ПРЕДВИЂАЊЕ СТРУЧЊАКА: Америка ће престати да постоји!

PREDVIĐANJE STRUČNJAKA: Amerika će prestati da postoji!

26 januara 2016

False flag usa 543Sitigrup je objavio novi izveštaj u kom navodi da bi trenutnom geopolitičkom svetskom poretku uskoro mogao da dođe kraj i da će Amerika prestati da postoji kao svetska supersila.

Izveštaj se vrti oko toga da će „Pax Americana“ (termin koji opisuje trenutni geopolitički poredak iz ugla SAD) uskoro postati stvar prošlosti, kao i da Amerika više neće biti dominantna ekonomska i politička sila sa ogromnom vojskom.

Sitigrup navodi da se u budućnosti Amerike nalaze samo nesigurnost, haos i nestabilnost.

U izveštaju piše:

„Završila se 2015. godina, a počela je 2016. godina i to uz značajno pogoršanje globalne političke klime i uz nestalno finansijsko tržište. Investitori i preduzeća su sve svesniji da moraju da prate sve faktore i rizike do kojih dovodi promena u društvu.

Štaviše, trend političkog rizika se prožima kroz napredne, ali i nove ekonomije. Analizirali smo podatke i došli do zaključka da je ovih rizika sve više i da bi oni mogli da ugroze čak i najskromnije izglede globalnog rasta“.

Drugim rečima, doći će do kraha globalne ekonomije.

„Prema našem mišljenju, politički i preduzetnički lideri će morati da se priviknu na novi oblik globalnog političkog rizika, promene paradigme koja znači da sve prethodne politike neće uspeti da održe stabilnost i sigurnost na visokom nivou uz potencijal da odreaguju na neočekivan način.

Među ključnim implikacijama ovih krhkih i međusobno povezanih rizika jesu takozvani „Crni labudovi“, geopolitički događaji koji stvaraju veliku nestabilnost“.

Teoriju o Crnim labudovima je dao Nasim Nikolas Taleb, koji je naveo da su to teško predvidivi i retki događaji koji se nalaze van realma normalnih očekivanja u istoriji, nauci, finansijama i tehnologiji.

Klasičan primer takvog događaja jesu napadi 11. septembra.

U izveštaju se zaključuje sledeće:

„Na dugoročnom nivou, neuspeh podešavanja politike tako da reši problem srednje klase i pada životnog standarda dovešće do rizika od masovnih demonstracija i padanja vlasti, što bi moglo poremetiti sistemsku globalizaciju.

Takođe, veoma smo zabrinuti da vladini lideri ne poseduju dovoljan politički kapital za rešavanje izbegličke krize i terorističke pretnje“.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. Blaženi Alojzije says:

  Sve sami Tarabići. Tako se tijekom 90-ih i za Rusiju vjerovalo da je pukla pa evo je opet među svjetskim velesilama.

 2. ljubisav says:

  Prazne price samo za ne upucene!

 3. Apis says:

  Drzava u čijem temelju leze kosti miliona zena, dece, mladića i staraca svirepo pobijenih a potpuno nevinih indijanaca zavrsiće u plamenu. Čoveku se ponekad ucini da zlo iprevise dugo traje, da pravde nema ali? NE ZABORAVITE! Vreme je izmislio covek, Bog se ne obazire na nase satove i kalendare. Bog jednostavno odlucuje kad je dosta i sve sto je covek stvorio a nije blagoslovljeno nestane. Zato mi danas nalazimo gradove ispod nekoliko metara pepela ili ispod mora itd. Zato su propale mnoge silne imperije, strah i trepet tadasnjeg sveta. Čovek kako god se organizuje jak je, dugovecan i srećan samo koliko je Blagosloven. Ne zaboravite da i carevi tuguju, plaču i umiru. Jer sve nase krpice i ordenje ne mogu prikriti sustinu.

 4. pozuri polako says:

  Na novcanici od jednog dolara,koji je nekada ipak nesto vredeo,a danas je samo nominalna validnost bez ikakve realne podloge,lepo naposano NOVUS ORDO SEKLURAM,iliti Novi svetski poredak.Taj bolje receno - nered,je neprepoznatljiva maksima za mnoge iza koje se krije zapravo - RED IZ HAOSA. Tako se i u ovom tekstu predvidja mogucnost nestabilnosti,nereda,panike,iza koga ce se,kao sto vidimo u mnogim kriznim desavanjima pojavljuju ti navodni spasioci. Iscrpevsi i potrosivsi sve postojece kapacitete i resusrse u sferi transformisanja i prilagodjavanja,postojeci liberni kapitalizama (bar ovaj americki,jer ima vise vrsta kapit.)i pored svoje zilavosti zasigurno trci svoju najtezu i reklo bi se gubitnicku trku. Koncipiran na temeljima grabezi,gomilanja i uvecavanja kapitala s vodiljom sebicnosti,doveo je sam sebe do nivo nemoci sopstvenog odrzanja.Amerika danas,od nekada svestranog proizvodjaca,postala je univerzalni uvoznik.Ona gotovo nista vise ne proizvodi.Pitanje od milion dolara glasi - nadjite proizvod na kome pise MAID IN USA.Jedino sto je ostalo,to je najprofitabilnija produkcija USD koja izlazi iz pogona FED (Banka federalnih rezervi,kao privatna ustanova grupe bankarskih pljackasa) na bezvrednom papiru,i koji je jos neko vreme svetski respektabilan.

 5. pozuri polako says:

  Sjajna zapazanja na temu vremena i njegovih refleksja na proslost,sadasnjost i buducnost. Amerikski indijanci su dobra asocijacija na vreme njihovog postojanja i nestanka.Danas je ta tema manje ubdeljiva za generacije koje drze mobilne telefone,osim ako ne drze i neku knjigu u ruci,ali je nama davnih pedesetih godina holivudska industija snova i maste (pa i danas zvana holivudizacija) isprala mozgove u filmovima u kojima se u svoji utvrdjenjima doseljenici brane od *divljih* indijanaca.Sva sreca ta saznanja su se radikalno promenila,tragajuci za istinom. Slika u mozgovima nastaje od trenutka odbrane *nesrecnih* useljenika od strane *divljaka*,ali nigde nema sekvenci u kojima nastaje taj otpor indijanaca,zasto i kako,zbog cega!!?? E to je forma i model kako se preoblikuje ljudska mozdano amorfna masa koja i danas sasvim dobro funcionise, ziveci u uverenju da podrzava onu dobru stranu,pogledamo li kako se taj forma mentis zna da nametne kod nekih komentara na raznim forumima pa i ovde narocito. To ide toliko duboko do banalizacije pa i patologije, kad se neka mitska i kultna imena americkih indijanaca daju orudjima za unistavanje ljudi - helekopter APACH,rakete TOMAHAVK,borbeno orudje KOMANCHI,a opet po nekim informacijama recimo,u elitistickom drustvu LOBANJA I KOSTI ili PRIJATELJI SMRTI (koledz Julj) u jednom delu prostorije za inicijacju nalazi se lobanja poznatog ind.vodje DZERONIMA.

 6. Blaženi Alojzije says:

  @Apis Lijepe su fantazije, ništa ne koštaju i čovjek boraveći s vremena na vrijeme u mašti može pobjeći od krute stvarnosti koja ga nemilosrdno šiba. Je l to taj fazon kod tebe? :D

 7. Apis says:

  Blazeni, ti da si iole normalan nebi se potpisivao kao blazeni. Sam sebe si definisao kao bezboznog idiota sa kojim ja nemam nista zajednicko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *