ПРЕГОВОРИ У ТОКУ! УСКОРО СЕ СВЕ ЗАВРШАВА! Пентагон повлачи војску?

PREGOVORI U TOKU! USKORO SE SVE ZAVRŠAVA! Pentagon povlači vojsku?

25 decembra 2019

Ministarstvo odbrane SAD razmatra opciju smanjenja broja vojnika ili potpuno povlačenje vojske iz zapadne Afrike, javio je američki list „Njujork tajms“.

List navodi da je povlačenje planirano kao prva faza premeštanja vojske SAD zbog velike konkurencije sa Kinom i Rusijom kada se radi borbi velesila za moć.Pozivajući se na neimenovane zvaničnike upoznate sa namerama Pentagona, američki list piše da bi povlačenje uključivalo napuštanje nedavno izgrađene baze za dronove u Nigeru, kao i prestanak pružanja podrške francuskim snagama koje se bore protiv militanata u Maliju, Nigeru i Burkini Faso.

Prvobitna odluka o mogućem povlačenju američke vojske iz Afrike očekuje se u januaru ti to bez konsultovanja Kongresa SAD.

Američki ministar odbrane Mark Esper izjavio je u više navrata da je njegov krajnji cilj smanjenje broja antiterorističkih snaga u svetu, kako bi se hiljade američkih vojnika ili vratilo kući ili kako bi bili poslati u indo-pacifički region radi suočavanja sa „većim izazovima koje predstavljaju Kina i Rusija“

(Srna)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Danas povlace, a sutra je vraca. Sizofrenija vlada. Vise niko nije normalan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *