostali su samo Iran i Sirija. Sukobe još više otežavaju različita vidjenja i očekivanja Apokalipse, mada je prava priroda ovih sukoba pljačka. Jevreji očekuju Mesiju i na svoj način povezuju to sa fazama sukoba na B.Istoku. Za tog mi sumnjamo da je Antihrist pa ih to jako vredja. Šiiti očekuju da će se Mahdi pojaviti nekoliko godina pre Apokalipse i da će Mahdi i Isus (Isa) spasiti svet tako što će poraziti Antihrista. A u šta sve tek veruje Zapad?! Duboka polarizacija postoji po raznim osnovama, pa ko će takve rogove u vreći sastaviti da budu mirni.

  • Miraš says:

   Tek kad se pogledaju samo ova posthrišćanska društva i tu ima svašta. Vatikan neće da otkrije sve delove proročanstva iz Fatime. Pretpostavlja se da je to nešto apokaliptično po sam Vatikan. A tek knjige proroka Danila (Danijela) i novija savremena tumačenja. Uglavnom države ovakve kakve su po volji Boga moraće da nestanu. Reklama i ponuda za knjigu nekog Britanca govori da u skladu sa Danijelovim proročanstvima baš će V.Britanija biti ta koja će obezbediti svetu nov model države koja će biti trajna. On takav izbor Boga očekuje zbog dosadašnje važne uloge V.Britanije u svetu. Au, ako to prodje onda znamo da je tek ona faza u kojoj se Antihrist razigrao. verujem da može da prodje. Da li i neki fanatici iz EU veruju da baš samo oni Evropa imaju taj model kad im je već i parlament u obliku kule vavilonske. Itd. itd. Elem, i ta utakmica postoji.

   • Miraš says:

    Verujem da može da prodje, ali samo kao crni humor.

   • Miraš says:

    O ovom posebno razmišljaju: 44. "A u vreme tih careva Bog će nebeski podignuti carstvo koje se do veka neće rasuti, i to se carstvo neće ostaviti drugom narodu; ono će satrti i ukinuti sva ta carstva, a samo će stajati do veka." Mnogi su tumačili Nabukodonosorov san, i pokušavali da ga primene na aktuelna svetska "carstva".

 4. Milutin says:

  Da ste od ranije pratili sva kazivanja Dugina i čitali njegove knjige znali biste o čemu priča i šta je rekao Dugin. Znate šta je apokalipsa.

  • goran says:

   Apokalipsa je kad radis za dvesta evra mesecno, izdrzavas dvoje dece i kada zivis u drzavi ciji se predsednik peziva Vucic.

 5. evangelist says:

  Čovek lepo govori, događaji su apokaliptični. Izraelcima smetaju svi susedi i okolni narodi, sa Sirijom su na primer ratovali još od pre nove ere, ali sada su glavne snage u zveri koja zastupa njihove interese i saveznici ove zveri. Sve se ponavlja. U parlamentu zapadne zveri postoji jaka struja nazovi hrišćana koji su za obnovu hrama u Izraelu. Masoni su upravo za to, oni žele da zidaju taj hram i zovu se slobodni zidari, ali u Svetom Pismu sam Gospod govori da su oni zidari koji su odbacili temelj svoje građe a to je kamen koji posta ugaoni. Hristos je zapravo temelj koji su oni odbacili zato ništa što oni zidaju neće opstati. Bog nije tražio da mu sazidaju novi hram u Jerusalimu jer od Hrista na ovamo čovek postaje hram Boga živoga. Na brdu Magog odigraće se konačni boj dobra i zla tako zvani Armagedon. Pobediće naravno Božija sila i pravednost i uspostaviće svoje pravedno carstvo koje nikad neće propasti. Ali zar i ne piše to u Svetom Pismu? Do sada se sve ispunilo.

  • goran says:

   Ako Dugin reciklira ono sto pise u Svetom Pismu (ne kazes kojem), onda on nije filozof nego potencijalni mantijas.

 6. teoretičar says:

  Dugin je fatalista a fatalisti ne mogu biti filozofi. Što ne znači da ne mogu biti i natprosečno inteligentni. Nisam baš najupoznatiji, ali postoje neki idoti koji su ponekad nadprosečno inteligentni. Mogu čak biti i usko usmereni naučnici kad im naiđe "slobodno vreme"

  • goran says:

   Dugin nije neinteligentan, naprotiv. Ono sto je vazno uociti je da je vise puta menjao svoje stavove, da nikada ne ide u centar problema, da izbegava da se izasni o odnosu bankarstva i politike, cesto govori uvijeno. Nista o savremenom cionizmu i odnosu cionisticke piramide naspram ruske oligarhije. U poslednje vreme pokusava da neke Hajdegerove termine ubaci u svoju politicku teoriju. Tvrdim da ce za tri godine od sada imati neke sasvim druge ideje, on skace sa cveta na cvet, kao bubamara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *