ПРЕЛИМИНАРНИ РЕЗУЛТАТИ председничких избора у Црној Гори

PRELIMINARNI REZULTATI predsedničkih izbora u Crnoj Gori

19 marta 2023

U Crnoj Gori danas su održani predsednički izbori, na kojima je glasačko pravo imalo više od 542 hiljade građana. U trci za predsednika Crne Gore je sedam kandidata. U 20 sati biračka mesta su zatvorena. Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) je objavio prve rezultate.

Na izborima učestvuju kandidati Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, predstavnik Demokratskog fronta Andrija Mandić, Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.Kandidati za predsjednika države su i poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković i influenser Jovan Radulović.

Prema prvim rezultatima CEMI, na uzorku od 61 odsto obrađenog materijala:

Đukanović ima 35,50 odsto.

Milatović 28,50 odsto,

Mandić 19,60 odsto.

Bečić 11,30 odsto.

Stanković-Vuksanović 2,90 odsto

Danilović 1,40 odsto.

Radulović 0,80 odsto.

Predstavnica CEMI Ana Nenezić kazala je da su u pitanju preliminarne procene a ne nikako konačni rezultati. Ona je kazala da javnost sada ima uvid u prve procene, i da je to veoma važna stvar kada je u pitanju transparentnost procesa.

„Vidite da je naša konačna procjena izlaznosti 62,7 odsto“, rekla je Nenezić.

Ona je najavila da će CEMI imati tri konferencije za medije tokom izborne noći, kako se procenat obrađenog materijala bude menjao.

„Javićemo se s novim podacima čim pređemo 50 odsto obrađenog materijala“, rekla je Nenezić.

(RTCG)

KOMENTARI8 komentara

 1. Miroslav says:

  Kako da smrad Đukanović 30 godina ima pravo da bude na vlasti.

  • Velika Metla says:

   Ovaj Jakov Milatović ti je potpuno ista stvar kao i Đukanović, samo što je malo školovaniji od poglavnika Mila. Inače okupacija Crne Gore će eventualnim dolaskom na mesto predsednika Crne Gore biti podignuta na viši nivo. Zapamti i samo gledaj.

   • Kulak says:

    Milatović je titoist. Srbin koji je titoist. Neprobavljivo.

  • LEON RADIC ZENICA BiH says:

   UZOR MU JE POKOJNA LJUBICICA PLAVA.

  • Portopranco says:

   Mene kao Srbina isključivo zanima šta Jakov Milatović može uraditi u svrhu poboljšanja i unaprijeđenja srpskih nacionalnih interesa. Ništa drugo.

 2. Jovan Kojic -Perth says:

  Bice onakav kakvog hoce Amerika.

 3. Dražen Jovan Petrović says:

  Šta Srbi u Crnoj Gori dobivaju izborom jednog, a šta drugog? Izborom Đukanovića nastavlja se agresija na srpski narod, nasilni genetski inženjering i pokušaj pretvaranje nas Srba u tzv. crnogorce kao i potpuna diskriminacija Srba u institucijama. Da bi cirkus bio potpun, to se dešava u državi koja je identitetski u golemom većini srpska i gdje ljudi srpskog porijekla čine 83% stanovništva. Šta mi Srbi dobivamo izborom Jakova Milatovića koji je etnički Srbin, to u ovom trenutku zna samo on.

 4. Danilo vladika says:

  Uskoro neće da bude Srba u Crnoj Gori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *