ПРЕЛЕПА СРПКИЊА ЗАПАЛИЛА РАВНУ ГОРУ: Четници се неће смирити док не поврате отето! (ВИДЕО)

PRELEPA SRPKINJA ZAPALILA RAVNU GORU: Četnici se neće smiriti dok ne povrate oteto! (VIDEO)

12 maja 2016

csm_ravna-gora-ana-djordjevic_75118661b7Skup četnika na Ravnoj gori ove godine je obeležio jedan nesvakidašnji događaj. Po prvi put se postrojenim četnicima i ravnogorcima u zvaničnom programu, sa bine, obratila jedna žena, a za svoj nadahnut govor dobila je gromoglasan aplauz okupljenih. Ana Đorđević, generalni sekretar organizacije Srpska stvar, poručila je da se „četnici neće ni miriti ni smiriti dok ne povrate sve otete srpske teritorije“.

– A ko to kaže i ko to laže da je Srbija mala? Nije mala niti će ikada biti dok je časnih četničkih srca – istakla je Đorđevićeva.

On je rekla da su četnici, tradicionalno okupljeni „na svetoj Ravnoj Gori“, poslali poruku koju „nikada niko nije mogao da opovrgne, niti će moći“.

– Ta poruka je da je svaki časni četnik bio i ostao dosledan svom srpskom narodu i branjenju svakog metra srpske zemlje. Mislili su ako mučki i podmuklo pucaju u srce generala Draže Mihailovića, da će tako ubiti ono srpsko u svakom Srbinu. Prevarili su se. Njegovo junačko četničko srce kuca kroz sve vas danas okupljene na Ravnoj Gori. Dokaz ste svi vi prisutni – rekla je Ana Đorđević.

Ona je naglasila da svi moraju da znaju da svaki časni četnik i dan danas drži do svog nacionalnog dostojanstva i opravdava duh svojih predaka koji su svoju glavu stavljali kao ulog za odbranu srpstva i otadžbine.

– Nema većeg vojvode ni vojnika bratu Srbinu od četničkih vojvoda i vojnika. Nijedan četnik ne traži tuđe, ali je uvek spreman da brani svoje. I tako je i danas. Rehabilitacijom generala Draže Mihailovića četničkom grbu i zastavi je vraćen zasluženi oreol časti – podvukla je ova Srpkinja.

Generalna sekretarka organizacije „Srpska stvar“ je poslala poruku da ćemo se „videti na Kosovu“, i sa povikom „stop šiptarskom terorizmu“ poručila Hašimu Tačiju:

– Hašime Tači, ti u amanet imaš Žutu kuću i srpska pluća i bubrege. Mi imamo čast!

Ona je podsetila da „oni naše otimaju i pale, a mi samo svoje branimo“.

– I odbranićemo, za svu našu buduću decu. Ravna gora pobediti mora! – završila je Ana Đorđević ispred pokreta Srpska stvar svoje obraćanje.

Inače, juče se na Fejsbuku oglasio i Dragan Sofronijević, savetnik predsednika Ravnogorskog pokreta koji je pohvalio njen govor:

„Ana Đorđević je prva žena koja je ikad kao zvanični gost i deo protokolarnog nastupa govorila pred postrojenim Ravnogorcima. Bilo je i drugih sestara koje su vodile konferansu, učestvovale u delovima programa. Ana je izabrana zbog izuzetnog predanog rada na širenju monarhizma, ravnogorstva i velike lične hrabrosti. Radeći u organizaciji Srbska stvar,osvojila je sve Ravnogorce ličnom hrabrošću i stručnošću. Govor koji je održala je jedan od naj lepših govora održanih na Ravnoj gori i zbog toga ja, lično i Pokret joj se zahvaljujemo“.

(Pravda)

KOMENTARI36 komentara

 1. mare četnik says:

  https://www.youtube.com/watch?v=_EQ81uY06Kc

 2. Objektolog says:

  Kad bi ustase napravile takav skup u Hrvatskoj,ovdje bi bio krokodilski naslov i zapjenjeni text!Ovako hvalospjevi.Tolko o objektivnosti.O moralnoj komponenti necu izreci ni rijec.Tolko pametan nisam pa to prepustam vama.Ili da papagajski ponovim:-Srbija-srbi su Crna Gora,Bosna,Hrvatska,Makedonija,Austrija i naravno majka Rusija!Bar dok ima rakije.

 3. Baki SM says:

  Stoko bezrepa, nauči da razlikuješ četnike od ustaša između kojih nikakvih sličnosti nema, za razliku između ustaša i tvojih komunista gde nema nikakve bitne razlike i čija saradnja traje i dan danas.

 4. enio says:

  hahahahaha...odakle vam ova...iz parova hahahaha,jebiga tribala je imat blesimetar

  • Krajina says:

   Enio tovaru dalmatinski nepismeni

 5. teletabis says:

  Mislim da jednom treba svi da shvatimo neke zablude koje su namerno plasirane da bi iskrivile stvarno stanje. Draža Mihajlović je bio komandant Vojske Kraljevine Jugoslavije u okupiranoj otadžbini, često se pričalo o otadžbinska Vojska Kraljevine Jugoslavije. Tu nema nikakvih četnika i ta vojska nije bila samo sastavljena od srba pravoslavaca već i od srba muslimanske i katoličke veroispovesti. Normalno da se tokom ratnih godina struktura ove vojske promenila i da su je uglavnom činili pravoslavni srbi i sbe su počeli da zovu četnici. Četnici su bili borci za slobodu u Makedoniji i ovaj izraz se korist od kraja 19. veka, ranije su bili poznati kao komite. Čak i poznata pesma "spremte se spremte se četnici" napisana je za četničkog Vojvodu Jovana Babunskog koji se uspešno borio u Makedoniji. Posle tog vremena i izraz četnici se ustalio na ovim prostorima. Ovi na slici su zalutali u vremenu i prostoru. Da su stvarno četnici okupili bi se u Dečanima ili Đakovici ili Kosovu polju, Obiliću, ...

  • Krajina says:

   Upravo tako JVuO je bila za Jugoslaviju ko i partizani. Vecćinu boraca su činili Srbi ali bilo je dosta i drugih samo u Sloveniji je operisao odred od 2000 četnika. A što se tiče zločina tu bi se malo suzdržao od pripisivanja jer sve što je kokardu nosilo zvalo se četnik iako nije pripadao JVuO ali su svi zločini pripisani JVuO bez da su istraženi ko ih je počinio. Kurvati sa tim nemaju problema oni znaju ko je počinio sve zločine njihovi dedovi pripadnici Ustaških rojeva i zdrugova. A za ovog tovara iz Dalmacije jedno obaveštenje Potraži informaciju koliko je tvojih Dalmatinskih tovara kurvata bilo u Četnicima mogao bi se vrlo neprijatno iznenaditi.

 6. N. says:

  Ženo, mrš u kuću.

 7. Aleks says:

  Kako ja znam i oni su klali srbsku decu za vreme drugog svetskog rata...A baš tom lupanju po prsima i patriotizmu nikad kraja a kad se več kur...Što baš nisu napravili skup na granici sa Kosovom ili bar jugu srbije ili 2004 kad se tamo palilo i rušilo sve srbsko i pravoslavno nije jih bilo ... Pa nek idu one čuvene trojke po terenu ...neznam...Bar za kontru onim ANA albanska nacionalna armija il šta beše...koji šetaju po Kosovu i uz samu granicu sa Srbijom patrijote pa deste bre za mene obične p.....sad samo da mi još neko napiše da sam komunjara :)) ....pokrijte se preko glave od bruke i sramote...ja to smatram maškaradom...ko je veči četnik takmičimo se...Veličina se steče sa mudima a ne sa alkoholom i kitenjem tuđim perjem moj đedo moj tajo...I moji su ginuli za srbstvo za srbiju i šta sad dva pokolenja bez oca neznamo gde su jim kosti...al se nekurčim i nepucam u vazduh ..A ko je najglasniji ala ovi sa ravne gore posle se kriju po šupama pa gledaju front na TV-ju...neče na liniju:)...sa izgovorima nije to moj rat ili nije prava uniforma..itd ...jajare...Ma nisu vredni reči ....da se neopterečujem od sad pa nadalje ja ču to njihovo kako zovu skup da smatram kao Guču... scena svaki slovenac nosi šajkaču i kokardu:))...turisti iz srbije.

  • salko says:

   ma tisi m..o govedo i prokleta ko...ra...otkrice se partizanov stadijon brzo bedo crvena doce maca na vratanca Ziveli SRBI i SRBADIJA ziveo NAS JUNAK DRAZA MIHAJLOVIC

 8. Voka says:

  @enio ...odi srat tuljane !!!

 9. pravda says:

  Gde je Vuk draskovic BITANGA. Vuci ga pojeli. seme mu se zatralo Malo mu zemlje na grobu bilo.

 10. sony says:

  lepa devojka lepo zbori....

 11. Baja says:

  Kako bi je ustasetine razbucale !!!!!

  • Krajina says:

   Hahahhaha sa čime bi je razbucali sa pimpekom pa vi kurac i muda nemate ako iz vas ne stoji neko mnogo jak. E moj baja utera ti magarac do jaja.

   • enio says:

    a kad iza vas stanu rusi onda ste mudonje ahahaha

    • rema says:

     enio magare Zadarsko uskoro ćeš bežati preko Jadrana! BUAHAHAHAHA... Baja i ti isto sa njim! BUAHAHAHAHA...

     • enio says:

      hahaha to vec govorite 200 godina...al zanimljivo uvik se vas osakati i skrati upola....moze nije problem....hahaha nego brojis li ti,koji ce vam to put bit ...uvik vam ga laganini zavucemo...ko zna mozda se ovi put ulizemo rusima,hahaha

    • rema says:

     enio tovar dalmatinski: Mogli smo mi vas još na kraju prvog svetskog rata naprašiti, al vas je onaj ludak masonski Karađorđević spasio, zatim smo tu grešku hteli da ispravimo u drugom svetskom ratu, kad su se usraše ponovo aktivirale, pa vas je vatikansko-britansko govno Tito spasio. I onda su došle 90-te gde bi vas pregazili ko bubašvabe i to za manje od nedelju dana, al budala Sloba vas spasio svojom politikom kreni-stani. E sad ako opet izbije neko sranje, a po svoj prilici oće jer se usraše opet povampiruju, niko vam guzice usraške sada neće moći spasiti. BUAHAHAHAHA...

     • enio says:

      si siguran..haha,zanimljivo ...sve mogli smo...hahahahaha

     • enio says:

      Geneticari koji su potvrdili 49% turski gena u takozvanoj “srpskoj” krvi : Dr. Sanja Glišić i dr. Dragan Alavantić iz Instituta Vinča biokemijski su potvrdili kod Srba 49% altajsko-anatolski marker HG-2. Institut za nuklearne nauke „Vinča“ p.fah 522 11001 Beograd, Srbija tel: +381 11 3408 101 ; +381 11 3408 102 Laboratorija za radiobiologiju i molekularnu genetiku tel: +381 11 3408 686 faks: +381 11 6447485 INSTITUTI KOJI SU POTVRDILI 49% TURSKE GENETIKE (Hg2) U KRVI TAKOZVANI SRBA : - Laboratory for Radiobiology and Molecular Genetics, Institute of Nuclear Sciences “Vinca,” Belgrade; - Department of Genetics, University of Leicester, Leicester; - CRC Chromosome Molecular Biology Group, Department of Biochemistry, and 3Institute of Molecular Medicine, University of Oxford, Oxford; - Institute of General and Molecular Pathology, University of Tartu and Estonian Biocentre, Tartu, Estonia; - IPATIMUP and Faculdade de Ciências, Universidade do Porto, Porto, Portugal; - Department of Zoology, University of Cambridge, Cambridge; - Centro de Investigacion y Criminalistica, Laboratorio de ADN, Policia Judicial, Guardia Civil, and Laboratorio de Biología Forense, Departamento de Toxicología y Legislación Sanitaria, Universidad Complutense, Madrid; - Dipartimento di Biologia, Universita di Ferrara, Ferrara, Italy; - Umeå University, Department of Medical Genetics, Umeå, Sweden; - Unitat de Biologia Evolutiva, Facultat de Ciecies de la Salut I de la Vida, Universitat Pompeu Fabra, Barcelona; - Department of Genetics, Trinity College, Dublin; - University of Oslo, Centre for Biotechnology, Oslo; - Instituto Nacional de Saúde Dr. Ricardo Jorge, Lisbon; - Forensic Laboratory for DNA Research, MGC-Department of Human and Clinical Genetics, Leiden University Medical Center, Leiden, The Netherlands; - Laboratory for Forensic Genetics and Molecular Archaeology, Center for Human Genetics, K.U. Leuven, Leuven, Belgium; - Research Centre for Medical Genetics, Russian Academy of Medical Sciences, UFA Science Centre, Department of Biochemistry and Cytochemistry, Moscow; - Department of Physiology, University of Kiel, Kiel; - Department of Medical Genetics, Institute of Endocrinology, Medical University of Lódz, Lódz, Poland; - Department of Human Biology, Edith Cowan University, Joondalup Campus, and Western Australian Institute for Medical Research, Royal Perth Hospital, Perth; - Genetic Research Laboratory, Institute of Legal Medicine, Medical Faculty (Charité), Humboldt-University Berlin, Berlin; - Institute of Molecular Biology and Genetics, National Academy of Science of Ukraine, Kiev; - Department of Medical Biology and Genetics, Medical Academy of Latvia, Riga; - Center of Human Genetics, University of Vilnius, Vilnius, Lithuania; - Department of Biology, University of Rome “Tor Vergata,” Rome; - The Cyprus Institute of Neurology and Genetics, Nicosia; - Unité d'Immunogénétique Humaine, Institut Pasteur, Paris; - Department of Medical Genetics, Kinderpoliklinik, Munich; - La Trobe University, School of Genetics and Human Variation, Bundoora, Australia - Department of Human Genetics, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, New York; - Laboratory of Biological Anthropology, Institute of Forensic Medicine, University of Copenhagen, Copenhagen; - Division of Medical Genetics, Department of Obstetrics and Gynaecology, Ljubljana, Slovenia; - Dipartimento di Medicina Legale e Sanita Pubblica, Pavia, Italy; - I.C. Biologice, Iasi, Romania; and Bogazici University, Department of Molecular Biology and Genetics, Istanbul; - Dr. Mark A. Jobling, Department of Genetics, University of Leicester, University Road, Leicester LE1 7RH, United Kingdom; - McDonald Institute for Archaeological Research, University of Cambridge, Cambridge; - Department of Genetics, University of Leicester, Leicester, United Kingdom; - Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology, Department of Evolutionary Genetics, Leipzig; - Departamento de Biologia Geral, Instituto Ciências Biológicas/Universidade Federal de Minas Gerais, Minas Gerais, Brazil.

     • enio says:

      ali ovi je posebno zanimljiv Research Centre for Medical Genetics, Russian Academy of Medical Sciences, UFA Science Centre, Department of Biochemistry and Cytochemistry, Moscow; -

     • enio says:

      turcine i ti meni sad reci da si srbin ...ahahaha

    • VLADIMIR PUTIN says:

     ENIO JE SABKO USTASA,KOJI JE FRUSTRIRANI MUSLIMANSKI USTASA,CIJI JE CUKUN CUKUNDEDA BIO MILOJE I NAPUSTIO JE PRAVOSSLAVLJE I UZEO ISLAM DA BI SPASIO IMANJE I SACUVAO ZENU,I ZBOG SVOJE FRUSTRIRANOSTI ENIO ILI SABKO USTASA,PLJUJE PO SRBIMA!!! NJGOVA DECA BICE PRAVOSLAVNI SRBI!!! SRBI SU BOZIJA RASA I NEMAJU SATANSKE TURSKE KRVI U SEBI!!!

    • VLADIMIR PUTIN says:

     ENIO JE SABKO USTASA,KOJI JE FRUSTRIRANI MUSLIMANSKI USTASA,CIJI JE CUKUN CUKUNDEDA BIO MILOJE I NAPUSTIO JE PRAVOSSLAVLJE I UZEO ISLAM DA BI SPASIO IMANJE I SACUVAO ZENU,I ZBOG SVOJE FRUSTRIRANOSTI ENIO ILI SABKO USTASA,PLJUJE PO SRBIMA!!! NJGOVA DECA BICE PRAVOSLAVNI SRBI!!! SRBI SU BOZIJA RASA I NEMAJU SATANSKE TURSKE KRVI U SEBI!!!ENIO VRATI SE PRAVOSLAVNIM KORENIMA,A TURCI BICE UNISTENI DO 2025 GODINE.ISTANBUL BICE PONOVO KONSTANTINOPOLJ!!!OAZA PRAVOSLAVLJA!!!

    • VLADIMIR PUTIN says:

     ENIO JE SABKO USTASA,KOJI JE FRUSTRIRANI MUSLIMANSKI USTASA,CIJI JE CUKUN CUKUNDEDA BIO MILOJE I NAPUSTIO JE PRAVOSSLAVLJE I UZEO ISLAM DA BI SPASIO IMANJE I SACUVAO ZENU,I ZBOG SVOJE FRUSTRIRANOSTI ENIO ILI SABKO USTASA,PLJUJE PO SRBIMA!!! NJGOVA DECA BICE PRAVOSLAVNI SRBI!!! SRBI SU BOZIJA RASA I NEMAJU SATANSKE TURSKE KRVI U SEBI!!!ENIO VRATI SE PRAVOSLAVNIM KORENIMA,A TURCI BICE UNISTENI DO 2025 GODINE.

     • enio says:

      turcine ...hahaha

 12. sony says:

  Izvinjavam se što sam samo Baju smatrao za idiotom...evo ga i neki Enio...je li to ime ili neki novi hemijski element ili sinonim za gluperdu??? Drži se svoje kvazidržavice, ljubi ruku Papi (ako ne traži više) i pevaj nemačku himnu...normalno, nagnut da ti lakše uđe....živela Tajči!!!!

 13. majstor says:

  zivela ravna gora ziveo drza i CETNICI Ravna Gora Pobediti Mora.

 14. Bosnian Warrior says:

  Huh, ova Ana uopšte ne liči na Srbkinju. Lol, ovo je srbijanska Turkinja. Poznajem ja Srbkinje veoma dobro, 90% su prirodno plavokose i smeđokose i svijetlog tena su, ali Srbijanke poput ove Ane ne liče na pravu Srbkinju uopće. Auuu, jesu se Turci po Srbiji nekad istresali, hehehe. A vidi ovih četničića - turčića! Jao mamicu vam banditsku, al' bi vam polomio kosti svima!

  • Mata says:

   Evo ti prilike, pico, da lomis cetnicke kosti. Dodji u Srebrenicu 12 jula na tradicionalno okupljanje cetnika ili u Visegrad, pa se mudonjo pokazi na djelu, a ne ovako da laprdas. Dodji delijo, cekamo te i takve kao ti.

 15. pupak says:

  Kakav je ovo skup? 100 četnika(citaj alkosa) se okupilo da se narokaju i pojedu pečene prasiće hahahah

 16. željko says:

  Lupetaš gluposti!!! Stavljati u isti koš četnike i ustaše je ordinarna glupost!!!

 17. željko says:

  Glupog li skupa, Bože mili!!!

 18. željko says:

  Od ovih četnika stradaju samo jagnjići i prasići!!!

 19. Dux says:

  Živeli i jagnjici i prasici-a ove narokane "cetnike" možete sve da posaljete na dusevno odeljenje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *